Danusiu Green Pillar kolumnowe, te czerwone będą duże- ale miejsca mają sporo zostawione. Staram się dobierać drzewa ze świadomością, że kiedyś będą na tyle duże, że byłby problem ciąć.
Strzepek u mnie Agato u mnie w tym roku został na etapie pomarańczu. Od kilku dni już bez liści.
Świerki będą mieć przestrzeń, z czasem będą jedynie trochę zacienione w południe przez miłorzęba (jak kiedyś zacznie rosnąć). U mnie Inversa rośnie równo, pionowo. Te trio będzie gwiazdorzyć głównie w zimę, więc lekkie odchyły nie będą chyba męczące. Pewnie skończy się na tym, że kupię w zależności co będzie.
jakie znowu burdello? córcia fajna - chyba w wieku mojej i nawet podobna
fajne kwietniki, szukam podobnych, ale na większą doniczkę - gdzie upolowałaś?
Codziennie grabię liście ale to robota bez końca bo mój las za płotem dostarcza mi coraz to kolejnej porcji liści i mimo mojej pracy ogród wygląda tak :
Oj tak Agnieszki oj tak. Zdobi i czaruje tą czerwienią ognistą już ponad miesiąc. Powolutku traci listki i przechodzi w stan spoczynku
Choć wczoraj wyglądał tak :
w czerwcu zaczyna puszczać te swoje baty
lipiec już po cięciu bo nie mogłam chochoła zdzierżyć
sierpień puszcza baty od nowa
listopad tylko w odbiciu bo czeka na cięcie znowu, ale jak nie zapomne to cyknę żeby Ci pokazać
Twoja ma śliczny pokrój naturalny, moja wysoko szczepiona
To ta szkółka http://www.slota.pl/
teraz już nie duża, ale 5 lat temu to były hektary
Edit.
Wrzuciłam Ci foty mojej, aktualną musze cyknąć bo znowu na cięcie czeka, ale to już chyba wiosną....może ją kiedyś w kulkę wyprowadzę bo chyba innego kształtu nie uda mi się jej nadać