Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

hania 08:33, 10 cze 2012

ogród zaczyna się wypełniać,pięknie! pozdrawiam
aga_pe 10:33, 10 cze 2012

Aguś mnie również bardzo, ale to bardzo się podoba. Bukszpany rewelacyjnie rozmieszczone Cud, miód i ....kuleczki
Sebek 11:54, 10 cze 2012

Wieloszka napisał(a)
Ewa, Lena - pozdrawiam

Pochwalę się, co udało sie nam dziś zrobić, a udało się duuużo
Posadziliśmy rośliny w kole żwirowym - marna kopia Danusiowej rabatki z "Ogrodu przy rezydencji" (moja miłość od pierwszego wejrzenia ) Jeszcze kancik do poprawki, kulki do ponownego wykulkowania i mnóstwo roślin do dosadzenia za kołem, ale początek już jest

Kulki bukszpanowe posadzone na rabacie z wiśniami umbraculifera:

Lawendy jeszcze nie rozstawione, no i trawek niet

Cudnie wyszło !

A te kule w korze to tak na stałe tak nierównomiernie rozrzucone?
noemi 14:55, 10 cze 2012

Aga bardzo mi się podobają Twoje kulki ,wyszło super!!! ... a lawenda będzie pięknie dodawać koloru ... moja ulubiona rabatka u Ciebie ... świetnie !!!
Bogdzia 16:55, 10 cze 2012

Troch e mnie tu nie było ale widze ze prace idą dobrze, a nawet super. bardzo pięknie wyglądaja obydwie rabaty.Pozdrawiam.
Madzenka 16:58, 10 cze 2012

noemi napisał(a)
Aga bardzo mi się podobają Twoje kulki ,wyszło super!!! ... a lawenda będzie pięknie dodawać koloru ... moja ulubiona rabatka u Ciebie ... świetnie !!!

Magda to jeszcze sobie u Agi ławeczkę musimy postawić koło tej rabaty
Wieloszka 17:06, 10 cze 2012

magnolia napisał(a)
wpadałam na chwilkę.
Wieloszko zdjęcie rabaty z bukszpanami jest śliczne!!!! To chyba będzie moje ulubione miejsce u Ciebie.Super rozstawione kulki, ilościowo świetnie- trawa będzie w dobrych proporcjach do reszty.. ślicznie.
Co do traw- mi się podoba pomysł z Carex morrovi variegata- nie boję się że za niska, da efekt ładnego kołnierza dla kul. Oczywiście nie będzie to dokładnie to co u Toma Stuarta jak na inspiracji, bo trawa niższa, ale początkowo proporcje wysokości bukszpanów do trawy będą właśnie takie jak u niego, a potem bukszpany będą wyższe, więc wyraźniejsze, jednak wg mnie będzie ładnie.
Carex morrovi Ice Dance jest troszkę wyższy i moja znajoma szkółkarka hoduje go w słońcu.
Tylko on z czasem nie będzie kępkowy bo daje małe rozłogi, więc pokrywając nimi powierzchnię da plamę, nie kępki. Ale chyba to nic.

Magnolio, dzięki za pomysła i rady!!! Nawet nie wiesz ile razy ja te kulki przestawiałam i ustawiałam na tysiące sposobów - zawsze z którejś strony coś jest nie tak, bo tą rabatę widać z różnych miejsc. No i nie w rządku ! Dlatego myślę, że jak dojdzie coś wypełniającego dołem, to będzie ładniej . Tylko wciąż się waham nad lawendą, bo trawek żółto paskowanych mam duży wybór (w sensie do łatwego zdobycia ), a tych białych mniej. A to właśnie lawenda determinuje zastosowanie biało-paskowanych trawek.......... hmmmmm... Może jednak sama trawka między bukszpany, w dużej ilości??? Boziu, ależ trudne decyzje...

magnolia napisał(a)

Dziewczyny strasznie mnie zawstydzacie pisząc że pokaże super ogród- nie wiem czy kiedykolwiek będzie super. U nas wszystko trwa i trwa bo po budowie jesteśmy wypstrykani z kasy i wszystko robimy sami. A wiecie ile można zrobić w weekendy, kiedy dzieci biegają wokół, albo jęczą że chcą na rower, do babci, na basen...albo po pracy między obiadem a odrabianiem lekcji z dziećmi.

Magnolio, skądże ja to znam.........
Wieloszka 17:10, 10 cze 2012

Aniu asc, Marzenko, Haniu, Aga_pe, Noemi, Sebek, Bogdziu dziękuję za pochwały Jakaż przyjemna nagroda za ciężką pracę i ból kręgosłupa
ana_art 17:19, 10 cze 2012

Agnieszka jakaś Ty skromna... jest śliiiicznie. Też jestem zakochana w tyej rabacie okrągłej z bukszpanami, to ona zdopingowala mnie do projektu Danusiowego, niestety u mnie taka by się nie zmieściła. Jest cudnie
shrekol 17:34, 10 cze 2012

Agnieszko potwierdze po Marzence kopia bardzo fajna!!!!! i nowe nasadzenia bukszpanowe genialne Czekam na źródełko