Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 11:36, 19 cze 2015

Do góry
jeszcze troszkę inspiracji z kokoryczką

https://www.pinterest.com/pin/393220611192335926/

i kwitnąca

https://www.pinterest.com/pin/40602834116693395/
Tu ma być ogród :) 11:16, 19 cze 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Super ta twoja brzozowa rabata,za rok to będzie dopiero szał

liczę na to, bo chciałabym w końcu mieć fajne widoczki z tarasu.
Mój ogród pod górkę... 11:04, 19 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
jej, jaki tu w przyszłym roku będzie szał - ja już to widzę oczami wyobraźni.
Dla mnie bajecznie

Mam nadzieję, że tak będzie Dzięki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:03, 19 cze 2015

Do góry
wow, warzywniak książkowy... z chęcią dorwałabym się do tego krzaczka agrestu
A stipy, no brak słów... takie mi się właśnie marzą, a mam zaledwie kilka ździbełek z tych swoich siewek... buuu
Choroby i szkodniki brzóz, brzoza - Betula 10:53, 19 cze 2015

Do góry
ach, pokićkało mi się - pryskałam Decisem właśnie.
A nowych liści z rdzą na razie nie przybywa.
Mój ogród pod górkę... 10:52, 19 cze 2015

Do góry
jej, jaki tu w przyszłym roku będzie szał - ja już to widzę oczami wyobraźni.
Dla mnie bajecznie
Choroby i szkodniki brzóz, brzoza - Betula 10:48, 19 cze 2015

Do góry
Lindsay80

Szkodnik może się przepoczwarzać, score mu nie szkodziło - to środek grzybobójczy. W tym przypadku wystarczy decis, karate czy inny owadobójczy.
Możesz rdzę nim opryskać, ale "dopieść" ją jeszcze Gwarantem lub dithanem.
Lubi powracać.

Pozdrawiam
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 10:47, 19 cze 2015

Do góry
Zagajanka napisał(a)

Ewo, spoko - cała przyjemność po mojej stronie Chętnie zobaczę czy "mój typ" sprawdzi się przy Twojej ławeczce. I coś czuję że jak już załapiesz "różanego bakcyla" na 2 Artemiskach się nie skończy hahaha.

Ja przynajmniej leczyć sie z tego na razie nie zamierzam Odwrotnie - popadam w uzależnienie: dzisiaj zamówiłam kolejne osiem do moich 54... W tym będzie druga purpura - Tradescant (mam już Falstaffa). Reszta - jak zauważyłaś - bladawce i pastelowe róże. Będę je od czasu do czasu pokazywać w miarę rozkwitu. Na razie bawie się w kolekcjonera. Jesienią będę się zajmować selekcją

widzę, że kolejna zakręcona na różowo

Ja też chcę kupić Artemis i piękna ta Wedding Piano!

A powinnam zacząć od przywitania się - bedę zaglądac, bo czuję, że powstanie cudny ogród
Mój ogród pod górkę... 09:43, 19 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
i kolejne zakupy, gdzie Ty to upchałaś tym razem?
I napisz gdzie róże kupowałaś, potrzebuję jakieś dobre miejsce, bo mam na liście 14 szt, więc nie przelewki.

A ten deszcz to chyba dobrze, u nas w niedzielę polało, ale w środę jak przekopywałam rabatę to się kurzyło, więc opady potrzebne - ja się cieszę, bo nowo posadzone rośliny tego potrzebują.

Czytałam u Marzenki jakie róże kupiłaś - the Fairy wiadomo urocza, ale jaka piękna ta Larissa!

Ja wybrałam Giardinę i Eden Rose obie na pergolę przy tarasie, a przy ogrodzeniu będzie Artemis.

Zaraz wstawię fotki. Róże kupiłam przypadkiem, jak kupowałam cukiereczki dla ślimaków w takim malutkim c.o. Nawet nie spodziewałam się, że mogą mieć odmianowe. Niestety, były tylko dwie Fairy. Wybobór roż u nas marniutki, oj marniutki. Deszcz potrzebny i wymówka do leniuchowania dzisiaj
Choroby i szkodniki brzóz, brzoza - Betula 09:31, 19 cze 2015

Do góry
dzięki Mazan, w końcu jakiś konkret - pryskałam Score i od tygodnia ich nie widzę, ale gdyby miały jeszcze raz przypuścić atak to co radzisz?
Na rdzę może być Topsin, czy Miedzian?
Mój ogród pod górkę... 09:20, 19 cze 2015

Do góry
i kolejne zakupy, gdzie Ty to upchałaś tym razem?
I napisz gdzie róże kupowałaś, potrzebuję jakieś dobre miejsce, bo mam na liście 14 szt, więc nie przelewki.

