Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "skarpa"

Tu narazie jest ściernisko... 14:56, 20 kwi 2017

Do góry
Kokesz napisał(a)
Skarpa super wygląda
Dopiero teraz widać jaki duży musi być Twój ogród.
Masz pole do popisu

Ano trochę tego jest. Na razie robię rabaty po zewnętrznej, w następnych latach przyjdzie kolej na środek i tu może już nie być tak łatwo. Będzie mi potrzebny dobry pomysł. No zobaczymy.
Tu narazie jest ściernisko... 13:47, 20 kwi 2017

Do góry
Skarpa super wygląda
Dopiero teraz widać jaki duży musi być Twój ogród.
Masz pole do popisu
Tu narazie jest ściernisko... 11:02, 20 kwi 2017

Do góry
Ta skarpa zawsze robi na mnie wielkie wrażenie, będzie pięknie, co ja... już jest pięknie

BasiaLT napisał(a)
Zaległe fotki z mojej największej skarpy.

u mnie też mumiowato, podobnie jak ty, okrywam młode i bardziej wrażliwe.

Pozdrawiam serdecznie

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 06:48, 20 kwi 2017

Do góry
chagall napisał(a)

Brzozowy zagajnik - dwie już masz (na skarpie) - przesadź je, resztę dokup, a na skarpie wiesz co?

Anula buziaki! Skarpa zostaje, a brzóz przybędzie
Tu narazie jest ściernisko... 22:55, 19 kwi 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Siewki jak marzenie, a skarpa...masz Kobieto kawał skarpy!!

No... A będzie jeszcze większa muszę tylko zagospodarować środkową część pomiędzy brzozami. Tam będzie wgłebnik i miejsce do siedzenia.
Tu narazie jest ściernisko... 17:49, 19 kwi 2017

Do góry
Siewki jak marzenie, a skarpa...masz Kobieto kawał skarpy!!
Ptasi gaj 18:33, 16 kwi 2017

Do góry
Jeszcze pokaze migdalka bo pewnie dzisiaj mroz go dopadnie

Zakrecona i Cieta wierzba mandzurska

Wypielona skarpa z jalowcami i tawulami. Przy samej obwodce nie usuniete zlocienie beda przesadzone w inne miejsce.

Szafirki jedne jedyne

Kwitnące skarpy 19:43, 11 kwi 2017

Do góry
Ogrodowy_Kalejdoskop napisał(a)

Z tych dwóch "Ogród w cieniu góry"
Na marginesie powiem, że bardzo podobają mi się ramy pod schody, już widzę jak są wypełnione i obrośnięte zielenią.
Bardzo ciekawie i chyba raczej ogród z rozmachem powierzchniowym się szykuje
Pozdrawiam

Ogród będzie dość spory i oczywiście że będzie powstawał w częściach. Co do schodów to musiały być takie duże z racji ze skarpa jest dość spora. Dziękuję za pomoc w wyborze nazwy
Zakładam ogród - potrzebuję pomocy:) 17:14, 11 kwi 2017

Do góry
Efffa napisał(a)
Klaudynka przeczytalam Twój watek od początku, czytalam o Twoich rozterkach, o skarpie, o niekontrolowanych zakupach(każdy z nas to przechodzil).A potem po dluzszej nieobecności wstawilaś zdjęcia rabat, w pierwszym momencie myślalam , że przeskoczylam na inny wątek, ale nie, faktycznie dalej na Twoim siedzialam, powiem Ci zmiany niesamowite, cudnie to wszystko wyglada, dobrze, ze się nie poddalaś, gratuluję, jest pięknie

w tym roku planuję zrobić mój mały tarasik. Dodam , że w planach mam posadzić w nim 4 klony ginnala, kulki bukszpanowe no i oczywiście niezastąpione turzyce. Jak starczy mi sił to różnież boczna skarpa się zmieni. Już nie mogę się doczekać.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 23:11, 10 kwi 2017

Do góry
Jagodaa napisał(a)
W końcu! ale pięknie

jakie plany na ten sezon?

Trochę mnie nie było

Co do planów, najpoważniejszy już w realizacji, czyli druga skarpa nad stawem
Tu narazie jest ściernisko... 09:37, 10 kwi 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Te ciemne Maruschka??? cudne! no i skarpa, jaka zmiana, świetnie wyszło

Tak Irenko, to azalie japońskie Maruschka. Mam je drugi rok i bardzo sobie chwalę.
Ogród z uśmiechem 20:46, 09 kwi 2017

Do góry
Marga napisał(a)
U mnie cała skarpa tego "dobra" jest. Jeżeli nie uda mi sie go wytępić, to przynajmniej na coś się przyda: http://ziolowawyspa.pl/kiszony-podagrycznik/
Z okrywowych mam bluszcz, barwinek, runiankę i kopytnik. Oczywiście wszystko jeszcze małe i zarasta na razie chwastami.
Słoneczka życzę

No, następna do straszenia

Oprócz kopytnika mam wszystkie też jeszcze male
Całuski
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 20:47, 08 kwi 2017

Do góry
Dziś w końcu odnowiłam rabatę wymęczoną przez psiura. Wykurzyłam całą korę na razie. Runiankę starą wydarłam włożyłam gdzie indziej i zobaczymy, czy ruszy w cieniu. A wprowadziła się nowa Teraz będę chyba dyżurować przy rabatach

Na skarpie pogrom suchodrzewowy :/ Ale o dziwo ruszyła stipa, lawenda, która leży niżej wygląda tragicznie, ta która jest wyżej już ładnie puszcza świeże listki. Przetacznik darowany przez dobrego duszka ogrodowiskowego ładnie się zeieleni, tak szamo szałkie i przywrotniki. Nie wiem co tam słychać u irgi na samej górze, bo niedowidzę Zamówilam liatry i zastanawiam się czy nie wykurzyć tych suchodrzewów i nie wsadzić więcej trzmieliny.
Klnę na te moje dęby skarpowe, bo jak z jednej dziury liście wyciągam to w drugiej się pojawiają. Drzewo liście zrzuciło na jesień, a ja mam wrażenie, że one wyrastają teraz w ilościach zatrważających.

Jeny ile jeszcze tej szmaty na skarpie do zagospodarowania.... końca nie widać :/ Nie mogę się doczekać również krawężników i wykończenia murków, żeby te pręty mi się pod skarpa nie walały. Nerwa mam! No normalnie bajzel! Wszędzie bajzel!! Kiedy to się skończy?!?!

A tak, żeby zakończyć jakoś ładnie to podrzucam kwiatuszki ze spacerku, które mi dziś humor poprawiły i rok rocznie zachwycającą mnie masą kwiatów magnolię z rodzinnego miasta

Ogród z uśmiechem 09:33, 08 kwi 2017

Do góry
U mnie cała skarpa tego "dobra" jest. Jeżeli nie uda mi sie go wytępić, to przynajmniej na coś się przyda: http://ziolowawyspa.pl/kiszony-podagrycznik/
Z okrywowych mam bluszcz, barwinek, runiankę i kopytnik. Oczywiście wszystko jeszcze małe i zarasta na razie chwastami.
Słoneczka życzę
Tu narazie jest ściernisko... 17:49, 07 kwi 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)

Te ciemne Maruschka??? cudne! no i skarpa, jaka zmiana, świetnie wyszło
Tu narazie jest ściernisko... 20:30, 06 kwi 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam chyba jeszcze nie bylam zaraz bede ogladac, ale do wpisu sklonil mnie twoj wpis u Hani, ze u Was sucho, moge podeslac troche chmur deszczowych.
Dzisiaj od rana przechodza nawalnice. Wyjsc z domu nie mozna.
Zima snieg, wiosna bardzo mokra ledwo co woda wyschla.

Nie wszystko zawsze jest na źyczenie.
Pozdrawiam

Ps. Bylam juz raz przejrzalam znowu wszystko zdania nie zmieniam.
Jestem bardzo ciekawa tej skarpy w tym roku ogrodniczym. Wg przesel plotu to ma ok 5 m. Nie wiem jaka wysokosc. Tez mialam ten sam problem z kora, ale teraz jalowiec plozacy sie rozrosl ma pedy ponad 1,5 m i nie ma problemu.

Jak nie chcesz pielic to daj agrowloknine biala ona nie jest sliska i dobrze kore podtrzymuje, lub gazety, folia falista malarska przepuszcza powietrze jest w rolkach w marketach budowlanych.

Elu ja celowo nie daję agrowłokniny. Ta skarpa, o której piszesz to zaledwie kawałek ostatnio zrobiony. Pozostała cześć na 45 metrów, z czego około 5 jest jeszcze do zrobienia. Pozostała cześć została zrobiona w zeszłym roku. Plewienie to nie problem. Owszem - trzeba kilka razy w roku wejść i powyrywać co nie co ale nie jest tak źle jakby się wydawało. Roślinki rewelacyjnie przetrwały zimę i ani jedna nie wypadła. Liczę że za jakieś 3 lata wcale tam nie będę wchodzić.
Co do deszczu to naprawdę bardzo chętnie przyjmę bo u mnie sucho kompletnie. Wszystkie chmury chyba mnie omijają.
Ogród za grosze 06:50, 06 kwi 2017

Do góry
Rosa napisał(a)
robi się skarpa i ..... placyk już wykorytowany i nawet murek oporowy obsadzony skalniakami

jutro dzielenie host i obsadzanie skarpy hostami i .......
Ogród za grosze 23:57, 05 kwi 2017

Do góry
robi się skarpa i ..... placyk już wykorytowany i nawet murek oporowy obsadzony skalniakami
jutro dzielenie host i obsadzanie skarpy hostami i .......
Ogród niby nowoczesny ale... 12:56, 03 kwi 2017

Do góry
ivo napisał(a)
Madzia mnie też czeka dzielenie 4 ogromne kepy miskantów , 50 sztuk seslerii i 50 trzcinnika Uff kiedy ja to ogarnę ? I skarpa czeka Planuje urlop na tydzień przed swiętami więc może jeśli sesleria nadal aktualna to ja chętnie

oki. daj adres postaram się na dniach przygotować paczkę.

Ciężka robota to dzielenie ale z drugiej strony sama radocha z ilości jakie można uzyskać
Ogród niby nowoczesny ale... 12:19, 03 kwi 2017

Do góry
Madzia mnie też czeka dzielenie 4 ogromne kepy miskantów , 50 sztuk seslerii i 50 trzcinnika Uff kiedy ja to ogarnę ? I skarpa czeka Planuje urlop na tydzień przed swiętami więc może jeśli sesleria nadal aktualna to ja chętnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies