Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Margerytka40 22:18, 06 mar 2020

Ło matko jakie tu zakupy. Sekatory gubię notorycznie i chyba nawet kabura by mi nie pomogła bo trzeba pamiętać by go do takowej wsadzić
galgAsia 11:35, 07 mar 2020

Pogoda pt. bleee … Zimno i mokro. Chyba dziś nici z ogrodu...

Wszyscy mają ciemierniki, mam i ja Tak naprawdę, to kupiłam je jako prezent, ale chyba podjadę i kupię dla siebie też Ich uroda jest jak ściana - człowiek się z nią zderza i jest zupełnie bezsilny...

galgAsia 11:36, 07 mar 2020

anna_t napisał(a)
Może Ci się przyda
https://youtu.be/lDEtLaFq08g
Dzięki . Każda nauka ma sens
galgAsia 11:37, 07 mar 2020

Margerytka40 napisał(a)
Ło matko jakie tu zakupy. Sekatory gubię notorycznie i chyba nawet kabura by mi nie pomogła bo trzeba pamiętać by go do takowej wsadzić
Ja mam zawsze kieszenie na tyłku wypchane sekatorami, nożami, rękawicami... To będzie wygodniej
eVka 11:41, 07 mar 2020

Piękne ciemierniki, to prawda, że są obłędne, zaraz jadę po kolejne, mam nadzieję, że będą
galgAsia 15:03, 07 mar 2020

Ula kochana - dostałam nasionka
Dziękuję Ci bardzo
galgAsia 15:14, 07 mar 2020

effka napisał(a)
Piękne ciemierniki, to prawda, że są obłędne, zaraz jadę po kolejne, mam nadzieję, że będą
Były, były...! Kupiłam dla Mamy, Bratowej i dla siebie - na Dzień Baby

Ale paskudna pogoda... Cały czas popaduje. Nic się nie da zrobić...
Gruszka_na_w... 16:40, 07 mar 2020

Ależ piękne okazy udało Ci się nabyć.

U mnie nie padało. Dopiero teraz zbierają się szarobure chmury. Zdążyłam dokończyć wałowanie i podsypałam różom wiórki rogowe i obornik. Dowitaminizowałam też dolistnie rodki. Kolejna praca odhaczona.
Jutro ma być słoneczko! A w czwartek 16 stopni.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 19:04, 07 mar 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ależ piękne okazy udało Ci się nabyć.

U mnie nie padało. Dopiero teraz zbierają się szarobure chmury. Zdążyłam dokończyć wałowanie i podsypałam różom wiórki rogowe i obornik. Dowitaminizowałam też dolistnie rodki. Kolejna praca odhaczona.
Jutro ma być słoneczko! A w czwartek 16 stopni.
Haniu, jak dobrze, że udało się Tobie "nie zmarnować" soboty... Ja ją wykorzystałam na odespanie zaległości - pół dnia spałam, jak po maku (tak mówiła moja Babcia, ciekawe, skąd wiedziała )…
U mnie jutro też ma być cudnie. Co prawda rano będzie chłodno, ale to akurat się dobrze składa - oglądamy jutro Mirę w tv!!!
W planach mam podsypanie dobroci różom właśnie i prace porządkowe. Szukałam też tego folrovitu z żelazem, bo Mamine rodki potrzebują wsparcia, niestety - ani stacjonarnie, ani w necie nigdzie go trafić nie mogę. To chyba na dzień dobry podleję je zakwasem, żeby choć trochę je podratować...
Gruszka_na_w... 19:09, 07 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Szukałam też tego folrovitu z żelazem, bo Mamine rodki potrzebują wsparcia, niestety - ani stacjonarnie, ani w necie nigdzie go trafić nie mogę. To chyba na dzień dobry podleję je zakwasem, żeby choć trochę je podratować...

Chelat mam w osobnej buteleczce i florovit dla kwaśnolubów w osobnej. Mieszam w butli do oprysków.

Edit
chelat

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies