Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Nikita 01:04, 20 lip 2015

Reniu, nareszcie dotarłam do ciebie...przedreptałam cały wątek i wiesz co ci powiem...uroczo jest u ciebie, tak troszkę sielsko-anielsko...werbenki, motylki, kukurydza za miedzą...i jeszcze ten mały ogrodnik do pomocy. A fotki...pełny profesjonalizm...wielki szacun.
Cieszę się, że mogłyśmy się spotkać, mam nadzieję na kolejne spotkanie już wkrótce, może w tedy będziemy mogły nie co dłużej porozmawiać.
Buziaki przesyłam i całuski dla małego słodziaka.
waldek727 02:32, 20 lip 2015

07_Rene napisał(a)

Szukam inspiracji z czym posadzić różewe zawilce.. jakby ktos miał pomysł....

Posadź je pomiędzy ,,Foeniculum vulgare purpureum" po bokach dołóż luźno trochę ,,Rocky Mountain Columbine" (Aquilegia caerulea) i może jakoś to będzie wyglądać.
Trawki o których pisał Sebek również nie zaszkodzą.
Konieczki 08:49, 20 lip 2015

Ale Wam zazdroszczę spotkań.
Mam nadzieję że na jesieni zaproszę do siebie na taras. Niestety prace jeszcze nie ruszyły.
Renia była u Was wczoraj burza? U nas okropna i wiało strasznie - 3m brzozy leżały na ziemi ale nie połamało ich.
KasiazWichro... 10:47, 20 lip 2015

Cześć Reniu - też chciałam się przywitać, bo tez jestem z okolic Krakowa a tytuł Twojego wątku przypomina mi moją sytuację - z tyłu za domem kukurydza, po lewej kukurydza a po praweje jakieś zboże, truskawki i ziemniaki, ale za to widzę kamedułów na Bielanach i Babią Górę, a przy dobrej widoczności (szczególnie zimą) Tatry. Ogród planuję zacząć zakładać na jesień jak się unrmuje sutyacja z granicami mojej działaki.... Ale tak poza tym to chyba juże nigdzie indziej nie chciałabym mieszkać Pozdrawiam Kasia z Wichrowego Wzgórza...
PS. Dzisiaj w nocy o mało co mnie nie zwiało z tego wzgórza, a doniczki na bolkonie tańczyły wesoło smabę... tak że sa całe popękane
07_Rene 12:34, 20 lip 2015

Nikita napisał(a)
Reniu, nareszcie dotarłam do ciebie...przedreptałam cały wątek i wiesz co ci powiem...uroczo jest u ciebie, tak troszkę sielsko-anielsko...werbenki, motylki, kukurydza za miedzą...i jeszcze ten mały ogrodnik do pomocy. A fotki...pełny profesjonalizm...wielki szacun.
Cieszę się, że mogłyśmy się spotkać, mam nadzieję na kolejne spotkanie już wkrótce, może w tedy będziemy mogły nie co dłużej porozmawiać.
Buziaki przesyłam i całuski dla małego słodziaka.

Miło, że zajrzałaś
Tak sobie powoli dłubie w ziemi... Początkowo czułam wielka presję na tworzenie ogrodu, wszystko prędko, szybko, już... A teraz staram się robić według swoich możliwości, nic na siłę, ale z głową
Też liczę jeszcze na spotkanie Żywiołowa z Ciebie ogrodniczka
07_Rene 12:39, 20 lip 2015

waldek727 napisał(a)

Posadź je pomiędzy ,,Foeniculum vulgare purpureum" po bokach dołóż luźno trochę ,,Rocky Mountain Columbine" (Aquilegia caerulea) i może jakoś to będzie wyglądać.
Trawki o których pisał Sebek również nie zaszkodzą.

Waldku, Twoje propozycje są nietuzinkowe
,,Foeniculum vulgare purpureum" - o ile się nie mylę - widziałam u Monty Dona Fajna roślinka, ale w Polsce chyba jej nie kupię, przynajmniej wujek Google nic nie podpowiedział.

,,Rocky Mountain Columbine" (Aquilegia caerulea)- śliczny, będę polować. Ale ogólnie zawilce z orlikami to fajne uzupełniające się zestawienie

07_Rene 12:46, 20 lip 2015

Konieczki napisał(a)
Ale Wam zazdroszczę spotkań.
Mam nadzieję że na jesieni zaproszę do siebie na taras. Niestety prace jeszcze nie ruszyły.
Renia była u Was wczoraj burza? U nas okropna i wiało strasznie - 3m brzozy leżały na ziemi ale nie połamało ich.

Ja też polubiłam spotkania.
Mieszkamy dosyć blisko, więc zawsze można się umówić Gorzej z kimś z drugiej strony Polski.... Chętnie Cię odwiedzę. Do siebie na razie nie zapraszam, bo muszę dopracować kilka rzeczy i ogarnąć parę miejsc

Wczoraj były trzy burze, jedna po drugiej, ale spokojne nawet. W końcu porządnie podlało mi ogród
07_Rene 12:50, 20 lip 2015

KasiazWichrowegoWzgorza napisał(a)
Cześć Reniu - też chciałam się przywitać, bo tez jestem z okolic Krakowa a tytuł Twojego wątku przypomina mi moją sytuację - z tyłu za domem kukurydza, po lewej kukurydza a po praweje jakieś zboże, truskawki i ziemniaki, ale za to widzę kamedułów na Bielanach i Babią Górę, a przy dobrej widoczności (szczególnie zimą) Tatry. Ogród planuję zacząć zakładać na jesień jak się unrmuje sutyacja z granicami mojej działaki.... Ale tak poza tym to chyba juże nigdzie indziej nie chciałabym mieszkać Pozdrawiam Kasia z Wichrowego Wzgórza...
PS. Dzisiaj w nocy o mało co mnie nie zwiało z tego wzgórza, a doniczki na bolkonie tańczyły wesoło smabę... tak że sa całe popękane

Witaj Kasiu

Ciekawa jestem czy masz też problemy z dzikami i sarnami jak ja?
Widoki piękne masz Ale coś za coś... Odłonięte działki bardziej narażone są na wiatry.
Pozdrawiam

Groszek pachnący dla Ciebie
rozark 12:57, 20 lip 2015

07_Rene napisał(a)

Waldku, Twoje propozycje są nietuzinkowe
,,Foeniculum vulgare purpureum" - o ile się nie mylę - widziałam u Monty Dona Fajna roślinka, ale w Polsce chyba jej nie kupię, przynajmniej wujek Google nic nie podpowiedział.

,,Rocky Mountain Columbine" (Aquilegia caerulea)- śliczny, będę polować. Ale ogólnie zawilce z orlikami to fajne uzupełniające się zestawienie

Orliki z zawilcami? Kwitną w innym terminie, mnie nie gra. Przed zawilcem mam rozchodnika a obok wierzbę Hakuro Nishiki.

edit chociaż orliki kocham i zawilce też
07_Rene 13:05, 20 lip 2015

rozark napisał(a)

Orliki z zawilcami? Kwitną w innym terminie, mnie nie gra. Przed zawilcem mam rozchodnika a obok wierzbę Hakuro Nishiki.

edit chociaż orliki kocham i zawilce też

Hmmmm...... Myślałam, że to własnie tak ma być, żeby kwitnienie było w innym terminie, wówczas cały sezon to miejsce jest atrakcyjne.
Ale mam też rozchodniki do zagospodarowania, tylko też różowe Może być zbyt duzo różowego.

A na jakim stanowisku rosnie Twój zawilec?