Witaj Elu piekne masz te trawy.A czym je wiazesz?.Buki mam 3.Deby musze nabyc koniecznie .Cudowne sa.Trawy jeszcze nie powiazalam bo ostatnio u nas leje caly czas.Teraz podobno idzie jakies ocieplenie.
Czesc traw powiazalam wszystkie rozplenice. Zostawilam tylko 3 szt te co na poprzednjej stronie i jeden olbrzym sa sztywne i duze wiec wiatr im nie grozny, ale powiaze wszystkie. Wiaze opaskami zaciskowymi w tym roku. Zawsze wiazalam sznurkiem tak sie namordowalam nieraz sznurek pekal. Oj opaska najlepsza lacze 2, 3 lub 4 zalezy od grubosci i zaciskam. Zob na str 474
Buczkow mam kilka czerwonych i zielonych tez mi sie bardzo podobaja.
Zielone po bokach przycinam aby zgestnialy.
Elu usłyszałam te zegary i jestem. Są bardzo ładne, ten pierwszy chodził mi po głowie jakiś czas, ale ostatecznie M wynalazł inny i wiszący już mamy. Teraz szukamy stojącego, ale M jeszcze o tym nie wie
Żyrandol bardzo elegancki, nie mam kryształków tylko kilka na choinkę.
Piękne ważki na lampce
Zegar po babci to od zegarmistrza z Gliwic Franz Vogel. Co prawda korona bo korniki zzarły odrestaurowana prymitywnie w 80 latach i nikt do tej pory nie zrobil porzadnej korony. Poza tym sa dziurki po korniku ale dobrze zakonserwowany.
Dojrzalas wazki oko fotografa widzi detale. Tak to piekna lampa.
Musisz szukac stojacego na Ślasku tez gielda staroci wiec moze tam znajdziesz.
Mam mechanizm zegara stojacego z pieknymi rozetami na cyferblacie znaleziony na smietniku w Gliwicach. W piwnicy w pudle lezy i czeka na zmilowania az sie ktos nim zajmie.
Zyrandol ma 70 cm srednicy. Bardzo mi sie podobaja krysztalowe szukalam az znalazlam.
No, to może jakiś śmiałek albo molinia. Zrób zdjęcia.
Memory piękny
Oglądałam ostatnio miskanta Cosmopolitan (Miscanthus sinensis var. condensatus 'Cosmopolitan') i Molinię arundinacea 'Witches Broom'. Zakochałam się Lista rośnie.