Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Cioci cz. 3 19:35, 24 wrz 2019

Do góry
Gosiu, dziękuję za cudownie spędzony dzień. Pogoda i goście tylko dopełnili piękny ogród jaki stworzyliście oboje. Zauroczyły mnie Boniki z lawendą.. cudowne trzmieliny, trawnik.. hortensje.. wszystko w moich kolorach, ale daleko mi jednak do takiego zestawienia jak u Ciebie. Przepiękny ogród!

Za gościnę.. no cóż.. podniosłaś poprzeczkę jak powiedziała Iwonka mam zakaz wyjazdu do Ciebie bez mojego męża
Chłopaki pokazali już piękne zakątki u Ciebie, podobnie Sylwia. Ja wstawię tylko kilka fotek
Wielkie buziaki kochani, bardzo się cieszę, że jesteście w gronie moich znajomych.

Mój 4 arowy azyl... 19:20, 24 wrz 2019

Do góry
A ta miała być kremowa, a jest biala i do tego NN

Słoneczniczkowe słoneczka

Marcinki

Pink Swany

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:18, 24 wrz 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ja też! na usprawiedliwienie mam dodatkowy argument w postaci podeszłego wieku.
Ściętolistny zaczyna gwiazdorzyć.

Musiałam zacytować wszystkie - nie dało się nic wyciąć . No gwiazdor prawdziwy, muszę moim maluchom pokazać, na kim mają się wzorować za rok
A z tym wiekiem to Pani se nie dodaje, psze Pani. Białej głowy jak gołąbek Pani nie ma
Haniu, czy pamiętasz może, jakie wysokie obrzeża kupowałaś na te rabaty na zapłociu / przedpłociu? (zależy, od której strony patrzeć ). Waham się między 78 a 58mm i nie mogę wybrać...
Mój 4 arowy azyl... 19:16, 24 wrz 2019

Do góry
I takie tam...

Nasiona jak rajskie ptaki

Jeżówkowe suszki

Mój 4 arowy azyl... 19:12, 24 wrz 2019

Do góry
Fotki z wczoraj.

Cisowe koraliki

Mój 4 arowy azyl... 19:08, 24 wrz 2019

Do góry
Ponieważ zaglądam tu jak "od święta", nazbierało się nieco zaległych i świeżych fotek.

Pink Swany jeszcze kwitnie.

Pierwsze w tym roku, mam nadzieję, że nie ostatnie.

Zaczęły spadać

Ogród w skali mikro -pączkowanie :) 19:07, 24 wrz 2019

Do góry
....I dalsza część tej sagi..choć może lepiej powiedzieć dramatu .. albooo komedii
Gdyż ..firma zaginęła ... nie odbierali telefonu , skrzynka pękała w szwach nie przyjmując już kolejnych wiadomości glosowych...echoooooo...zaczęły się kolejne poszukiwania firmy..i nagle..tamta się odezwała mieli przeprowadzkę i jeszcze się rozchorowali..czy jutro mogą wejść ???? Jaaaasne..mogą ...... Iiiiiii.. chłopy się nie pojawiły....powiem Wam..to jest niesamowite...

Tym razem zabrałam się za poszukiwania tak na serio..łatwo nie było, bo wiecie..terminy....
Ale znalazłam firmę , która z pracowników zatrudnionych u kogoś stała się jednostką samodzielną ... Już robią

Po tych wszystkich perypetiach...juuuuuuż
To jest ten czas

Małymi krokami-Ogród Wioli 18:51, 24 wrz 2019

Do góry
Po 4-krotnym przekopaniu gleby z dobrociami w końcu posadziłam cisy
Na nowej rabacie wymyśliłam kulkowisko z rożnej wielkości cisów...będzie cały rok atrakcyjnie

Przymiarki....

Posadzone oczywiście trzeba sobie wyobrazić te kulki

Nie patrzymy na sajgon po brukowaniu

A tu mnie czeka zrywanie pseudo trawnika i szykowanie gleby pod nowy trawnik, ale się cieszę
Do zimy może zdążę a wiosną sianie ...

Przedogródek pod dębem 18:45, 24 wrz 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)
jakże różni się moja rabata od tej z 2018 r

Rozmnożyłem trochę roślin.

