Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 20:10, 29 paź 2018

Adela napisał(a)
Podobnie wygląda miskant Memory. Może to on właśnie?

Menory absolutnie nie. Ma wysokość powyzej 2 metrów.

To jest Menory

W środku od lewej trawa afrykańska w środku Menory z prawej nie wiem ale też bardzo ładna.

To jest proso

adkawi 20:37, 29 paź 2018

Witaj Elu piekne masz te trawy.A czym je wiazesz?.Buki mam 3.Deby musze nabyc koniecznie .Cudowne sa.Trawy jeszcze nie powiazalam bo ostatnio u nas leje caly czas.Teraz podobno idzie jakies ocieplenie.
ElzbietaFranka 21:31, 29 paź 2018

adkawi napisał(a)
Witaj Elu piekne masz te trawy.A czym je wiazesz?.Buki mam 3.Deby musze nabyc koniecznie .Cudowne sa.Trawy jeszcze nie powiazalam bo ostatnio u nas leje caly czas.Teraz podobno idzie jakies ocieplenie.

Czesc traw powiazalam wszystkie rozplenice. Zostawilam tylko 3 szt te co na poprzednjej stronie i jeden olbrzym sa sztywne i duze wiec wiatr im nie grozny, ale powiaze wszystkie. Wiaze opaskami zaciskowymi w tym roku. Zawsze wiazalam sznurkiem tak sie namordowalam nieraz sznurek pekal. Oj opaska najlepsza lacze 2, 3 lub 4 zalezy od grubosci i zaciskam. Zob na str 474

Buczkow mam kilka czerwonych i zielonych tez mi sie bardzo podobaja.
Zielone po bokach przycinam aby zgestnialy.
adkawi 13:01, 30 paź 2018

Fajny pomysl z tymi opaskami musze wyprobowac .Ja tez zawsze wiazalam sznurkiem.Dzieki Elu za odp
ElzbietaFranka 14:45, 30 paź 2018

adkawi napisał(a)
Fajny pomysl z tymi opaskami musze wyprobowac .Ja tez zawsze wiazalam sznurkiem.Dzieki Elu za odp

Też się o tym dowiedziałam od Kindzi w zeszłym roku, ale już miałam sznurkiem powiązane teraz w mig powiazalam opaskam.
ElzbietaFranka 19:16, 30 paź 2018

Dla Dany i nie tylko

Zegary do obejrzenia jakie mi zostaly. Ten duzy to po babci.

Zmienilam zyrandol na taki

dana1s 19:23, 30 paź 2018

Elu usłyszałam te zegary i jestem. Są bardzo ładne, ten pierwszy chodził mi po głowie jakiś czas, ale ostatecznie M wynalazł inny i wiszący już mamy. Teraz szukamy stojącego, ale M jeszcze o tym nie wie
Żyrandol bardzo elegancki, nie mam kryształków tylko kilka na choinkę.
Piękne ważki na lampce
ElzbietaFranka 19:59, 30 paź 2018

Przyszedl eM z pracy i nie dokonczylam wpisu.

Zegar po babci to od zegarmistrza z Gliwic Franz Vogel. Co prawda korona bo korniki zzarły odrestaurowana prymitywnie w 80 latach i nikt do tej pory nie zrobil porzadnej korony. Poza tym sa dziurki po korniku ale dobrze zakonserwowany.

Dojrzalas wazki oko fotografa widzi detale. Tak to piekna lampa.
Musisz szukac stojacego na Ślasku tez gielda staroci wiec moze tam znajdziesz.
Mam mechanizm zegara stojacego z pieknymi rozetami na cyferblacie znaleziony na smietniku w Gliwicach. W piwnicy w pudle lezy i czeka na zmilowania az sie ktos nim zajmie.

Zyrandol ma 70 cm srednicy. Bardzo mi sie podobaja krysztalowe szukalam az znalazlam.
pestka56 09:56, 31 paź 2018

No, to może jakiś śmiałek albo molinia. Zrób zdjęcia.

Memory piękny

Oglądałam ostatnio miskanta Cosmopolitan (Miscanthus sinensis var. condensatus 'Cosmopolitan') i Molinię arundinacea 'Witches Broom'. Zakochałam się Lista rośnie.
sylwia_slomc... 10:31, 31 paź 2018

Jeszcze cały listopad ma być ciepły i słoneczny nie za wcześnie na wiązanie traw?