Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

sylwia_slomc... 22:24, 26 cze 2015

Fajny dojrzały ogród, a na takie kolorowe i mało ogrodowiskowe jeszcze zapraszam do mnie
ZielonaAnia75 10:01, 27 cze 2015

Ależ wszystko uporządkowane, pięknie
grembosia 11:52, 29 cze 2015

Nic nowego nie napiszę, uwielbiam Twój Borówcowy raj!

Moniko, posadziłam tojeść rozesłaną (zabrałam od teściowej, która traktowała ją jako chwast). Rozsadziłam na sporej przestrzeni wśród bukszpanów. Szybko się przyjęła i zaczęła rozrastać. Ostatnio zauważyłam jednak, że zaczyna trochę marnieć, brązowieją niektóre listki. Miejsce chyba ma odpowiednie, trochę słońca, ale niezbyt intensywnie, wody chyba też ma dosyć, szczególnie po ostatnich deszczach... Jakby przystopowała rozrost. Wiesz co może być przyczyną?
Jeszcze jej nie nawoziłam.
Borbetka 14:51, 29 cze 2015

Grembosiu, koniecznie sprawdź ilość wody. Ona musi mieć dużo. U mnie nawet ją lekko zalewa i muszę raz na jakiś czas zrywać nadmiar, bo wchodzi na trawę. Nigdy nie miał grzyba, więc przyczynę widzę w wodzie. Nawozu bym lekko nasypała, jeśli minęły 2 tygodnie od posadzenia.
Zielona 17:15, 29 cze 2015

Monia - Ty to dopiero masz werbeny!!! Ależ będzie szaleństwo.
Czytam, że lawenda odbiła. To ta, którą chciałaś zastąpić, czy jakaś inna?
Ja skończyłam walkę z chwastami w pierwszej części ogrodu i po tych deszczach mam setki nowych siewek kolejnych chwastów. Robota głupiego... Skoro nie mogę tego obsadzić /wiadomo z jakich względów, bo pomysły na obsadzenie to ja mam / to stwierdziłam, że chyba jednak położę gazety, kupię korę i wysypię wszędzie. Za rok gazety znikną, a sadzić będę w przekompostowaną korę... Hmm... Tylko, że mimo wszystko wolę sadzić, ładnie wygrabić i dopiero potem ściółkować. Ot, dylematy!

PS Wiesz co... jarzmianka wygląda ładniej na zdjęciach niż w realu W realu to musi być jednak łan. Chyba dopiero wtedy uzyskuje się efekt. I taki efekt będzie u Ciebie. U mnie te marne 3sztuki znikną. Albo się wysieją. I łan będzie za dwa lata
Mathildis 17:37, 29 cze 2015

śliczne zdjęcia... masz już pomysł na gaurę? bo widziałam, że na zdjęciach jeszcze w doniczkach...
wietrzyk 18:03, 29 cze 2015

Borbetka napisał(a)

To tyle z cięcia. Bonsaja nie pokaże, brzydkie na fotkach wyszło, ale za to werbenka będzie w wielu miejscach. Muszę tylko przesadzić wysianą.

Niedługo zmienisz nazwę z Borówcowego na Werbenowy
Pięknie, tyle werbenki
Mam nadzieję, że Mama mi mojej nie wypieli przez ten tydzień
wietrzyk 18:07, 29 cze 2015

Borbetka napisał(a)
Grembosiu, koniecznie sprawdź ilość wody. Ona musi mieć dużo. U mnie nawet ją lekko zalewa i muszę raz na jakiś czas zrywać nadmiar, bo wchodzi na trawę. Nigdy nie miał grzyba, więc przyczynę widzę w wodzie. Nawozu bym lekko nasypała, jeśli minęły 2 tygodnie od posadzenia.

Zgadzam się z Borbetką, widziałam tojeść przy oczku. Wlazła w oczko w płytką strefę z kamykami i w wodzie sobie rosła Wcale jej ten nadmiar wody nie przeszkadzał. Myślę, czy tojeść z tego względu nie kłóci się z buksami?
lindsay80 19:18, 29 cze 2015

kiedy przycinałas i jakim nawozem podlewasz runiankę? piękna jest jak i cały Twój ogród.
Borbetka 21:02, 29 cze 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Fajny dojrzały ogród, a na takie kolorowe i mało ogrodowiskowe jeszcze zapraszam do mnie

Bardzo dziękuję. Z zaproszenia oczywiście skorzystam .