Marta, lawenda - to ta druga.
Dzisiaj też plewiłam ... głównie szczawika. Popryskałam chemią 3 dni temu, bo nie dałam rady, a ona nie zadziałała. Chyba przeterminowałam preparat. Wzięłam widełki przeto i wyrwałam tam, gdzie mogłam. Resztę poleję mieszanką octową. Idą podobno upały, to się spali.
Wiem, że pomysłów w głowie masz mnóstwo i na pewno w mig zrealizujesz nasadzenia. Kobieto, przecież zrobić przez rok taki ogród jak masz? Heloł?
Z gazetami zrób jak piszesz. Zajedziesz się z chwastami. Rękę musisz oszczędzać przecież.
Na jarzmiankę czekam w następnych latach, będzie super i mam pragnienie dokupienia jeszcze innych odmian. Kiepsko jednak na rynku z nią. Wyczytałam, że można dzielić.
Gaurę posadzę wokół placyku żwirowego przeznaczonego na ognisko. Na razie dzieciaki wymusiły postawienie tam trampoliny po dwóch latach przerwy. Skakały raptem kilka razy i znowu jest nieużywana.
A wracając do gaury, chciałam wyrzucić irgę z tego miejsca, ale się zastanawiam. Bo jeśli gaura nie przezimuje, zostanę z pustym miejscem. Może posadzę co mam, poczekam przez zimę i jeśli będzie ok, dokupię w przyszłym roku więcej, uzupełniając rabatę. Muszę się zastanowić. Nie miałam tej rośliny nigdy, a Domi (ogród Dominiki) pisała, że z gaurą się dawno pożegnała.
Aśka, a może tojeść posadzę z buksami co się topią właśnie na mojej rabacie grujecznikowej? Świetny pomysł. Spróbuję, co mi szkodzi. Z tataraku zrezygnowałam.
Ja też słyszałam, że raczej jednoroczna jest chyba, że kolejne zimy będą takie jak tegoroczna
Rodgersjowy zakatek będzie nieziemski, jak się rozrośnie.Piękny dojrzały ogródOdnośnie Gaury to mam ją drugi rok i przezimowała bez problemu ,ale co to za zima była...
Rabata równoległa do sadu jest niesamowita, dopracowana w każdym szczególe idealnie podkreśla charakter tej części ogrodu. Będzie u Ciebie werbenowy szał !!! juz się ie mogę doczekać