Na szczęście nie oglądam TV. Może i dobrze...
Jakieś foto i kuchnia wzywa.
Tu rosły jeżówki pomarańczowe i żółte, była jedna różowa.. z siewek wyrosły... białe. Z nasion cech nie powtarzają odmianowe.. szkoda wogle zbierać takie nasiona.
Waldku, Twoje propozycje są nietuzinkowe
,,Foeniculum vulgare purpureum" - o ile się nie mylę - widziałam u Monty Dona Fajna roślinka, ale w Polsce chyba jej nie kupię, przynajmniej wujek Google nic nie podpowiedział.
,,Rocky Mountain Columbine" (Aquilegia caerulea)- śliczny, będę polować. Ale ogólnie zawilce z orlikami to fajne uzupełniające się zestawienie
No i widzisz... Tak właśnie Sebuś zrobię. Tym bardziej, że ja tam naprawdę dobrą ziemię i cień pęcherznice robią. Ja ciągle mam mega problem z tą skarpą pseudo. Żadna to skarpa a ja naprawdę nie wiem jak ją obsadzić
Haukuro - wypad.. to ustalone, nawet mojego EMA już drażni i coś tam dosadzę tylko jeszcze nie wiem co.. oprócz Nowej Zembli, którą chyba tam wcisnę..
Cała ta rabata jest do przesadzenia niestety.
Posadź je pomiędzy ,,Foeniculum vulgare purpureum" po bokach dołóż luźno trochę ,,Rocky Mountain Columbine" (Aquilegia caerulea) i może jakoś to będzie wyglądać.
Trawki o których pisał Sebek również nie zaszkodzą.
Jak patrzyłem dziś w TV co się dzieje w Polsce to chyba wolę mieć sucho w ogrodzie... Trzymam kciuki, by tylko u Ciebie popadało, bez dodatkowych atrakcji...