Piękna ta Twoja rabata, ładnie rośliny rozrosły się. Czy mieszkańcy zwracają uwagę na te kwiaty?
Grzybobranie bardzo udane, u nas susza grzybów nie ma.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:23, 24 wrz 2019

Do góry
Agania napisał(a)

Jak tam debaty nad kolorem tynku?

Zmieniają się jak w kalejdoskopie
Np wariacja w szarobeżu
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:12, 24 wrz 2019

Do góry
I takie tamy

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:12, 24 wrz 2019

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:07, 24 wrz 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Nie widziałam, że dereń aurea tak ładnie się przebarwia. Coraz bardziej podoba mi się ta roślinka. Twoja trzmielina czerwona jak ogień a moja wyjedzona i zielonkawa ;(

Iwonko, tego derenia mam od początku. Niestety, posadzenie go w pobliżu brzóz bardzo utrudniło mu życie. Stracił znacznie na swoich gabarytach.

Jest wyjątkiem wśród dereni o ozdobnych liściach, bo zdobi dodatkowo jesienią i zimą.

Dereń Variegata i Elegantissima brzydko się przebarwiają, a ich gałązki słabiej się wybarwiają. Są też cieńsze. Zimą nie wybijają się kolorem.

Trzmielinie służy sąsiedztwo brzozy Youngii. Może lubi sucho? Mam pod nia pierwiosnki. Opuchlaki podżerają jedno i drugie.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:54, 24 wrz 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

Czuję się usprawiedliwona

Ja też! na usprawiedliwienie mam dodatkowy argument w postaci podeszłego wieku.
Ściętolistny zaczyna gwiazdorzyć.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:50, 24 wrz 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

ja też zwróciłam uwagę na to zdjęcie

Z drugiej strony też jest fajne.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:48, 24 wrz 2019

Do góry
kasia1 napisał(a)
Dokładnie, zestawienie stipa + rozchodnik + berberys obłędne. PS. jaki to berberys ?

Mrokasiu, uważaj na kolce!

Kasiu, u mnie rośnie sporo berberysów. Bardzo je lubię za wczesny start wiosną, urokliwe kwitnienie i przepiękne jesienne przebarwienia.
Kojarzę nazwy tych charakterystycznych
Erecta

Green carpet

Oba w zakątku trawiastym

Kompaktowy Admiration

Z późniejszych zakupów kojarzę Orange rocket, Red pillar, ale głowy nie dam, że to one.

Ogród w skali mikro -pączkowanie :) 17:31, 24 wrz 2019

Do góry
Potem rozpoczęły się poszukiwania firmy...a zarazem gehenna..nie miałam BLADEGO pojęcia ,że na rynku firm ogrodniczych/ brukarskich może być taka masakra...
Jak w końcu udało nam się znależć ( a przynajmniej tak nam się wydawało ) kupowaliśmy kostkę na hurra, bo panowie akurat mieli małą lukę...czasową....i szyyyybkooooo

Tak więc zamówiliśmy kostkę......

Była z tą kostką niezła jazda dojazd do działki przez las i łąkę... kierowca się zaparł,że nie wjedzie i koniec ( choć na zdjęciach z poprzedniego posta widać jak potężne i obładowane ciężarówki były w stanie wjechać jesienią kiedy lało ...)
Tak więc oprócz transportu tradycyjnego resztędrogi trzeba było pokonać koparką ....

Ania -Spełnione marzenie 17:24, 24 wrz 2019

Do góry
Ania111 napisał(a)

Witaj Aniu
Jestem zwolennikiem bardziej niepoukładanych ogrodów ale u kogoś jak widzę takie coś to... bardzo mi się podoba

Zachowanie symetrii i ładu daje fajny efekt, dlatego będę cię odwiedzał
Ogród w skali mikro -pączkowanie :) 17:22, 24 wrz 2019

Do góry
Tak naprawdę pierwsze kroki poczyniliśmy w ubiegłą jesień..została zdarta wierzchnia warstwa dzikiej trawy i chwastów a następnie nawieziona ziemia..za płotem poziom gruntu był o ok 80 cm niżej niż powierzchnia obecnego ogrodu..stąd niewątpliwa konieczność nawiezienia ziemi...minioną zimę przeżyliśmy z wyrównanym poziomem działki i wielkim niedosytem, że więcej się zrobić nie udało...

Pamiętajcie o ogrodach 17:14, 24 wrz 2019

Do góry
popatrzeie jak pięknie zmieniają barwę palczatki

i jeszcze jeżówki kwitną

i czosnki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies