Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród bez reguł 15:10, 30 lis 2019

Do góry
Przez kilka godzin było u nas piękne słońce, więc spędziłam te godziny w ogrodzie. Udało mi się przyłapać sikorki, jak oswajały się z nowymi karmnikami

Powiesiłam jeszcze dwa takie jak ten po lewej, a ten po prawej przyczepiłam do szyby. Zobaczymy, czy się do niego przekonają...

Zrobiło się już naprawdę zimno, ptaki coraz chętniej korzystają ze stołówki.
Ogród bez reguł 14:48, 30 lis 2019

Do góry
Udało mi się dzisiaj sfotografować przelatujące żurawie! W Słońsku, całkiem niedaleko, jest Park Narodowy Ujście Warty. Jest to znana "stacja przesiadkowa" dla migrujących ptaków. Być może leciały tam, a może zimują gdzieś w pobliżu, co podobno też się zdarza. Byłam przekonana, że robię zdjęcia parze gęsi , dopiero na powiększeniu w komputerze zrobiłam wielkie oczy . Piękne ptaki

Malwowy ogród 12:13, 30 lis 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
Witaj Elu moi znajomi mają dom za miastem i ogrzewają parter i piętro kozą i bardzo sobie chwalą my też kupujemy teraz są piękne i wydajne m9ze to jakieś rozwiązanie byłoby ?

Mam 3 pokoje po 20 m.kw. plus kuchnia i łazienka. W pokojach mam takie piece.

One są bardzo dobre. Szybko się w nich rozpala, dobrze grzeją.
Ale to noszenie drewna, ciągle pilnowanie męczy. Na dogrzewanie tak, na systematyczne grzanie raczej nie.

Mąż na ganku zrobił nawet specjalną skrzynię na drewno.
Sezon 2017 u Hanusi 11:44, 30 lis 2019

Do góry

Moja mama w ogrodzie spaceruje,
tu przystanie, tam kwiatek wącha,
wszystkiemu sie dziwuje.
i stając przy niezapominajkach, pyta:
a gdzie masz niezabudki teraz?
I tak myślę, nie widzi? nie pamięta?
a może żartuje?
Zawsze z niej była przechera!

Kolorowy ogród na piasku 11:23, 30 lis 2019

Do góry
viva napisał(a)

Dziękuję tak, monardy dobrze u mnie rosną

A po monardach

Vivo a co to za kwiaty na pierwszym planie? I jeszcze w lewym górnym rogu między kłosowcami takie soczyście zielone baldachy.

Przepięknie łączysz rośliny.
Sezon 2017 u Hanusi 10:54, 30 lis 2019

Do góry
Izabelko, jakoś trzeba te szarości za oknem niwelować. Storczyki wypuszczają nowe pędy kwiatowe, za miesiąc będą kwiaty. A na jutro trzeba stroik adwentowy przysposobić.
Ciasteczka też? Tak mówicie? A takie ziemniaczane mogą być?

Sezon 2017 u Hanusi 09:52, 30 lis 2019

Do góry
Dziękuję Edytko, Oglądałam na Fb dziki, śliczny film, aż sobie wkleiłam na stronę.
Miłego grudnia.

Malwowy ogród 09:47, 30 lis 2019

Do góry
AniazUroczyska napisał(a)

Hm ....trochę enigmatyczna ta odpowiedź, no trudno
Masz na wsi dom całoroczny?

Tak, mam na wsi dom całoroczny chociaż jest jedno ale ...
Nie mam centralnego, tylko piece. Taka forma ogrzewania była wystarczająca dla naszego dotychczasowego korzystania. Na zimę (w grudniu) dom był zamykany, woda spuszczana.

W mieście trzymała mnie praca zawodowa, każdy wolny czas spędzałam na wsi. Ostatnie lata, plany były takie, że przenosimy się na wieś jak tylko pozamykam swoje sprawy zawodowe. Zamknęłam. Nie wiem jednak czy jestem gotowa na zamieszkanie na wsi, na stałe. Trudna decyzja.

Nie wiem, gdzie jest mój prawdziwy dom. To dość dziwne uczucie. Emocjonalnie bardzo jestem związana z tym na wsi. Całe swoje dojrzałe życie spędziłam w mieście. Jednak nie mam szczególnej więzi z mieszkaniem w bloku.

Zdjęcia z wiosny tego roku, widok od drogi.

Ogród bez reguł 09:22, 30 lis 2019

Do góry
Ogród bez reguł 09:20, 30 lis 2019

Do góry
Poranne karmienie

Igielnik 08:51, 30 lis 2019

Do góry

Igielnik 08:49, 30 lis 2019

Do góry
Dziś spadł pierwszy śnieg.

