Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

Ogród z koniczynką 00:16, 13 paź 2018

Do góry
Rumianka napisał(a)
Ze złomu wynorałam 2 kociołki... taki...

i taki...a ile radochy mam...

wszyscy mają miskanty, mam i ja...

no i rozchodniki przecudnej urody...

Witam

Rumianka czy na 3 focie to te trawy o ktore pytalas u mnie.

Tam obok jest rozplenica po lewej stronie nie wiem jak u innych ale u mnie maja po 1,5 szerokosci i moze zagluszyc miskanty. Ja bym te misksnty cofnela i da troche wiekszy odstep ok 1,20.
Wszystko zalezy jaki to miskant odmiana czy plenna.

Wszyestkie foty ladne kociolek pomyslowy, rozchodnimi piekne co to za odmiana. Nie lubie rozchodnikow, ale kilka razy widzialam w ladnych kompozycjach i moze sie smusze.
Reszta u mnie.
Ptasi gaj 23:41, 12 paź 2018

Do góry
Rumianka napisał(a)
Czy ten miskant wyrósł z jednej doniczki, czy sadziłaś od razu kilka? i po ilu latach jest taki duży. Pytam, bo niedawno posadziłam 2 doniczki w odstępie ok 70-80 cm, czy dobrze?

Tutaj sa dwa miskanty. Jeden z nich ktorejs zimy obmarzl ale kilka lodyg wypuscil i odzyl.
Ta kepa ma 5 lat.
Nie wiem czy dobry odstep. Trawy sie szybko rozrastaja przy sprzyjajacych warunkach. Czy te trawy sa obydwie z jednej odmiany.
Odstep zalezy co chcesz uzyskac luzniejszy wyglad czy bardziej zbity.
Miskanty maja bardzo mocny korzeni bez siekiery przy rozsadzaniu ani rusz.

Ptasi gaj 22:45, 12 paź 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Czy ten miskant wyrósł z jednej doniczki, czy sadziłaś od razu kilka? i po ilu latach jest taki duży. Pytam, bo niedawno posadziłam 2 doniczki w odstępie ok 70-80 cm, czy dobrze?
Mój ogród pod lasem 22:38, 12 paź 2018

Do góry
malgol napisał(a)
Na razie kwestia hakonki zeszła na plan drugi bo nadszedł długo oczekiwany miskant Rosi. Już wyobrazalam sobie jak zapłonie na rabacie obok hortek...oto on

Dacie wiare?? !

Witam. Slabo wyglada ta sadzonka, ale trzeba zobaczyc jaki ma system korzeniowy w donicy bo to jest wazne. Trzeba posadzic do gleby moze okryc na zime bo to mlodka i czekac do wiosny.
Jak korzen mocny to nie ma sie czym martwic. Odbije wiosna.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 20:49, 12 paź 2018

Do góry
Dziękuję Aganiu za miłe słowa. Wyjątkowo cieplutki i kolorowy czas nastał. Lubię jesień.

A ten miskant z białymi pióropuszami to Graziella. Jest śliczny, pokrojem podobny do Grazillimusa ale zawsze zakwita pióropuszem w odróżnieniu od Grazillimusa.
Polecam!
Mój ogród pod lasem 18:06, 12 paź 2018

Do góry
Dzięki Waldku za słowa wsparcia i dodania trochę nadzieji Na pewno super byłoby, żeby miskant był "kompletny", że się tak wyraze,ale skoro trzeba przyciąć do transportu to trudno.Sadzilam jednak, że będzie wyżej przyciety bo opakowania na to pozwalają a przede wszystkim, że będzie go więcej w tej doniczce . Te dwa patyczki mnie ogrmnie rozczarowaly. Ale zadolowalam go I nie pozostaje mi nic innego jak czekać do wiosny aż zmieni się z kaczatka w labedzia...
Gracilimusa dostałam od Nich pięknego więc tym bardziej byłam rozczarowana tym
Okno na ogród 15:30, 12 paź 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Witam się u Ciebie

Pomysły Toszki i Ewy bardzo fajne.
Dorzuce jeszcze mój Może wpasowała by się tam hortensja na pniu? Ławeczka do przodu, za ławką miskanty. Hortka na pniu z boku ławki, a obok niej, już prawie rzy grillu miskant.
Zawilce zgrupowane z drugiej strony ławki.

Do tej bocznej rabaty z hortensjami dosadziłabym zawilce. Wtedy wszystko byłoby spójne.

Witaj Ewo,
Często czytam Twoje porady u innych ogrodomianiaków. Dziękuję, że pochyliłaś się nad moim ogródkiem. Piękna wizualizacja .