A ten deszcz to chyba dobrze, u nas w niedzielę polało, ale w środę jak przekopywałam rabatę to się kurzyło, więc opady potrzebne - ja się cieszę, bo nowo posadzone rośliny tego potrzebują.

Czytałam u Marzenki jakie róże kupiłaś - the Fairy wiadomo urocza, ale jaka piękna ta Larissa!

Ja wybrałam Giardinę i Eden Rose obie na pergolę przy tarasie, a przy ogrodzeniu będzie Artemis.
Choroby i szkodniki brzóz, brzoza - Betula 09:15, 19 cze 2015

Do góry
Lindsay80

To larwy pilarzowatych, a brązowa plama może oznaczać rdzę brzozy.

Mikami

Podobnie prezentuje się antraknoza na brzozie. Do zwalczania użyć trzeba Score, Dithane, Gwarant, Sarfun.

Pozdrawiam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:47, 19 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Krysiu
Dziękuję za miłe słowa Nie wiedziałam, że masz rozplenicę Viridescens ... Widzę, że też szalejesz zakupowo Na razie róż nie będę kupować - chyba nie mam do nich ręki
Jutro wyślę Ci namiary na graby

PS Kupiłam Elatę Aurea, którą zlokalizowałaś ostatnio Nie obyło się oczywiście bez rabatu

o widzisz, więc jednak Tobie udało się ją kupić wcześniej - koniecznie pokaż fotki i napisz cenę
Tu ma być ogród :) 08:17, 19 cze 2015

Do góry
bdan napisał(a)

Okolice Żor, Pawłowic.

Napisz w których szkółkach robisz głównie zakupy

No to my bez mała sąsiadki jesteśmy
Tu ma być ogród :) 07:27, 19 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A skąd Ty Danusiu mniej więcej jesteś?
Bo Jola, dała namiar na Żurka w Świerklańcu, ale dla mnie to za daleko.

Obejrzałam troszkę blog Twojej córki - cudne zdjęcia - zazdroszczę im takiej przygody

Okolice Żor, Pawłowic.

Napisz w których szkółkach robisz głównie zakupy
Typografia ogrodu 07:25, 19 cze 2015

Do góry
Efffa napisał(a)
Nawi a czy Ty masz u siebie berberysy?

Nie mam.rabata z rozplenicami i rozchodnikami pod grujecznikami ma tylko dodatkowo pani a ta z przodu ich nie ma.berberysow nie planuje choć u lindsay80 wyglądają fajnie.
Typografia ogrodu 07:23, 19 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

użyłam wyobraźni, widze to, widzę... i już się nie mogę doczekać realizacji!

A kamienie faktycznie konkretne, bez pomyślunku siłami rąk ciężko by było je przesunąć

To znaczy ze masz bujną wyobraźnię
Typografia ogrodu 07:22, 19 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

wow, bardzo mi się podoba ta rabata, a jak te limonkowe jeżówki zakwitną będzie kapitalnie!
Jaka to odmiana rozplenicy, hameln czy jakaś mniejsza?

Są tam jeszcze niewidzialne mini stipy a rozplenica to Little bunny jedna z mniejszych-trafiła tu z przypadku trochę.
Typografia ogrodu 07:20, 19 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ale się uśmiałam
Fakt, trochę tych paczek ostatnio było, Wrocław, Poznań, okolice Łodzi... ale Gosię to mam chyba dosyć blisko - może nawet te same szkółki odwiedzamy, także nie martwię się
W każdym razie jak mnie wywalą z roboty, to zamiast wentylacją i klimatyzacją będę się zajmować pakowaniem paczek na poczcie - nie ma tego złego, to chyba mniej stresująca praca od mojej dotychczasowej

To jak macie do siebie blisko to jak będę kiedyś w Waszych stronach to bójcie się wszystkich odwiedzę
Typografia ogrodu 23:08, 18 cze 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Tam gdzie widać kawałek niezdjętej darni pomiedzy rozchodnikami będą schodki, prowadzące do wgłębnika z ogniskiem - ten zaś będzie pomiędzy dwoma rabatami z rozchodnikami. Trzeba uzyć wyobraźni

użyłam wyobraźni, widze to, widzę... i już się nie mogę doczekać realizacji!

A kamienie faktycznie konkretne, bez pomyślunku siłami rąk ciężko by było je przesunąć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies