Jak to dobrze wiedzieć że nie tylko mnie ogarnęło szaleństwo jeżówkowe.
Uzbierałam ich już niezłą kolekcję (130 sztuk odmianowych) ale nie wszystkie jeszcze zakwitły. Zawsze jak jadę na zakupy roślinne moje oczy same biegną w kieunku jeżówek
Żeby nie było że tylko jeżówki mam w ogrodzie to zostawiam Ci kuklika Bohema Pink.
lilie cudnie pachnące
i przetacznika christa
Oj tak, rok ciężki, ale jak sobie przypomnę zeszłoroczne podlewanie to już nie wiem co lepsze. Cieszmy się bo nie wiadomo co kolejny rok przyniesieNic nie cytuję bo mi się wszystkie kolory podobają
A najbardziej urosły w tym roku bukietowe, pomimo, że bardzo je ciełam na wiosnę to giganty, ciekawe jak duże kwiaty będą.
Lilie i liliowce zaczynają dopiero u mnie.
A wszystkiego nie pokazuje, cięzki ten rok chodz susza też była zła, ślimore nawet rodki mi już zjadają a ile komarów Nigdy u mnie nie było czegoś takiego no i znowu leje, no cóż cieszmy się tym co jest a teraz zaczynają lilie, floksy i hortensje, nawet kilka kwiatów ogrodowych niebieskich w gruncie też mam chodz mocno je przymroziło.
Przedstawiłaś Dorotko moje motto życiowe.
Często je prezentuję w kontaktach z ludźmi. Tak często widzę ludzi bez ambicji, zazdrosnych, roszczeniowych. Czasami pytam ich: "dlaczego nie równasz do lepszych od siebie? Dlaczego zazdrościsz, że ktoś coś osiągnął a ty nie? A może ten "ktoś" jest, po prostu, w czymś lepszy od ciebie? Dlatego ma lepiej."
Tak, wiem, że lubisz kolory. I ja je lubię. Jednak na mojej cienistej rabacie najlepiej czuły się będą właśnie "zielone". Lilii mam stanowczo zbyt mało
Dla mnie twój ogród jest zawsze dopracowany i piękny.
Lilie śliczne.Sadzisz je po kilka sztuk ? Czy tak ci się rozmnożyły ??
U mnie niektóre ładnie się rozmnożyły
Liliowce i jeżówki też masz piękne
Dorotko dużo, dużo zdrowia i sił witalnych ci życzę
Róże dość szybko przekwitają przy tej pogodzie jaką mamy,i kilku obsypały się liście przez plamistość. Mam tylko nadzieję, że szybko odrosną
Teraz cieszą liliowce i lilie, na razie nieduże kępy.
Dziękuję. Troszkę ich mam. Du zo dopiero zaczyna
To jakaś azajatka.Ale nie pamiętam odmiany.
Ta róża NN mnie denerwowała.Wypuszczała długie baty w różance i zasłaniała inne róże. To ją na wiosnę przesadziłam pod siatkę w drodze nad staw.
Tam może sie rozpychać .Ale pachnie cudnie
Oj może doczekam się tak pięknego okazu jak u ciebie.
W sumie fajnie,ze mnie namówiłaś na nowe lilie.
A jak zwykle skusiłam się na kilka. I tak już mam napchane.
Ale one zmieszczą się wszędzie
Bardzo ładna lilia I pomysł .brawo !!