Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Nowego początki 08:22, 17 lis 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Byłam znowu Pozdrawiam i ciekawa jestem fotek ze szronem. Masz coś?
. Dziękuje Danusiu za odwiedziny. Zima zaskoczyła mnie jak drogowców , trawy nie powiązane , róże nie okryte a zdjęcia zrobiłam dwa przez okno z salonu, ale poprawię się jak pogoda pozwoli zrobię jesienne albo już zimowe fotki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:17, 16 lis 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Rękawiczki są stricte "zdjęciowe" - nie za bardzo do roboty się nadają, ale ja lubię takie gadżeciki

Ja bardzo chcę pokazywać i promować dobre ogrodnictwo, zdrowe sposoby uprawy i staram się wskazywać, aby źle nie robić, ale nikogo przecież nie zmuszę do takiego postępowania. Ważna dyskusja na ważny temat jest potrzebna.

Rękawiczki, szalik i cała reszta sprawiają, że na zdjęcia przyjemnie się patrzy. Zdaję sobie sprawę z tego, że do prawdziwej, ciężkiej pracy nie zakładasz kolorystycznie dopasowanych elementów garderoby, ale do sesji nadały się idealnie

Jeśli chodzi o dyskusję. Doskonale rozumiem, że nie tylko chcesz, ale i powinnaś pokazywać i promować to, co zgodne ze sztuką. W przeciwnym razie - czy byłabyś wiarygodna? Pamiętasz, jak Monty sadził w agro? Przecież to był taki zgrzyt, że aż bolały zęby
Ogród to moja bajka 20:52, 16 lis 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Twój ogród to taka "czysta karta" warta zapisania. Zaczniesz wiosną a teraz planuj.

Zgadza się muszę na wiosnę zacząć robić rabaty i zmniejszyć ilość trawnika bo koszę średnio 4 do 5 godzin raz w tygodniu. Liczę Danusiu na twoje porady i uwagi.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:42, 16 lis 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ja bardzo szanuję pracowitych ogrodników, gdzież bym śmiała anegdotki opowiadać.
Wiem co to znaczy tyle drzew, mam ogrody w konserwacji i dobrze znam wywożenie busami liści z ogrodów. Dlatego wspieram mocno i życzę sił w ręku i lekkich grabi

Ja czuję w nadgarstkach taki dzień grabienia Oj czuję.

Rok temu zasypałam kompostownik i taka ładna czarniutka ziemia się zrobiła, że nasadziłam tam roślin, a teraz chwilowo jestem bez kompostownika.
Liście pakuję w worku foliowe i mam nadzieję, że do wiosny...no może późnej wiosny, znów mi się zamienią w dobroci.....i tak na razie nie mam co z nimi zrobić. Nazbierałam już około 40-50 worów i jeszcze daleko do końca.
Też już czuję to grabienie i noszenie....mój znajomy zgrywus ma takie powiedzonko "plecy bolo, nogi rwo"....do mnie pasuje
Ogród to moja bajka 20:39, 16 lis 2016

Do góry
Twój ogród to taka "czysta karta" warta zapisania. Zaczniesz wiosną a teraz planuj.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:37, 16 lis 2016

Do góry
Im bardziej kolorowe - tym lepiej
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:36, 16 lis 2016

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:17, 16 lis 2016

Do góry
Pewnie, od razu to rób, będziesz miała pamiętnik ogrodowy

https://www.ogrodowisko.pl/watek/new?forum_id=3
Nowego początki 19:12, 16 lis 2016

Do góry
Byłam znowu Pozdrawiam i ciekawa jestem fotek ze szronem. Masz coś?
Gleba w ogrodzie - podłoża do sadzenia roślin 18:58, 16 lis 2016

Do góry
Dawać granulowany bo się zmarnuje, dawać też, ale nie jedynie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:55, 16 lis 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)
Danusiu zawstydzasz mnie....gdybyś zobaczyła moją "kreację" ogrodową, to byś anegdotki znajomym opowiadała.
Ja jeszcze dłuuugo się spod liści nie wykopię i moje trudniej zebrać bo brzozowe i wierzbowe małe, mokre i do trawy przyklejone, ale teraz będzie cieplej to może coś nadrobię.
Czekam na Twój wianek
Pozdrawiam

