Zakątek jeszcze nie przypomina mojego zamysły ale mam nadzieję ze na wiosnę a najpózniej latem będzie już biały .
Najbardziej jestem dumna z hortensji ( bo sama je rozmnożyłam , )
W planie wygląda następująco :
obrzeże z fuksji ,
kolejne obrzeże z białej naparstnicy ,
pózniej oczywiście hortensje
i zakończone obrzeże dąbrówką ,
( ponieważ nie mogłam się zdecydować posadziłam z jednej strony jasną a z drugiej po długości bordową )
Roślinki są mikroskopijne ale mam nadzieje ze urosną jak zostaną dokarmione
Ewelino,moj buczek niestety ucierpial od upalow i ma bardzo malo listkow. mam nadzieje, ze da rade i bedzie mnie cieszyc w ürzeszlym rkou. Ma zawiazki listkow wiec nadzieja jest. Sadzilam go w zeszlym roku wiec nie jest duzy. Jutro mi zrobie fotke i wstawie i poszukam jakis z lata kiedy wagladal lepiej.
Wreszcie posadziłam drugiego klona ściętolistnego. Przy okazji przesadziłam i przerzedziłam kosaćce syberyjskie (nadwyżki produkcyjne przerzucam przez płot - do Mamy ). Trochę opieliłam obrzeża rabat. Ścięłam to i owo, dopełniając komorę kompostownika, i zlałam wszystko gnojówką. Trochę poryłam przy płocie, usuwając resztki żywopłotowe . Zrobiłam trochę porządków w przechowalniku. Zrobiłam trochę miejsca na przyszłą rabatę z dereniem kousa. Porobiłam trochę zdjęć. Wszystkiego po trochu... Posiedziałam i - wzorem szacownych Koleżanek - poomiatałam wzrokiem... to tu... to tam... Miłe zajęcie, nie powiem
Tutaj mam piękny obrazek poglądowy na temat: czy ten winobluszcz pięciolistkowy naprawdę jest taki ekspansywny ?!?
To jest robinia akacjowa, wysoka na jakieś 10-12m...
Barbula to ładna roślinka.A jeszcze ten niebieski kolorek, o tej porze roku.Umm miodzio
Moja jeszcze młoda i mniejsza.Ale z roku na rok powinna być większa i więcej tych niebieskich kwiatuszków.
Dzięki Gosiu Te obwódki begoniowe, to będzie znak rozpoznawczy mojego ogrodu Hortensje niektóre przekwitły, niektóre zbrązowiały, a niektóre mają nowe pąki
To zapraszam na pokaz Zacznę od cienistych zakątków, żeby potem dotrzeć do najnowszego dzieła, które najbardziej mi się podoba w ogrodzie aktualnie
Z drugiej strony tej rabatki dosadziłam w tym roku funkie, wywaliłam tez nadmiernie rozrastający się bluszcz pod leszczyną i wsadziłam na jego miejsce turzyce
Ja już nie planuję wysiewów ale Ty będziesz miała motywację z takim inspekcikiem. Kokorycz się przebarwia, czytam i już się cieszę
Cudnie jesienią a przyszły tydzień ma być ciepły będzie kolorowo
Masz dopieszczone dzięki za podtrzymanie mojego nastroju