Ze wszystkich sugestii wynika, że na rabacie na wprost okna powinny znaleźć się hortenje i miskanty (ale te kwitnące). Może faktycznie dwa lewe zawilce przerzucę na rabatę po prawej stronie okna. Lubie jak ogród jest spójny, a nie jedna rabata od Annasza druga od Kajfasza.
Okno na ogród 14:46, 12 paź 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Witam się u Ciebie

Dorzuce jeszcze mój Może wpasowała by się tam hortensja na pniu? Ławeczka do przodu, za ławką miskanty. Hortka na pniu z boku ławki, a obok niej, już prawie rzy grillu miskant.

Do tej bocznej rabaty z hortensjami dosadziłabym zawilce. Wtedy wszystko byłoby spójne.

I wszystko jasne, moim zdaniem pomysł idealny! Nic dodac, nic ując
Okno na ogród 14:35, 12 paź 2018

Do góry
Witam się u Ciebie

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 09:58, 12 paź 2018

Do góry
Margarete napisał(a)

Z kolei Green Carpet bywał ogniście czerwony, prawie pomarańczowy a w tym roku też jakiś taki ciemniejszy. Od czego to zależy? Od suchego lata czy od przymrozków i niskich temperatur nocą? Pojęcia nie mam.

Uwielbiam ten czas u Ciebie....cudowne jesienne przebarwienia i u mnie też się coś zaczęło, ale tak jeszcze spektakularnie nie jak u Ciebie.

Pióropusze masz na widoku lubię te białe jakiej odmiany ten miskant?

Mój ogród pod lasem 19:02, 11 paź 2018

Do góry
Na razie kwestia hakonki zeszła na plan drugi bo nadszedł długo oczekiwany miskant Rosi. Już wyobrazalam sobie jak zapłonie na rabacie obok hortek...oto on

Dacie wiare?? !
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 18:47, 11 paź 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękna jesień, dla mnie w tym roku było odkryciem był widok przez Twoje okno i ten cudny miskant chwiejący sie na wietrze ale zdjęcia tego nie pokażą, film jest potrzebny.

Dziękuję za komplementy. Ta uroda to zasługa kolorów i jesieni. Ale masz rację, te trawy z okna widziane, a właściwie ich pióropusze ruszające się na wietrze są piękne. Codziennie cieszę się ich widokiem
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:05, 11 paź 2018

Do góry
Piękna jesień, dla mnie w tym roku było odkryciem był widok przez Twoje okno i ten cudny miskant chwiejący sie na wietrze ale zdjęcia tego nie pokażą, film jest potrzebny.
Ja i mój ogródek, a może ogród 09:36, 11 paź 2018

Do góry
Ahhh jak ładnie!!! A pamiętam początki

Co to za Miskant na ostatnim zdjęciu? Jakie masz Rozplenice? A wrzosy- wooow!
Moja codzienność - ogród Oli 21:52, 10 paź 2018

Do góry
Balea napisał(a)

Dzieki za fotki
Rzeczywiscie bardzo lysa ta rabata do lata, nie dziwo ze jej nie znalazlam, a naprawde dlugo szukalam zanim sie poddalam i cie o pomoc zapytalam

Graziella jest przesliczna ale ta druga trawa obok z tymi fjoletowymi piorami tez bardzo fajnie do tego rozchodnika pasuje.

Jaka to jest trawa i pamietasz nazwe tego rozchodnika?

Łyso jest w kwietniu potem nie jest tak źle
Miskant Kleine Fontane i rozchodnik Matrona.
Ogród z wilkiem zamkn. 21:51, 10 paź 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Madziu ślicznie u Ciebie super urosły Ci już roślinki widać,że dobrze się u Ciebie czują gdzie nie wejdę rzuca mi się w oczy nazwa miskant memory faktycznie pięknie się on prezentuje. Pomiziaj ode mnie wilczka i miłego piątku życzę

Paulinko dziękuję za odwiedziny wilczyca wymizina
Piękne zamglone fotki u Ciebie obejrzałam
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:18, 10 paź 2018

Do góry
Posadziłam dary od Katki - piękną paproć, brunery, ognika i bez

Miskant od Kasi też szaleje

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 13:07, 10 paź 2018

Do góry
admete napisał(a)

Mogla bys mi jeszcze powiedziec co tu jeszcze rosnie?

Czy to jakas wisnia i miskant memory?

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:32, 10 paź 2018

Do góry
Agi2006 napisał(a)
Waldku u mnie miskant giganteus tez w tym roku po raz pierwszy zakwitł . Ale będe musiała go ściąć w tym tygodniu bo strasznie smieci.

Wyjątkowy rok dla traw
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:27, 10 paź 2018

Do góry
waldek727 napisał(a)

U mnie do tego spektaklu kwitnących w tym roku Gracillimusów dołączyły już Zebrinusy i Miskant Olbrzymi. Nie wiem jak u Was ale u mnie nie zakwitnie tylko Morning Light.

U mnie niestety Morning Light też zakwitnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies