Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Za drzwiami do ogrodu... 23:05, 21 wrz 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Gomfenia mnie zachwyciła ,bardzo długo kwitnie.Jej kuliste kwiaty są w dotyku jak suszki

Kosmos czekoladowy też ukwiecony.

Irga czerwieni się owockami.

Gomfenia. Co to takiego? Ale ty masz ciekawe rośliny.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:02, 21 wrz 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ja też.
Żałuję, że areał za mały i nie można poszaleć. Choć po prawdzie na większy już sił brak.
Impresje wokół trzmieliny oskrzydlonej.

Cudnie ci te zdjęcia z trzmielinką wyszły. Pięknie ci się przebarwiła. Moja jeszcze mało ma czerwonych listków. Ale pięknie się skomponowała z soczystą trawką.
Moja działka na Dębowym Lesie 22:54, 21 wrz 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Cieszę się .To może dzisiaj też coś zaserwuję kolorowego
Jabłoń na jednej gałęzi sobie zakwitła

Ślicznie kwitnie barbula i to po raz pierwszy w moim ogrodzie

Trójsklepka

Ale ładna ta barbula. Nie wiedziałam że to taka niebieska roślinka jest.
Blaski i cienie nowego życia 22:46, 21 wrz 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)
Migawki z nowości tegorocznych

Co to za roślinka na ostatnim zdjęciu?
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:34, 21 wrz 2019

Do góry
effka napisał(a)

Dziękuję, zachwycam sie nimi cały czas
Takie obłoczki unoszące się nad rabatami
Jeśli mogę coś Ci doradzić to kupuj teraz albo latem w przyszłym roku, na wiosnę często nie widać czy trawa żyje po zimie. Kilka razy wiosną dostałam zmarznięte sadzonki Wprawdzie zwrócili mi kasę ale Traw nie miałam.

Widoczek dla Ciebie

Ty masz jakieś ograniczenie przy Red Baronie żeby ci na trawnik nie właził?
Zszywkowy ogród marzeń :) 22:32, 21 wrz 2019

Do góry
zszywka napisał(a)
I takie pierwsze jesienne fotki z dziś

Ty to masz rozchodniki giganty . Fajne kalafiorki.
W cieniu - zacieniona 22:29, 21 wrz 2019

Do góry
Phantom w cieniu słabiej się wybarwia.Zaletą jest jej delikatność,bardzo duże wiechy.Deszcz jej niestraszny gdyż wiechy są ażurowe i lekkie.Mam już rozmnożonych kilka krzaczków.
Skąpana w słońcu 22:25, 21 wrz 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)
A ten dereń kousa to jaki masz - chiński czy jakiś odmianowy? Bo ja mam metrowego malucha odm chińska i szykuję się do sadzenia. Napisz proszę, jaki on jest, jak się sprawuje

Asia, nie wiem jaki to dereń. Wydaje mi się, że kupiłam go bez nazwy odmianowej. Mam go chyba 10 lat. Jak był mały to go przesadzałam. Rośnie dość szeroko, tak pogodowo, ale ja go co roku wiosną mocno tnę, a potem też, tak korekcyjnie.Ma dość miękkie drewno.

Zdjęcie z czerwca

Za drzwiami do ogrodu... 22:19, 21 wrz 2019

Do góry
Gosiu,te rabaty przy murku są wąskie,a ja chciałabym by tam ciągle coś kwitło ,więc jest ciasno.Teraz rozpychają się chryzantemy,których nie przecięłam lub nie pouszczykiwałam w odpowiednim czasie i teraz są wysokie.

W cieniu - zacieniona 22:19, 21 wrz 2019

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Limki u mnie już przebarwione. W tym roku prawie jak wanilki w różowości.

Wanilki po ulewnych deszczach nie wyglądają najlepiej,już brązowieją.Najlepiej trzyma się Diamant Rouge,pięknie się wybarwiła.
Sezon 2017 u Hanusi 22:16, 21 wrz 2019

Do góry
Mój ogrodowy pamiętnik 22:04, 21 wrz 2019

Do góry
zszywka napisał(a)

Wiesz że Red Baron strasznie się rozłazi? I trzeba go ograniczać co jakiś czas bo wszystko pożre

Toszka mówi na niego kolorowy perz. I mimo że na skarpie i ma sucho już tak wygląda .