Małymi krokami-Ogród Wioli 08:01, 30 lis 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Wiola nawet taka póżna jesień pięknie u Ciebie wygląda miło pooglądać

Dzięki Madziu,cieszę się,że Ci się podoba
Też lubię ten ogród jesienią....mim,że wycięłam byliny to nie jest łyso....trawy i zimozielone zdobią

Na wjazdowej też nie jest bardzo łyso po wycięciu
Ale dziwnie bez trawnika

Macham
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 07:01, 30 lis 2019

Do góry
Hmmmm

Dom prawie cały w styropianie. Wiata stoi. Zamówił pokrycie jeszcze raz bo mi powiedzieli że moja blachodachówka się nie nadaje, za mały spadek... Heh

Problemy z tujami 06:41, 30 lis 2019

Do góry
LukasTyst napisał(a)
Witam serdecznie
Jestem nowy na forum i proszę Was o radę.
Posadzilem 156st Thuji w ostatnim tygodniu września. Tuje zakupiłem w Polsce i przyjechały na palecie do Szwecji. Czas transportu wynosił tydzień czasu , zmartwilo mnie to że drzewka leżały na na sobie w palecie przez ten caly czas.
Szczyty niektórych drzewek powyginaly się, myślałem że wyprostuja się ale do dziś większość drzewek jest jaka była. Do tego kolor szczytów lekko brazowieje i martwi mnie co jest nie tak.
Pytanie moje do Was jest czy mam jakoś prostować szczyty ? Czy one same się wyprostuja na wiosnę.
I drogie pytanie czy to normalne że jesienią szczyty brazowieje czy może trzeba dodać jakiś nawóz? teraz nawóz czy na wiosnę.

Dziękuję za pomoc.

Nie dawaj nawozu żadnego teraz. Spróbuj delikatnie je naprostować wyginając łodygi. Aby nie złamać.
Ogród Basi 00:47, 30 lis 2019

Do góry
ewsyg napisał(a)
Basiu, dobrze że do Ciebie zajrzałam. Znalazłam inspiracje na schody. W przyszłym roku chcę robić murki oporowe i zastanawiałam się jak zrobić schody. Zainspirowało mnie to zdjęcie.

Masz koło domu sporo roślin zimozielonych i one o każdej porze roku dobrze wyglądają. Trawy u Ciebie świetnie rosną.
Pozdrawiam

Ewuniu, cieszę się, że zajrzałaś. Tych roślin zimozielonych to u mnie nie za dużo. Ale jak bukszpany pójdą w masę to będzie jakby więcej.
Jak schody Ci się podobają to pewnie, że się wzoruj. One już mają 10 lat i nic się z nimi nie dzieje. Zobaczymy jak jeszcze długo.Pa.
Sezon 2017 u Hanusi 00:39, 30 lis 2019

Do góry
tak piękna poezja twoja Hanuś ..teraz czas ponury ale zaraz przyjdzie lepsze czekajmy słońce kolory zaraz czas zleci i wiosna i będziemy wyczekiwać ciemierników ...ranniki ,przebiśniegi i krokusy i poleciiii

spokojnej kolorowej nocy kochana

Dziekuję za życzenia Andrzejkowe dziś w szkole Lena już odtańcowała I głowa rodziny wycałowana jutro jedziemy na turniej karate już Mikołajkowy i się zacznie wirowanie z Mikusiem zatrzymamy sie pewnie z nowym rokiem ...mam nadzieje

Ranczo Edy 00:26, 30 lis 2019

Do góry
Kolorowych snów

Ranczo Edy 23:56, 29 lis 2019

Do góry
oooo proszę ile gości a ja latam gdzieś

Witam Kochane
Hanusia Kasiu Ela gdzie tam po sprzątane hii to tylko tak w słońcu wygląda ale ogród się kłania za miłe słowa
Kasiu ...buziaczki
Hanusia nie mów przecież ty cały czas jesteś na topie ja nie widzę obijania żadnegoooo
Elcia cieszę się z twojej wizyty mam nadzieje że lektura nie była nudna
fryz się przykrócił bo buzia się zaokrągliła optycznie zadziałać trza było

Dziewczynki Dziś jeszcze liście latały ...już nie da się wszystkich połapać ziąb i wiatr brrr coraz zimniej a pieseł Fifi na spacer wygania mam ładny widoczek jak jeszcze dość ciepło było kościółek zobaczcie jak fajnie liście ukwieciły otoczenie ...

ii pracuś dekoracyjny macha

Ogrodowa biżuteria i ogrodowe dodatki, ozdoby 23:39, 29 lis 2019

Do góry
i jeszcze takie zdjęcia znalazłam - to poidełko, mające służyć i ptakom i owadom, na podstawie moich obserwacji stwierdzam, że się sprawdziło choć w te mniejsze "miseczki" trzeba częściej dolewać wodę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies