Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Anda 07:25, 03 lis 2018

Rośliny kwitną na przekór zimie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
inka74 08:23, 03 lis 2018

Pastella jaka różowa. Na koniec sezonu inne te kwiaty u róż się pojawiają. W sumie ciekawa jest ta zmienność. Zachwyciłam się u mnie jeszcze jedną różą. Irina Tantau. Krzak jest jeszcze słaby bo przesadzana na wiosnę ale za to kwiaty ma ogromne, napakowane i pachnące. Może by ci się spodobała
Kokesz 08:29, 03 lis 2018

Kasiu, śliczna jesień u Ciebie różyczki przepiękne i miskant jakie ma białe pióropusze, pamiętasz jaka to odmiana?

Moja Graziella niby powinna mieć białe wiechy i w zeszłym roku miała a teraz jakieś buro beżowe som
Kasia_CS 19:27, 03 lis 2018

Annak napisał(a)
Ale kolorków u Ciebie Piękne obrazki

To ostatnie kolorki, więc musiałam uwiecznić A Ty będziesz w przyszłym roku nas zdjęciami swojej różanki raczyć

Kasia_CS 19:30, 03 lis 2018

effka napisał(a)
Oj jakie Ty zdjęcia robisz. Te róże aż pachną z tych ujęć... Taka jesień to marzenie

No Goethe faktycznie pachnie, choć duużo lepiej gdy aura radośniejsza i słoneczko grzeje Teraz zapach był o wiele mniej wyczuwalny. Zresztą Twoje Piano widziałam, że czadu wciąż dają, więc tylko mogę pozazdrościć
Kasia_CS 19:34, 03 lis 2018

Anda napisał(a)
Rośliny kwitną na przekór zimie

Pamiętam, jak niejedno święto 1 listopada na cmentarzu tupałam nogami w kozakach, żeby nieco krążenie pobudzić na zaśnieżonej, zmrożonej ziemi A tu ledwo szalik dla ozdoby rośliny poczuły się podobnie
Kasia_CS 19:36, 03 lis 2018

inka74 napisał(a)
Pastella jaka różowa. Na koniec sezonu inne te kwiaty u róż się pojawiają. W sumie ciekawa jest ta zmienność. Zachwyciłam się u mnie jeszcze jedną różą. Irina Tantau. Krzak jest jeszcze słaby bo przesadzana na wiosnę ale za to kwiaty ma ogromne, napakowane i pachnące. Może by ci się spodobała

Naprawdę, Pastella to jak dla mnie największy kameleon różany u mnie w ogródku - prezentuje najwięcej zmian w kolorze. Muszę obadać Irinę w takim razie, bo w tym kolorze mam braki
Kasia_CS 19:37, 03 lis 2018

Kokesz napisał(a)
Kasiu, śliczna jesień u Ciebie różyczki przepiękne i miskant jakie ma białe pióropusze, pamiętasz jaka to odmiana?

Moja Graziella niby powinna mieć białe wiechy i w zeszłym roku miała a teraz jakieś buro beżowe som

Reniu, to mało znany miskant, choć pióropusze bardzo ładne ma - nazywa się Jos van der Palen.
tulucy 20:07, 03 lis 2018

Kasia_CS napisał(a)

Pamiętam, jak niejedno święto 1 listopada na cmentarzu tupałam nogami w kozakach, żeby nieco krążenie pobudzić na zaśnieżonej, zmrożonej ziemi A tu ledwo szalik dla ozdoby rośliny poczuły się podobnie

A ja nie pamiętam, żebym kiedykolwiek była na grzybach w listopadzie... I to z sukcesem ... Dziś brat mnie wyciągnął
Annak 21:51, 03 lis 2018

Kasia_CS napisał(a)

To ostatnie kolorki, więc musiałam uwiecznić A Ty będziesz w przyszłym roku nas zdjęciami swojej różanki raczyć

Mam taką nadzieję Zobaczymy jaka będzie zima, bo po ostatniej 2 Chopiny jednak zmarzły na amen