Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

Nett 14:03, 17 lis 2016

magnolia napisał(a)
warto, nawet jak sa do ścięcia ( nie cięte wczesniej) bo korzenie maja kilkuletnie, więc i rosnąc będą szybko.
ja myślałam żebyś poszukała już prowadzonych na żywopłot , czyli ciętych i rozgałęzionych

Ok, będę pamiętać.
Nett 14:09, 17 lis 2016

natka098 napisał(a)
A może jednak te proste rabaty?

Kurczę naprawdę masz tak fajne już ścieżki i łatwiej byłoby chyba takie proste obsadzić dużą ilością traw podsadzone czymś innym, i ten murek przy domu przy skarpie byłby mega.

jakbyś ten prawy dolny róg zgubiła właśnie drzewami i pasami traw/żywopłotem, ale odcinkami się wymijającymi, żeby nie było jednej ściany.

To może wróćmy do planu Natki i zastanówmy się czy warto iść w linie proste na górze.
Zostawmy dolną część. Tam wiemy jaki kształt mniej więcej i jak zasłonić kontener- to jest jakby postanowione. W realu tylko do sprawdzenia czy wersja Magnolii czy ta rysowana z Asią, z załamaniem.Ale to wiosną. Reszta nasadzeń wyjdzie nam z konynuacji tego co będzie na górze.
Gruszka_na_w... 14:22, 17 lis 2016

Anetko, z każdego postu czuć, że linie proste są miłością Twojego życia.
Zrób je, nawet jeśli to będzie wymagało większego wysiłku koncepcyjnego.
Jestem laikiem projektowym, ale patrząc na całość: bryłę domu, ogrodzenie, utwardzenia, skłaniałabym się do wyboru linii prostych.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sylwik69 15:49, 17 lis 2016

Anetko ja też śledzę Twoje wątpliwości,dylematy,projekty,pomysły dziewczyn i też skłaniam się do wersji rabat prostych,nowoczesnych.Piękny masz dom
Nett 15:53, 17 lis 2016

Oczywiście je rozważę, żeby później nie żałować. Ale jest to powrót do strony 20 wątku, powrót do punktu wyjścia. I trochę mi smutno, bo 200 stron minęło a ja jestem w tym samym punkcie. Buuu.

No dobrze, postaram się coś tam jutro pokombinowac.
Gardenarium 15:53, 17 lis 2016

Warto iść w proste linie, ukosem do działki. Ale nieco więcej trawnika bym zostawiła

Dodam że mam akcję projekt pod choinkę i 20% rabatu Co nie oznacza że tutaj naganiam zawodowo, ale postaram się pomóc i tak

Instagram Ogrodowiska
sylwik69 16:19, 17 lis 2016

I Danusia zajrzała no Anetko taki prezent pod choinkę to byłoby coś!Ja byłabym przeszczęśliwawarto rozważyć.
Nie bądż smutna..nie masz tak czasami że pierwszy wybór okazuje się najlepszy!
Ach gdybym miała już wykończony dom,pewnie też skusiłabym się na taki projekt...
Nett 16:21, 17 lis 2016

Gardenarium napisał(a)
Warto iść w proste linie, ukosem do działki. Ale nieco więcej trawnika bym zostawiła

Dodam że mam akcję projekt pod choinkę i 20% rabatu Co nie oznacza że tutaj naganiam zawodowo, ale postaram się pomóc i tak

O, dziękuję Danusiu. Założyłam sobie, ze jesli do końca grudnia nic nie wymyślę, to zgłosze się do profesjonalisty. Więc jeszcze trochę pokombinuję.

Czyli jednak linie proste.
Ale co to znaczy ukosem do działki? Podpowiedziałaby Pani coś więcej?
Nett 16:25, 17 lis 2016

sylwik69 napisał(a)
I Danusia zajrzała no Anetko taki prezent pod choinkę to byłoby coś!Ja byłabym przeszczęśliwawarto rozważyć.
Nie bądż smutna..nie masz tak czasami że pierwszy wybór okazuje się najlepszy!

Sylwia bardzo często tak mam. I może i tu tak będzie, zobaczymy.
Tyle mądrych dziewczyn na forum, może jeszcze pokombinujemy jak już wszyscy potwierdzają, ze linie proste, to trzeba się skupić na prostych.

A co do prezentu... W styczniu mam urodziny, więc jak na święta by się nie dało, to na urodziny zdążę Danusia nie ucieka przecież nigdzie.
Gruszka_na_w... 16:59, 17 lis 2016

Nett napisał(a)

O, dziękuję Danusiu. Założyłam sobie, ze jesli do końca grudnia nic nie wymyślę, to zgłosze się do profesjonalisty. Więc jeszcze trochę pokombinuję.

Czyli jednak linie proste.
Ale co to znaczy ukosem do działki? Podpowiedziałaby Pani coś więcej?

To chyba tak, jak Ci narysowałam. Równoległe linie i prostopadłe do bryły budynku.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies