Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:32, 28 lis 2016

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:31, 28 lis 2016

Do góry
Kochani moi. Dziękuję. "

Na potwierdzenie, że kocham swój ogród - dziś od rana praca wre
Sprzątamy: garaż, stare narzędzia (jeju ile tego mam), doniczki, dołujemy roślinki, które pozostały nie wsadzone (są takowe)...

Chowam po krzakach co się da

A ogród przyprószony śniegiem

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:32, 28 lis 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wystąpiłam w 43 odcinkach Mai w ogrodzie, od trzeciego, a potem w co dziesiątym. Teraz daję miejsce innym. Mam inne plany niż własny program. Chcę żyć spokojnie
I cieszyć się tworzeniem ogrodów To mnie uszczęśliwia. Presja, że co tydzień mam mieć nowy odcinek sprawiłaby, że przestałabym być sobą, a zaczęliby mną sterować sponsorzy. Wolę sama kierować tym, co robię

HO HO Danusiu jesteś Wielka, Zawsze uważałem, że jesteś mocna kobitka, teraz to po stokroć potwierdzasz, duma mnie rozpiera, że znam Taką osobę jak Ty Danuto. GRATULACJE .
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:09, 28 lis 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wystąpiłam w 43 odcinkach Mai w ogrodzie, od trzeciego, a potem w co dziesiątym. Teraz daję miejsce innym. Mam inne plany niż własny program. Chcę żyć spokojnie
I cieszyć się tworzeniem ogrodów To mnie uszczęśliwia. Presja, że co tydzień mam mieć nowy odcinek sprawiłaby, że przestałabym być sobą, a zaczęliby mną sterować sponsorzy. Wolę sama kierować tym, co robię

I tu Cię rozumiem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:50, 28 lis 2016

Do góry
Mam taki plan, może kiedyś. A tymczasem jest wizytówka i najlepsze momenty w ogrodzie o różnych porach roku

Zapraszam

No i ewentualnie takie wydanie pod choinkę

http://www.multicobooks.pl/hobby/ogrod/jak-zaprojektowac-ogrod-marzen_9140.html

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:41, 28 lis 2016

Do góry
Zimuje, wysiewa się, rozrasta się ale nie jest ekspansywna. Delikatna. o pięknym kolorze w szczytowym okresie, cudna jako tło dla tulipanów w ogrodzie. Ja używam jej do tej donicy już kilka sezonów Nie jest zimozielona choć teraz wygląda jeszcze bardzo ładnie.

Post pośrodku pierwszej strony https://www.ogrodowisko.pl/watek/1349-wizytowka-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:50, 27 lis 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Trawka w ciemnej donicy z bluszczem jeśli o tę chodzi - to Milium effusum 'Aureum' czyli prosownica rozpierzchła.

Dzięki. Wygooglam sobie i poczytam kto zacz
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:41, 27 lis 2016

Do góry
Trawka w ciemnej donicy z bluszczem jeśli o tę chodzi - to Milium effusum 'Aureum' czyli prosownica rozpierzchła.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:39, 27 lis 2016

Do góry
yolka napisał(a)

Słusznie, tv jeszcze gorsza od polityki, dla ogrodników obydwie się nie nadają

Nie zniosłabym tego, że mam pokazać taki, a taki ogród po to, aby szybko ulokować produkt, do którego niekoniecznie mam przekonanie

Telewizja to specyficzny rodzaj "polityki"
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:34, 27 lis 2016

Do góry
Kaszub88 napisał(a)
Witam. Chciałbym na wiosnę dokończyć plot i pomyślałem ze nie chce jak każdy mój sąsiad zasadzic tuje wzdłuż płotu. Wychowalem się w kamienicy i teraz mam trawnik i plot i zero doświadczenia. Teraz pytanie jak subtelnie z umiarem, ale ładnie ozdobić teren wzdłuż ogrodzenia. Czy można pomieszac iglaste i liściaste rośliny. Nie znam roślin i pierwsze co wyszukalem to tuje, cis i hortensje, mozecie cos polecić? I czy to na jakimś podwyższeniu, czy jakieś kamienie mogą być? Nie chce kory jak wszyscy obok . Jak delikatnie rozdzielić trawnik od roślin. Pomarańczowa linia miejsce dla roślin. A i czy rośliny z gruntu czy z doniczki i jaki koszt to mniej więcej będzie bo muszę uzbierać .

Albo proste linie rabat i trawnik zdjęty w tych miejscach

albo faliste

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:10, 27 lis 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To nie wiklinowy tylko stalowy i nie on, a ona, kobieta z drutu

Trawa, która? Trawy mam Hakonechloa zwykłe, zielone.

Dzięki...pomyłka co do płci
A o trawkę pytałam tę w ciemnej donicy gdzie u dołu jakiś bluszcz widać. Nie na tym zdjęciu które zacytowałam, tylko na którymś wcześniejszym.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:57, 27 lis 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Słusznie, tv jeszcze gorsza od polityki, dla ogrodników obydwie się nie nadają
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:09, 27 lis 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ach te stożki))))
Ja mam dwa takie ok 100cm ... jak długo muszę czekać na taki efekt jak u Ciebie? czy w ogóle uda mi się go osiągnać?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:05, 27 lis 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu
A jest to gdzieś zebrane/podane, w ktorych odcinkach wystąpilaś? chętnie obejrzałabym w nadchodzące zimowe wieczory
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:01, 27 lis 2016

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:41, 27 lis 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Haniu - zakopali dziury, pozostał bałagan i błoto. Teraz będą kopać od nowa - odwodnienie. Wcześniej wymieniali wodociąg.

Ireno, dziękuję za komplement

Malgol - zaglądam do wątków jak mam nowe zdjęcia, ktoś wpisze się, albo mam coś nowego do powiedzenia. A tak - nie mam potrzeby tam wpisywać się Dziękuję.

Najczęściej zaglądam do ogrodu z lustrem, bo czasem uda mi się pstryknąć fotki

Nadrobiłam zaległości, piękna jesień u Ciebie Danusiu,pozdrawiam!
Nawożenie, zasilanie trawnika 20:44, 26 lis 2016

Do góry
Teraz nie nawozi się trawnika. Pojutrze spadnie śnieg. Trawa rośnie gdy jest temp. powietrza powyżej 12 stopni.
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 17:53, 26 lis 2016

Do góry
Niesamowita przemiana. Przedmiot z klasą
Nawożenie, zasilanie trawnika 17:23, 26 lis 2016

Do góry
Może właśnie przedobrzyłeś i jeśli jeszcze chcesz nawozić, to nie rób tego.

Teraz trawnik już nie rośnie i zostaw do wiosny zabiegi. Zagrab liście z trawnika i na tym koniec. Jeśli jest za długi - skoś.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:42, 25 lis 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

wszystko piekne
a tu mi w oko wpadly zurawki, tak swiezo wygladaja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies