Ogródkowe perypetie:)
17:03, 11 cze 2012
Uuuuuuuuuuuuu, jakie ciasteczko
no, może.... Ale pod warunkiem że nie wychowasz swojej na księżniczkę.
Ja swojego obiecuje wytrenować w słaniu łózka, siusianiu bez zalewania deski i wrzucaniu skarpetek do pralki. Może dam radę jeszcze nauczyć go pakować zmywarkę, ale to większy wysiłek, potrwa.
no, może.... Ale pod warunkiem że nie wychowasz swojej na księżniczkę.
Ja swojego obiecuje wytrenować w słaniu łózka, siusianiu bez zalewania deski i wrzucaniu skarpetek do pralki. Może dam radę jeszcze nauczyć go pakować zmywarkę, ale to większy wysiłek, potrwa.
nie,? jeszcze jak Magnolia nam napisze, że szpinak i brokuły je..to adoptujejak odda
)
śliczne, szczególnie to ostatnie zdjęcie.
Mój syn ma takie ssanie na owoce że zjadł już jagody kamczackie i uznał że morwy nadają sie do spożycia. Znalazłam tez w trawie dowód że próbował tez agrestu,a le zapytany powiedział że jeszcze nie jest dobry bo, jeszcze jest słony i drapie w gardło.
Oczywiście liście sałaty, rukoli i bazylię podjada non-stop
śliczne, szczególnie to ostatnie zdjęcie.
Mój syn ma takie ssanie na owoce że zjadł już jagody kamczackie i uznał że morwy nadają sie do spożycia. Znalazłam tez w trawie dowód że próbował tez agrestu,a le zapytany powiedział że jeszcze nie jest dobry bo, jeszcze jest słony i drapie w gardło.
Oczywiście liście sałaty, rukoli i bazylię podjada non-stop
Witaj Ociu.
Pamiętam Cie z Muratora.
Zostaję tu na dłużej, lubię takie klimaty.
Ładnie Ci wychodzi
KasiuWB - kawkę piję i tak, mimo braku limelightów na rabacieTo moja ulubiona czynność "ogrodowa"
Gdybym miała czekać, aż wszystko posadzę mogłabym do końca świata kawy się nie napić
wpadałam na chwilkę.
Wieloszko zdjęcie rabaty z bukszpanami jest śliczne!!!! To chyba będzie moje ulubione miejsce u Ciebie.Super rozstawione kulki, ilościowo świetnie- trawa będzie w dobrych proporcjach do reszty.. ślicznie.
Co do traw- mi się podoba pomysł z Carex morrovi variegata- nie boję się że za niska, da efekt ładnego kołnierza dla kul. Oczywiście nie będzie to dokładnie to co u Toma Stuarta jak na inspiracji, bo trawa niższa, ale początkowo proporcje wysokości bukszpanów do trawy będą właśnie takie jak u niego, a potem bukszpany będą wyższe, więc wyraźniejsze, jednak wg mnie będzie ładnie.
Carex morrovi Ice Dance jest troszkę wyższy i moja znajoma szkółkarka hoduje go w słońcu.
Tylko on z czasem nie będzie kępkowy bo daje małe rozłogi, więc pokrywając nimi powierzchnię da plamę, nie kępki. Ale chyba to nic.
Dziewczyny strasznie mnie zawstydzacie pisząc że pokaże super ogród- nie wiem czy kiedykolwiek będzie super. U nas wszystko trwa i trwa bo po budowie jesteśmy wypstrykani z kasy i wszystko robimy sami. A wiecie ile można zrobić w weekendy, kiedy dzieci biegają wokół, albo jęczą że chcą na rower, do babci, na basen...albo po pracy między obiadem a odrabianiem lekcji z dziećmi.