Mam takie same metody leczenia złego humoru. Dziś odreagowałam stres na pracy fizycznej plus na robieniu zdjęć. Już mi przeszło
Dla Ciebie fotki moich tawuł. Pamiętam, że też masz dużo w jednym rzędzie, tyle, że u mnie rosną z runiankami.
Dziękuję, miło mi. Dziś wiązałam stipy i wyrwałam pomidory ze szklarni.
Raczej w odwrotnej kolejności, bo do wiązania stip użyłam drucików, którymi podwiązywałam pomidory.
Oczywiście zdjęcia są, mam nadzieję, że równie ciekawe
Różanka
Dziś udało mi się wrzucić przedostatnią partię cebulek tulipanów w rabaty. Nie wytrzymałam i w ubiegłym tygodniu domówiłam na przecenie 2 odmiany. Zobaczcie jak ogromne cebule mi przyszły
I ze zdziwieniem odkryłam, że hakonka all gold mi kwitła
A korzystając z wolnej chwili siedzę, nad planami na przyszły sezon... pisałam już , że dwie rabaty na początek sezonu będą robione i chciałabym Was prosić o pomocną poradę, bo pomysł jakiś jest, ale potrzebuję bórzy mózgów nad tym co wymyśliłam i ewentualnie nakierowanie mnie na właściwe myślenie, bo powiem Wam czacha mi już dymi, nie wiem co wybrać...
pomierzyłam i wygląda to tak:
i fotki poglądowe z góry: jedna i druga strona:
Tawuły japońskie noszą piętno roślin zieleni miejskiej. Większość ogrodów jest zbyt mała na wszystkie chciejstwa. Przy konkurencji z rarytasem roślinnym tawuły przegrywają.
U siebie mam je w kilku miejscach. Lubię je za wczesny wiosenny start.
czerwcowe kwitnienie, które dobrze uzupełnia się z bylinami
i jesienne przebarwienia.
Kiepsko wyglądają w lipcu, bo je wtedy krótko przycinam.
Kami buziaczki wielkie
do mistrzyni to mi bardzo duuuużo brakuje, ale fakt bardzo lubię ten swój kawałek... cieszy bardzo jak to wszystko się zmieniło od 2017 roku... muszę jakieś porównanie w wolnej chili wrzucić...
Ja w sumie też zawsze mam problem z ruszeniem tyłka z domu...ale warto, polecam bardzo
u mnie w sumie już nie ma co pokazywać, brązy dominują w ogrodzie, ale cosik tam wypatrzyłam... amonagawy łysiutkie się zrobiły, ale piknie się przebarwiały...
szałwia bergarten trzyma fason i kolor...