Witaj Kochana to tak jak ja ciągle zapracowana więc doskonale Ciebie rozumiem
A dziękuję z domku się cieszymy to fakt Wciąż w nim męźuś coś dłubie trwa to długo ale nie spieszymy się mamy teraz ważne sprawy zdrowotne i znów zonk trzeba zwolnić
Ogród rozrasta się ciesze się też z niego bardzo wciąż w nim coś ulepszam.Oj dużo w nim cudnej pracy
Aurelciu buzka za odwiedzinki
Przesadziłam różę Louise Odier pachnie ślicznie jest różowa i będzie zapach w domku
a tym samym otworzyłam się na świat usuwając w tym miejscu ściankę zabudowaną .
Gosiu oczko trzyma się. Muszę wyczyścić przed zimą, bo przez brak pompy i pogodę glony weszły. Oczywiście jeszcze nie wykończone, bo do tego potrzebny eMuś. Niestety jego nie czasowość i pilniejsze roboty w gospodarstwie spychają ogród daleko w odległą przyszłość.
Trzcinnikow krótkowłose robią ładny efekt w ogrodzie. Puzniej kwitna na początku września przynajmniej u mnie,ale za to są bardzo ładne mam posadzone na tle szmaragdów.
Aniu jeżeli chodzi o trawy które rosną do ziemi to kwestia ich sztywności łodyg. Jest parę takich zobaczę to podam.
A ja bardzo lubię jeżówki nawet te nie z rodowodem.
To wszystko zależy gdzie posadzone u mnie się nie sieją ale kępy są rozrośnięte. Przyciełam swoje i odbijająca. W przyszłym roku muszę wcześniej przyciąć to jeszcze zakwitną drugi raz.
Zamowilam z odmianowe dosyć sporo zobaczę co to będzie.
Polecam Acer rubrum Sun Valley. Kupiłam latem zielony, błyszczący ,młode liście takie zoltawe z brązowym nerwem, ale teraz to sam ogień. Najpierw był pomarańczowy teraz, różowo czerwony. Mój ambrowiec przy klonie niknie, choć też różnokolorowe listki. Nie wiem jak szybko rośnie.
Przerobiliśmy w końcu donice przy tarasowe (to już 4 raz - mam nadzieję że ostatni)
Są kostki z cisów i rozplenice Hamlen. Czyli bezpieczne zestawienie. Zostało jeszcze wysypanie kamykami.
Wykopałam wszystkie jeżówki bez odmianowe różowe. Wkurzało mnie ich rozsiewanie się. Jakaś masakra. Mam pełno sadzonek w całym ogrodzie. Jak podrosną to też je wywalę.
I na koniec moje chryzantemy. Pięknie się rozwinęły. Jestem nimi zachwycona.