Ja bardzo szanuję pracowitych ogrodników, gdzież bym śmiała anegdotki opowiadać.
Wiem co to znaczy tyle drzew, mam ogrody w konserwacji i dobrze znam wywożenie busami liści z ogrodów. Dlatego wspieram mocno i życzę sił w ręku i lekkich grabi

Ja czuję w nadgarstkach taki dzień grabienia Oj czuję.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:53, 16 lis 2016

Do góry
Zielona napisał(a)
Przyjemnym obowiązkiem jest być na bieżąco u Szefowej
Mus rękawiczki bez palców zakupić, ale... palców żal Wiecznie mi zimno w dłonie.

Danuś, dziękuję, że zaglądasz. Wywołałaś ważną dyskusję. Znasz mnie i wiesz, że zawsze staram się spojrzeć na problem z wielu stron. Mam jednak nadzieję, że zgodzisz się z tym, co napisałam u siebie

Pozdrawiam stylową Ogrodniczkę

Rękawiczki są stricte "zdjęciowe" - nie za bardzo do roboty się nadają, ale ja lubię takie gadżeciki

Ja bardzo chcę pokazywać i promować dobre ogrodnictwo, zdrowe sposoby uprawy i staram się wskazywać, aby źle nie robić, ale nikogo przecież nie zmuszę do takiego postępowania. Ważna dyskusja na ważny temat jest potrzebna.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:50, 16 lis 2016

Do góry
kinia111 napisał(a)
Pani Danusiu ja mam duży ogród 11 arów i od przyszłego roku będę się wzorowała na Pani ogrodzie. Jak widzę Pani ogród to jestem ciężko chora już poszła bym z łopatą i kopała sadziła. Pozdrawiam z Bochni koło Krakowa. Kinga.

Kiniu, zdjęcia Twojego zadbanego ogrodu obejrzałam, jednak jest zwyczaj aby swoich ogrodów nie wklejać do cudzych wątków, więc zapraszam do stworzenia i pokazywania swojego ogrodu w nowym wątku Zapraszam i będziemy kibicować

Zdjęcia musiałam usunąć, ale widziałam
Pozdrawiam
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:45, 16 lis 2016

Do góry

1 cis 'Elegantissima' przycięty w kulę lub balon
2 cis 'Elegantissima' - ekran formowany
3 żywopłocik z bukszpanu lub trzmieliny Sunspot lub berberysiku zielonego a nawet brodowego (Bagatelle)
4 kulki bordowe lub zielone z bukszpanu lub tui Danica (zielone) lub Miriam (żółte)
5 fala z żurawek bordowych (Obsidiam)
6 fala z żurawek różowych (Berry Smoothie)
7 Carex 'Ice Dance' z tulipanami 'Burgundy'.
Gleba w ogrodzie - podłoża do sadzenia roślin 09:47, 16 lis 2016

Do góry
No to kapeć bo nie ma kompostu a to akurat jest najważniejsze. To kup żyzną ziemię w workach.
Moja codzienność - ogród Oli 21:04, 15 lis 2016

Do góry
Nooo, niezłe ciut...
Ogród Nety- moje marzenie 21:03, 15 lis 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Masz całkiem pusty plan baz tego zielonego narysowanego? Zapodaj.
A na pytanie czy lepszy trzcinnik czy miskant odpowiadam - miskant bez dwóch zdań.

Ale miłe odwiedziny
Plan wstawiła Asia poniżej. Miskant jak najbardziej będzie, trzcinnik też pewnie, ale nie w takich ilościach jak planowałam, raczej jako dodatek. Ale co do tego aby było minimalistycznie i nowocześnie?
Przycinanie - kanty, brzegi trawnika, oddzielanie od rabaty 19:24, 15 lis 2016

Do góry
Tym sposobem sprawisz że ogród będzie wyglądał wspaniale.
Mata przeciw chwastom 19:14, 15 lis 2016
Do góry
Gardenarium napisał(a)
Problem w tym, że mało który nie choruje, w zasadzie nie znam takiego migdałka, żeby nie chorował, każdy choruje.

O matko szkoda tak fajnie kwitna wiosna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies