. Dziękuje Danusiu za odwiedziny. Zima zaskoczyła mnie jak drogowców , trawy nie powiązane , róże nie okryte a zdjęcia zrobiłam dwa przez okno z salonu, ale poprawię się jak pogoda pozwoli zrobię jesienne albo już zimowe fotki
Rękawiczki, szalik i cała reszta sprawiają, że na zdjęcia przyjemnie się patrzy. Zdaję sobie sprawę z tego, że do prawdziwej, ciężkiej pracy nie zakładasz kolorystycznie dopasowanych elementów garderoby, ale do sesji nadały się idealnie
Jeśli chodzi o dyskusję. Doskonale rozumiem, że nie tylko chcesz, ale i powinnaś pokazywać i promować to, co zgodne ze sztuką. W przeciwnym razie - czy byłabyś wiarygodna? Pamiętasz, jak Monty sadził w agro? Przecież to był taki zgrzyt, że aż bolały zęby
Zgadza się muszę na wiosnę zacząć robić rabaty i zmniejszyć ilość trawnika bo koszę średnio 4 do 5 godzin raz w tygodniu. Liczę Danusiu na twoje porady i uwagi.
Rok temu zasypałam kompostownik i taka ładna czarniutka ziemia się zrobiła, że nasadziłam tam roślin, a teraz chwilowo jestem bez kompostownika.
Liście pakuję w worku foliowe i mam nadzieję, że do wiosny...no może późnej wiosny, znów mi się zamienią w dobroci.....i tak na razie nie mam co z nimi zrobić. Nazbierałam już około 40-50 worów i jeszcze daleko do końca.
Też już czuję to grabienie i noszenie....mój znajomy zgrywus ma takie powiedzonko "plecy bolo, nogi rwo"....do mnie pasuje
Ja bardzo szanuję pracowitych ogrodników, gdzież bym śmiała anegdotki opowiadać.
Wiem co to znaczy tyle drzew, mam ogrody w konserwacji i dobrze znam wywożenie busami liści z ogrodów. Dlatego wspieram mocno i życzę sił w ręku i lekkich grabi
Ja czuję w nadgarstkach taki dzień grabienia Oj czuję.
Rękawiczki są stricte "zdjęciowe" - nie za bardzo do roboty się nadają, ale ja lubię takie gadżeciki
Ja bardzo chcę pokazywać i promować dobre ogrodnictwo, zdrowe sposoby uprawy i staram się wskazywać, aby źle nie robić, ale nikogo przecież nie zmuszę do takiego postępowania. Ważna dyskusja na ważny temat jest potrzebna.
Kiniu, zdjęcia Twojego zadbanego ogrodu obejrzałam, jednak jest zwyczaj aby swoich ogrodów nie wklejać do cudzych wątków, więc zapraszam do stworzenia i pokazywania swojego ogrodu w nowym wątku Zapraszam i będziemy kibicować
1 cis 'Elegantissima' przycięty w kulę lub balon
2 cis 'Elegantissima' - ekran formowany
3 żywopłocik z bukszpanu lub trzmieliny Sunspot lub berberysiku zielonego a nawet brodowego (Bagatelle)
4 kulki bordowe lub zielone z bukszpanu lub tui Danica (zielone) lub Miriam (żółte)
5 fala z żurawek bordowych (Obsidiam)
6 fala z żurawek różowych (Berry Smoothie)
7 Carex 'Ice Dance' z tulipanami 'Burgundy'.
Ale miłe odwiedziny
Plan wstawiła Asia poniżej. Miskant jak najbardziej będzie, trzcinnik też pewnie, ale nie w takich ilościach jak planowałam, raczej jako dodatek. Ale co do tego aby było minimalistycznie i nowocześnie?