Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 15:23, 30 cze 2015

Do góry
Właśnie dotarły róże Artemis - już się w nich zakochałam - są cudowne!

Asia, to dzięki Tobie - więc dziękuję

A dla Ewy podziękowania za przekazanie namiaru na sklep, w którym je kupiłam

"W kolorze blue" 14:45, 30 cze 2015

Do góry
wow, ale cudny kosz hortensjowy ktoś Ci sprawił!
Fajne te kopytniki, ale powtórzę za Tess, że pospolity najładniejszy.
Lawendowy zawrót głowy 13:32, 30 cze 2015

Do góry
wpadłam sprawdzić czy już jakaś relacja z dzisiejszego objazdu po szkółkach jest

Ja byłam rano na giełdzie w Tychach, z gołymi rękami nie wróciłam, ale tego co szukałam nie znalazłam.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:22, 30 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Wietrzyku Fajnie, że mi kibicujesz Dziękuję bardzo ... za ps
W sprawie liriope poczytam u Moniki

to popytaj jeszcze Gabrysię z ogrodu geometrycznego, ona z kolei chwali.

To tu... 23:20, 29 cze 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Ja tez zazdroszczę-u mnie ani dzieci do Babci nie wykazują chęci ani babcie nie bardzo deklaruje chęć opieki (zresztą nigdy nie deklarowały) mus działać w ogrodzie rodzinnie

U mnie jedna taka babcia nie teges, na szczęście druga za nią nadrabia, ale i tak większość czasu córka mi towarzyszy na podwórku.
Tu ma być ogród :) 23:14, 29 cze 2015

Do góry
KasiaW76 napisał(a)
ale córcia ma super plac zabaw

Gdzie te zdobycze z wykopalisk? Chwal się

Do tej pory im jeszcze fotek nie robiłam, ale może warto, chociaż jedno zdjęcie dodać żeby kiedyś sobie przypomnieć przez co przeszliśmy, żeby mieć ogród.
Trudny teren - dużo pracy! 23:01, 29 cze 2015

Do góry
Ją też mam podobne wykopaliska na długości 30 m. Już kilka dni schodzi mi wykopanie dziur pod derenie i rodki - znam ten ból.
Mam nadzieje, że że zdrowiem córki już lepiej
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:41, 29 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Wow, ale masz pięknie - wszystko takie soczyste, a mnogość bylin zachwyca!

Trawnik jest teraz mniej soczysty, bo nienakarmiony Nawóz się mi skończył, a od zeszłego roku staram się omijać centra ogrodnicze, bo zawsze wychodzę nie z tym co trzeba... Także znając życie jak pojadę do nawóz to kupię wszysto oprócz niego
Borówcowy raj 21:24, 29 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
kiedy przycinałas i jakim nawozem podlewasz runiankę? piękna jest jak i cały Twój ogród.

Podlałam nawozem potasowo-fosforowym, działającym na korzenie. Zlikwidowałam też ślimaki, to znaczy ograniczyłam ich żer. Pomogło.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:04, 29 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Wszystko piękne, a nowa rabata wymiata!

Dziękuję, zakładanie jej było dla mnie dużą przyjemnością, aczkolwiek nie było to łatwe, a upierdliwa trzcina co jakiś czas gdzieniegdzie odbija.
Lawendowy zawrót głowy 20:39, 29 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

uuu to marnie dziś na tych zakupach...
Jeżówki, kosmos i przetacznik też są na mojej liście zakupów jeszcze

No lichutko jutro jade gdzies dalej .....
Borówcowy raj 19:18, 29 cze 2015

Do góry
kiedy przycinałas i jakim nawozem podlewasz runiankę? piękna jest jak i cały Twój ogród.
Lawendowy zawrót głowy 19:04, 29 cze 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Byłam dzis na szybkich zakupach i kupiłam tylko 3 ostatnie gracki i trawke czerwona do donic przy lawendzie .....pan mi mowil co to ale zapomnialam.

