Wspina się po murze i trzyma bardzo mocno fakt. Jesienią cudownie się przebarwia na ognisty kolor. Rośnie u mnie i na pd i na płn ścianie. Na płn słabiej ale po tej zimie wziął z=się w garść lecz w normalne zimy gałązki czasem przymarzały. Jedynym jego minusem jest to, że gubi liscie i sprzątania jest przy tym sporo. Nie lepiej zimozielony ?? Moja sąsiadka ma taki dwubarwny, listki sercowate. Dość wolno jej rośnie ale od kilku lat pół domu już jej zjadł
Secret Affair w zeszłym roku miały po jednym pędzie i kwitły obficie do przymrozków w tym cudnie poszły w masę i kwiatów będzie cała masa uwielbiam tą jeżówkę
Szpaler limkowy bardzo mnie cieszy w końcu całość jest na jednakowej wysokości i choć część sadzona w zeszłym sezonie jest chudsza to prawie tego nie widać. Jeszcze kilka dni i zacznie się pokaz
Trzcinników nie mam ale chyba myślałeś o trzęślicy ? Variegata rośnie od wielu lat i nigdy się nie wysiała, pozostałe tyle co sadzone ale myślę, że nie ma ich się co bać są piękne
Ładny ale ta ekspansywność.. betony mają 150cm a potem ściana świerkowa nie chcę by mi to wszystko zarosło
Muszę poczytać o bluszczu czy jest sens sadzić na patelni