Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Dominika11 11:18, 09 mar 2020

ok ok - spoko
zawsze tak jest
sylwik69 11:23, 09 mar 2020

Dominika11 napisał(a)
ok ok - spoko
zawsze tak jest

Udało się wreszcie
eVka 11:29, 09 mar 2020

sylwik69 napisał(a)
Miałam bardzo pracowity dzień ale chyba tylko tak umiem odpoczywać poza tym piękny ,pełen słońca i ciepły dzień zachęcał,aby nie siedzieć w domu! był jeszcze jeden ważny powód. Kolejne 24 tony ziemi!!! które przyjechały w piątek do zagospodarowania. Ponieważ mamy już zrobione wjazdy do garażu w domu i w pomieszczeniu gospodarczym oraz cokół na budynku możemy zająć się wjazdem na posesję.Wersji było kilka,ale … grys lub tłuczeń na całość okazał się być zbyt drogi,więc teren wyrównamy ziemią i posiejemy trawę.
Nie jest to droga często używana,więc jest szansa ,że się sprawdzi!

To masz tak jak ja, odpoczywam tylko przy pracy w ogrodzie. Po, jestem bardzo zmęczona, mięśnie bolą, plecy też ale radość największa
Gratuluje rozplantowanie takiej hałdy ziemi!!! Brawo
Dominika11 11:49, 09 mar 2020

to mnie utwierdziłaś
Elka 20:05, 09 mar 2020

O Matko. U Ciebie znowu ogrom pracy. Wpadne potem dokładnie przejrzeć zmiany.
sylwik69 22:09, 09 mar 2020

Dziewczyny odpowiem zbiorowo mam wrażenie,że wciąż przerzucam ziemię i równam bez końca jest to czasem bardzo dołujące,ale tak jak na początku wątku chciałam szybko sadzić kwiatki i takie tam,to teraz widzę,że założone pierwsze rabaty po budowie domu nijak mają się do poziomu i wymagają albo dosypania ziemi albo zmiany układu nasadzeń. Jedyny plus to fakt,że nie żałowałam obornika,mączki i kory,więc piach nie jest już piachem
Dziękuję za dobre słowa
BKosimkArt 06:48, 10 mar 2020

Jeju z tym rownaniem to przekichane... ale jak ma być lepsza ziemia to warto.
Bardzo mi się podoba ten domek, altana?
kasiab 09:30, 10 mar 2020

Współczuję wożenia ziemi... Wiem jakie to irytujące i denerwujące. Powinnaś być z siebie dumna bo kawał pracy za Tobą. Jeszcze trochę i bedziesz zajmowała sie samymi przyjemnymi pracami
polinka 11:00, 10 mar 2020

sylwik69 napisał(a)

Aby pryskać musi być cieplej ok 15 stopni.Kupowałam internetowo Dursban. Po koronawirusie to największa obecnie plaga.Czytam na innych wątkach o pędrakach...mam ususzony wrotycz,zanim posieję trawę wszystko spryskam,bo nawet nie chcę myśleć o kosztach i mojej ciężkiej pracy ,którą zniweczą te paskudne robale
A właśnie w tej chwili równamy teren i nawozimy czarnoziem na wjazd i pod trawę!

Sylwia, mamietaj o wszystkich środkach ostrożności przy stosowanie tego dziadostwa. I to nie sa żarty bo mozna się poważnie zatruc wdychając opary...
Zakrecona 13:57, 10 mar 2020

Ludzie, ja już przestaję stękać, 24 tony?

To praca jak na zesłaniu