Dałam mu dużo miejsca i na razie chcę żeby się rozrastał. Na razie .
To jest miejsce przy betonowym płocie gdzie dzieciaki grają w piłkę. Trawka musi to znieść i nic tam więcej w tym miejscu nie będę sadzić więc póki co Red Baron może szaleć. Z naciskiem na póki co .
Sezon 2017 u Hanusi 22:04, 21 wrz 2019

Do góry
Bogusiu, u mnie prawie patelnia. I tak się cieszę, że coś urosło mimo upałów.

Twoje zawsze oglądam i podziwiam. Jak ty dajesz radę wszystko trzymać w porządku!

Kwiatek dla Ciebie

Dziękuję za kwiatuszek.Na razie ogarniam i daje radę...ale jak długo?
W cieniu - zacieniona 22:01, 21 wrz 2019

Do góry
U mnie na skimii też są pączki. Ale Twoja ketmia jest najpiękniejsza, Takiej nie widziałam. Mam białą z czerwonym serduszkiem.

Cieszę się,że skimmia się przyjęła i zawiązała pączki,u mnie te najmniejsze odłożone sadzonki też już będą kwitnąć.W sumie nie jest wymagająca.Lubię tą ketmię,miałam czysto białą ale nie wytrzymała zimy...szkoda.
Limki zmieniają kolor...
Mój ogrodowy pamiętnik 21:49, 21 wrz 2019

Do góry
Powieszona budka lęgowa. Taki duży żołądź . A propos, dzisiaj znalazłam w ziemi szare jajko. Myślałam że to jakaś kulka od dzieci. Różne rzeczy gubią w ogrodzie. Było dość duże. Nie zdażyłam zrobić zdjęcia bo eMuś zaczął to coś oglądać i niechcący zgniótł. Aż się sam wystraszył jak żółtko mu prysło. Ciekawe kto składa jajka w ziemi? Kojarzę tylko żółwie .

Malutki pod lasem 21:46, 21 wrz 2019

Do góry
Udało mi się też położyć kostki pod tarasem, chcę tam posadzić ML (okropne są, bo wysuszyły się dwa razy podczas urlopów) i może tego cisa, którego wiosną pociachałam ostro, bo ma poziome gałązki i pomyślałam, że fajny stożek by był z niego. Dołem może znowy ID?
Wysypałam tam też kompost i korę i przekopałam, zdjęcia już nie ma, bo było już ciemno

W tzw. międzyczasie moje dzieci zrobiły mi taką oto przyjemność
Malutki pod lasem 21:43, 21 wrz 2019

Do góry
W międzyczasie jak wsiąkała woda wsadzałam derenie, dołki oczywiście też zaprawione.
No i wsadziłam dwa gracki, bo okazało się w moim doniczkowie, że mam dwa
Wyszło tak (tam gdzie zielona doniczka ma być trzeci gracek):

A no i zastanawiam się nad tymi kulkami cisowymi, mam dwie w doniczkach, co widać na zdjęciu i jedną w warzywniku
Może jakoś tak je tam wsadzić?
Pamiętajcie o ogrodach 21:39, 21 wrz 2019

Do góry
palczatka miotlasta

stipa

proso

Malutki pod lasem 21:38, 21 wrz 2019

Do góry
Odpowiem za chwilę, tylko najpierw relacja. Lewdo żyję, mój kręgosłup też, pozytywne jest to, że w ostatnim tygodniu tylko dwa razy bolała mnie szyja i głowa, może idzie ku lepszemu No więc natyrałam się bardzo, od rana.
Najpierw dokończyłam kostkę przy cisach i zaczęłam ich sadzenie.
Toszko miałaś rację, w głębi sucho, cisy lałam wodą, więc było ok, ale w tym wykopanym rowie już gorzej. Dlatego też wykopałam rowek, wsypałam tam dolomitu, obornika, kompostu i zalałam to wodą, poustawiałam cisy uklepałam pod nimi błotko i znowu woda. Dalej znowy kompost, obornik, ziemia i woda i tak kilka razy, żeby dobrze zamuliło korzenie i wsiąkło głęboko Na koniec cisy zostały wyściółkowane kompostem.

One rosły w warzywniku, te w żywopłocie były przycinane, a takie zapomniane przeze mnie, niektóre bardzo wysokie, inne malutkie.

Toszka, przyciąć je teraz, czy już nie?
Mój ogrodowy pamiętnik 21:38, 21 wrz 2019

Do góry
Przetaczniki zaczynają powtarzać. Może zdążą przed zimą.

Sosenka Wiethorst bardzo się zagęściła. Strasznie ją lubię.

Rozplenica Little Bunny - małe jest piękne .

Pajączek albinos .

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies