Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogródek Iwony 22:59, 22 lip 2015

Do góry
Mira napisał(a)

A w oczku masz kastę czy wykładane folią jest? Masz gdzieś zdjęcia co po kolei było robione? Chętnie bym obejrzała bo zastanawiam się nad takim albo nad ciurkadłem z kamieniem.Ptaszki miałyby wodopój Doczytałam,że ściankę wodną będziesz robić w sierpniu.A już się cieszyłam,że na dniach bo jestem ogromnie ciekawa co wymyśliłaś
Miłego dnia

Mira, postaram się opisać, co i jak z tym oczkiem
Pierwsze oczko miało kształt okrągły. Z takiego pojemnika do zaprawy:

Wkopałam do ziemi, wypoziomowałam i obłożyłam polnymi kamieniami płaskimi z jednej strony.
tak naprawdę, to chciałam takie ciurkadełko, jak u Sebka, ale na ten moment nie mogłam zakupić takiej kuli, więc dołożyliśmy tylko pompkę (ze starego akwarium) i zaczęło pyrkać.

Teraz sprawa techniczna - zabezpieczenie kabla od pompki i czasowy wyłącznik:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/1/10508/original.jpg
Potrzebne małe wiaderko po surówkach, do którego włożyłam końcówkę kabla (wtyczkę) podłączoną z wyłącznikiem czasowym i do tego podłączyłam pompkę:
Żródełko samo włącza się rano i wyłącza wieczorem.Wszystko zakryłam i zasypałam kamyczkami. Na to jeden większy kamyk - aby wiedzieć, gdzie ukryty jest pojemnik.
Na zimę wyciągamy, nie chcę ryzykować, że mróz zrobi swoje.
Tutaj jest instrukcja do ciurkadełka by Sebek:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/498-wykonanie-zrodelka-z-kamienia
Tak chciałam zrobić, jak opisał Sebek, ale na kulę muszę poczekać. Zresztą gusta mi się zmieniły i teraz bym zmieniła jedynie na coś takiego:
https://www.pinterest.com/pin/529876712385946019/
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:49, 22 lip 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
ale wszystko cudne

A ja widzę same niedociągnięcia Ale... ja to ja
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:49, 22 lip 2015

Do góry
mateusz199613 napisał(a)
Cześć Sebek
świetny ogród i pięknie skomponowane i zadbane rabaty
Pozdro

Witam nowego gościa Dziękuję za miłe słowa i polecam się na przyszłość
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:48, 22 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

Sebuś którędy do domu wchodzisz?
Piękna każda rabatka, piękne kompozycje i kolory
nawet leżąca stipa która u mnie drażni wygląda, że położyła się specjalnie

Jest jeszcze kilka wejść Ale przez te drzwi wchodzę zygzakiem

Stipa mi się marzy, ale u mnie nie chcą zimować... Pogodziłem się z tym i mam zamiast nich turzyce
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:46, 22 lip 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Domek jest idealny Mi też się wydawał na fotkach super wysoki, a w rzeczywistości ma idealnie dobrane proporcje

Dziękuję Ci Gosia za przemile spędzony dzień Twój ogród i dom to perełki jakich mało - tworzone z głową, pasją i ogromnym nakładem pracy, której się nie boicie Jesteście świetną, zgraną rodziną I choć ostatnio mówię aż za dużo tu u Was zaniemówiłem Jestem pod ogromnym wrażeniem i pewnie będę jeszcze długo - i naprawdę nie wiem jak wrócę do mojego zielonego bałaganu po zobaczeniu tak perfekcyjnie skrojonego ogrodu

PS. - chyba wiem gdzie jest haczyk... Schowałaś przede mną miseczkę ze szczękami!

Ale Ci zazdroszczę. A Makul juz wiem czym się zajmuje-ma zakład ortodontyczny
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:46, 22 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Sebuś ten konwalnik to ktory sezon u Ciebie? Bo u mnie po dobrym starcie cos stanął w miejscu....

Posadzone chyba w 2011, ale potem je zagęściłem dosadzając kolejne, które dostałem od Danusi Konwalnik rośnie do pewnego momentu, u mnie też już stanęły w miejscu. Następne liście za rok
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:44, 22 lip 2015

Do góry
abiko napisał(a)

Odpowiem za Sebka, pewnie się nie obrazi, ale on zapracowany chłopak ostatnio
Chodzi o czarną trawę? to konwalnik, Ophiopogon planiscapus Black Beard

Dziękuję, że czuwasz
Tylko nie wiem czy się Ciebie nie zacząć bać, skoro przez zdjęcie rozpoznajesz odmianę tej trawy - dla mnie są nie do odróżnienia Widocznie muszę się wyszkolić w odcieniach czerni
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:41, 22 lip 2015

Do góry
abiko napisał(a)

Ubawiłeś mnie podlewaniem Kurcze ja na urlop jadę, aż się boję co będzie jak ja wrócę

Seba ty wiesz, że u Małej Mi to wszystko rośnie jak chwasty Ja nie wiem jak ona to robi...
Powalają mnie twoje donice z vertigo, naprawdę kompozycja mistrzowska, gratuluję!

Aga, zatrudnij sąsiada do podlewania Albo przynajmniej to co w donicach schowaj w ciemne miejsce, tam jakoś powinny przetrwać

Vertigo sa super Będą gościć u mnie co roku Choć.... nie obiecuję
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:38, 22 lip 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Hej Sebus ,pozdrawiam
Melduję że Sebuśki wszystkie rosną

Poszły w dobre ręce - jakby mi ktoś teraz coś wysłał to umarłoby po kilku dniach
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:37, 22 lip 2015

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)

Cześć Sebku. Mam pytanie o roślinę tę w dolnym prawym narożniku. Co to takiego?
Pozdrowienia zostawiam

Asiu, Aga już odpowiedziała - to konwalnik - ophiopogon planiscapus Odmiana to chyba Nigrescens, ale to chyba i tak mało istotne
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:35, 22 lip 2015

Do góry
Borbetka napisał(a)
Muszę przyznać, że Anabelle jest jednak piękna. Podwiązujesz do palików czy jedna gałązka do drugiej?

Obwiązałem dookoła drutem przywiązanym do palików Tem sposób okazał się jedynym skutecznym na przestrzeni kilku lat,gdy co roku Anabelle leżały...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:33, 22 lip 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Hahahaha miałam napisać "po maturze" a już Ci mgr przyprawiłam i lat dodałam
Piękny ogród pokazujesz

Martuś, za kilka lat mam nadzieję, że będziesz mogła bez probemu dodać mi taki tytuł

Po wizycie u Gosi NIE-kokoszki doła złapałem, porwę glebogryzarkę i zacznę u siebie od nowa
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:31, 22 lip 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)

Siałeś na jesień, czy wiosną?
Hahaha chciałbym mieć tak zachwaszczony ogród
A i dzięki za odwiedziny, bo u mnie cieniutkie trochę z aktywnością innych na moim wątku, może się przełamią po twoim wpisie

Drogą dedukcji doszedłem do stwierdzenia, że chyba nie często bywasz w domu, widać pracowity chłopak z ciebie Ja tak mam w ciągu roku akademickiego, że tylko weekendami coś grzebie więc wiem jak to jest, czuje ten ból

Mateusz, nie mam pojęcia kiedy siałem... Ale chyba wiosną

Do domu i ogrodu aktualnie mam możliwość dorwać się tylko w weekendy - i wtedy się tylko za mną kurzy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:30, 22 lip 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Ale wszystko energetyczne i tyle pięknego kwiecia

Robi się coraz bardziej zielono Chyba najbardziej kolorowy okres dla mojego ogrodu to czerwiec - teraz już będzie tylko spokojniej
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:27, 22 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Jakos a po co to zadaszać? Ma byc zadaszenie?

Małgosiu pytanie z innej perspektywy, czy nie jest za wysoki domek, czy dla dzieciaków nie jest niebezpieczny. Sorki za pytanie ale ja w dzieciach ponizej 22 lat mam niewielkie doświdczenie
Szczeki watek ilosci obcych nie moge w miseczce wygrzebać

Domek jest idealny Mi też się wydawał na fotkach super wysoki, a w rzeczywistości ma idealnie dobrane proporcje

Dziękuję Ci Gosia za przemile spędzony dzień Twój ogród i dom to perełki jakich mało - tworzone z głową, pasją i ogromnym nakładem pracy, której się nie boicie Jesteście świetną, zgraną rodziną I choć ostatnio mówię aż za dużo tu u Was zaniemówiłem Jestem pod ogromnym wrażeniem i pewnie będę jeszcze długo - i naprawdę nie wiem jak wrócę do mojego zielonego bałaganu po zobaczeniu tak perfekcyjnie skrojonego ogrodu

PS. - chyba wiem gdzie jest haczyk... Schowałaś przede mną miseczkę ze szczękami!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:27, 22 lip 2015

Do góry
Cześć Sebek
świetny ogród i pięknie skomponowane i zadbane rabaty
Pozdro
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:23, 22 lip 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebuś którędy do domu wchodzisz?
Piękna każda rabatka, piękne kompozycje i kolory
nawet leżąca stipa która u mnie drażni wygląda, że położyła się specjalnie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:35, 22 lip 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Trawki podlane w niedzielę... Ponoć dziś też, choć po ostatnim weekendzie moje zaufanie co do podlewania zostało mocno nadszarpnięte

Moje jeżówki siałem własnoręcznie, bardzo fajnie urosły i już kwitły w drugim roku, więc leć po nasiona albo szeroko uśmiechnij się po siewki - moje są tycie, ale jesli chcesz większe to leć do Małej Mi z zapytaniem U niej rosną jak chwasty u mnie - czyli wszędzie

Ubawiłeś mnie podlewaniem Kurcze ja na urlop jadę, aż się boję co będzie jak ja wrócę

Seba ty wiesz, że u Małej Mi to wszystko rośnie jak chwasty Ja nie wiem jak ona to robi...
Powalają mnie twoje donice z vertigo, naprawdę kompozycja mistrzowska, gratuluję!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:47, 22 lip 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

[...]

[...]

Cześć Sebku. Mam pytanie o roślinę tę w dolnym prawym narożniku. Co to takiego?
Pozdrowienia zostawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:50, 21 lip 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Jakim dyplomie? Ja dopiero co pierwszy rok zaliczyłem Pierwsza praca na umowę, ale na razie żyję, choć szczerze przyznam nie wiem jak się nazywam... A jutro muszę być w miarę ogarnięty i nie wiem jak to zrobię

Hahahaha miałam napisać "po maturze" a już Ci mgr przyprawiłam i lat dodałam
Piękny ogród pokazujesz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies