Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja codzienność - ogród Oli

Moja codzienność - ogród Oli

Flower1 22:35, 19 lip 2015

Witam serdecznie ,przylecialam popatrzec ale pieknie u Ciebie
babka 22:48, 19 lip 2015

Kuba napisał(a)
Olu-w sprawie pnącza na mur, Mała Mi u Marzenki pisała że winobluszcz trójklapowy wspina się po murze, na słońce też się nadaje,a co do ekspansywności zdania są podzielone

Wspina się po murze i trzyma bardzo mocno fakt. Jesienią cudownie się przebarwia na ognisty kolor. Rośnie u mnie i na pd i na płn ścianie. Na płn słabiej ale po tej zimie wziął z=się w garść lecz w normalne zimy gałązki czasem przymarzały. Jedynym jego minusem jest to, że gubi liscie i sprzątania jest przy tym sporo. Nie lepiej zimozielony ?? Moja sąsiadka ma taki dwubarwny, listki sercowate. Dość wolno jej rośnie ale od kilku lat pół domu już jej zjadł
Sebek 23:35, 19 lip 2015

Ola, ciągle podziwiam za tą perfekcję Dlaczemu ja tak nie umiem?
leon60 07:55, 20 lip 2015

Luki napisał(a)
O tak Secret Affair jest cudna nie za wysoka i bardzo sztywna mam jej najwięcej.
Cudny masz ten ogród, a hortensje w tym roku dadzą niezły pokaz bo sporo urosły
Takie pytanko, czy trzcinniki się wysiewają? bo jak tak to chyba nie chce kolejnej wysiewającej się rośliny

Secret Affair w zeszłym roku miały po jednym pędzie i kwitły obficie do przymrozków w tym cudnie poszły w masę i kwiatów będzie cała masa uwielbiam tą jeżówkę
Szpaler limkowy bardzo mnie cieszy w końcu całość jest na jednakowej wysokości i choć część sadzona w zeszłym sezonie jest chudsza to prawie tego nie widać. Jeszcze kilka dni i zacznie się pokaz
Trzcinników nie mam ale chyba myślałeś o trzęślicy ? Variegata rośnie od wielu lat i nigdy się nie wysiała, pozostałe tyle co sadzone ale myślę, że nie ma ich się co bać są piękne

Gabrysia_ napisał(a)
Oczko wygląda na duże
Ola czy ty masz dzieci?...bo już sie gubię na forum troszkę

jest na pewno większe niż wcześniejsze
jeszcze nie mam

Flower1 napisał(a)
Witam serdecznie ,przylecialam popatrzec ale pieknie u Ciebie

Witam Cię serdecznie

babka napisał(a)

Wspina się po murze i trzyma bardzo mocno fakt. Jesienią cudownie się przebarwia na ognisty kolor. Rośnie u mnie i na pd i na płn ścianie. Na płn słabiej ale po tej zimie wziął z=się w garść lecz w normalne zimy gałązki czasem przymarzały. Jedynym jego minusem jest to, że gubi liscie i sprzątania jest przy tym sporo. Nie lepiej zimozielony ?? Moja sąsiadka ma taki dwubarwny, listki sercowate. Dość wolno jej rośnie ale od kilku lat pół domu już jej zjadł

Ładny ale ta ekspansywność.. betony mają 150cm a potem ściana świerkowa nie chcę by mi to wszystko zarosło
Muszę poczytać o bluszczu czy jest sens sadzić na patelni
leon60 07:56, 20 lip 2015

Sebek napisał(a)
Ola, ciągle podziwiam za tą perfekcję Dlaczemu ja tak nie umiem?

Sebuś umiesz umiesz
siakowa 08:00, 20 lip 2015

ola jak Twoje grujeczniki na patelni sobie radzą? nie cierpią im najmniejsze listki?
leon60 08:11, 20 lip 2015

siakowa napisał(a)
ola jak Twoje grujeczniki na patelni sobie radzą? nie cierpią im najmniejsze listki?

jest OK nie zauważyłam niczego niepokojącego