Była biala szalwia stalam nad nia i nie kupilam i teraz zaluje ..... Strasznie sie powsciagliwa zrobilam co do tych zakupow. Nie bylo derenia, nie bylo grackow ani jezowek ani kosmosu ani przetacznika ani bukszpana na obwodki .......jutro musze jechac gdzies dalej .....

uuu to marnie dziś na tych zakupach...
Jeżówki, kosmos i przetacznik też są na mojej liście zakupów jeszcze
Kosolkowa Pasja 15:17, 29 cze 2015

Do góry
dziękuję serdecznie za fotkę zawilca
W tym tygodniu zamawiam, bo pewnie w lokalnych szkółkach szanse na znalezienie tej odmiany są marne.

Tu ma być ogród :) 13:37, 29 cze 2015

Do góry
MAD napisał(a)
Fajowy plac. My w zeszłym roku postawiliśmy placyk naszym chłopakom. Uwielbiają go. Te "tyły" placyku nie za blisko rabaty? Nie będzie tratowana?

Może masz rację, poobserwuję i najwyżej się go lekko wysunie do przodu.
Ogród zmyślony 11:46, 29 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Carexy faktycznie lubią wygniwać.
A z Hakonechloa nie mam jeszcze doświadczenia, mam co prawda 3 małe sadzonki do wsadzenia, ale to efektu nie zrobi.
Czy ona długo rośnie, żeby zrobiły się takie kępy jak u Ciebie?
Przygotowywałaś im jakoś specjalnie podłoże? czytałam żeby do ziemi domieszać im kory przekompostowanej, podobnie zresztą jak carexom.

Wbrew obiegowym opiniom nie rośnie wolno. Pierwszy sezon jest dla niej trochę trudny- zwłaszcza na słońcu bez podlewania, a ja nie mam podlewania. Później idzie jak z płatka (u mnie to już chyba trzeci sezon). Ziemia dobrze przepuszczalna- u mnie rodzima (piaszczysto-gliniasta) przemieszana dla wzbogacenia solidnie z worami kompostu. Liście pojawiają się dość szybko na wiosnę. Stare ścina się łatwo i nie potrzebna do tego piła do drewna . U mnie ekspozcja na słońce od rana do 1-7tej i liści nie pali. Podlewam raz w tygodniu normalnie od góry zraszaczem do trawnika i ma się lepiej niż mój trawnik. Carexy zielone i żółte dopiero teraz puściły trochę ładnych liści, a to już w zasadzie lipiec. Zamierzam je zastąpić zieloną hakone, bo marna z nich obwódka.
Tu ma być ogród :) 11:43, 29 cze 2015

Do góry
myszorek napisał(a)

świetny jest! Ładnie zaprojektowany.

Miło Cię widzieć u Mnie Myszorku, tym bardziej, że ja Twój ogród znam od dawna i jest jednym z moich ulubionych na O.
Tu ma być ogród :) 11:39, 29 cze 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
Bardzo ładny plac zabaw ! Super wygląda z rabatą brzozową. Dodałabym gdzieś rozchodniki w zasięgu wzroku, dla powtórzenia różu zjeżdżalniMoże z tyłu?

No i wychodzi na to że czytasz mi w myślach Kasiu - będą rozchodniki różowe i miskanty ML
Tu ma być ogród :) 11:33, 29 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Plac zabaw dla córeczki.

świetny jest! Ładnie zaprojektowany.
Ogród zmyślony 11:07, 29 cze 2015

Do góry
myszorek napisał(a)
Lindsay- to żurawka Georgia Peach. Dalej konwalnik i nie carex tylko Hakonechloa w odmianie Aureola. Jest wg mnie o niebo lepsza od kapryśnych carexów.

Carexy faktycznie lubią wygniwać.
A z Hakonechloa nie mam jeszcze doświadczenia, mam co prawda 3 małe sadzonki do wsadzenia, ale to efektu nie zrobi.
Czy ona długo rośnie, żeby zrobiły się takie kępy jak u Ciebie?
Przygotowywałaś im jakoś specjalnie podłoże? czytałam żeby do ziemi domieszać im kory przekompostowanej, podobnie zresztą jak carexom.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies