Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Gardenarium 20:37, 16 lis 2016

Im bardziej kolorowe - tym lepiej

Instagram Ogrodowiska
Sylvana 20:42, 16 lis 2016

Gardenarium napisał(a)

Ja bardzo szanuję pracowitych ogrodników, gdzież bym śmiała anegdotki opowiadać.
Wiem co to znaczy tyle drzew, mam ogrody w konserwacji i dobrze znam wywożenie busami liści z ogrodów. Dlatego wspieram mocno i życzę sił w ręku i lekkich grabi

Ja czuję w nadgarstkach taki dzień grabienia Oj czuję.

Rok temu zasypałam kompostownik i taka ładna czarniutka ziemia się zrobiła, że nasadziłam tam roślin, a teraz chwilowo jestem bez kompostownika.
Liście pakuję w worku foliowe i mam nadzieję, że do wiosny...no może późnej wiosny, znów mi się zamienią w dobroci.....i tak na razie nie mam co z nimi zrobić. Nazbierałam już około 40-50 worów i jeszcze daleko do końca.
Też już czuję to grabienie i noszenie....mój znajomy zgrywus ma takie powiedzonko "plecy bolo, nogi rwo"....do mnie pasuje
pawel_snopek 20:42, 16 lis 2016

Właśniedzięki nim przetrwamy w zdrowiu do wiosny
Zielona 23:17, 16 lis 2016

Gardenarium napisał(a)

Rękawiczki są stricte "zdjęciowe" - nie za bardzo do roboty się nadają, ale ja lubię takie gadżeciki

Ja bardzo chcę pokazywać i promować dobre ogrodnictwo, zdrowe sposoby uprawy i staram się wskazywać, aby źle nie robić, ale nikogo przecież nie zmuszę do takiego postępowania. Ważna dyskusja na ważny temat jest potrzebna.

Rękawiczki, szalik i cała reszta sprawiają, że na zdjęcia przyjemnie się patrzy. Zdaję sobie sprawę z tego, że do prawdziwej, ciężkiej pracy nie zakładasz kolorystycznie dopasowanych elementów garderoby, ale do sesji nadały się idealnie

Jeśli chodzi o dyskusję. Doskonale rozumiem, że nie tylko chcesz, ale i powinnaś pokazywać i promować to, co zgodne ze sztuką. W przeciwnym razie - czy byłabyś wiarygodna? Pamiętasz, jak Monty sadził w agro? Przecież to był taki zgrzyt, że aż bolały zęby
Borbetka 07:55, 17 lis 2016

No ja właśnie nadgarstek leczę po jesiennych akcjach z liśćmi. Mocno przesadziłam i wysiadł, zbuntował się, zgrzyta i chrzęści.
Zdjęcia energetyczne, napatrzyłam się. Teraz będę czekać na cebule w naczyniach.
MirellaB 08:53, 17 lis 2016

Bardzo ładne jesienne zdjęcia. Zawsze u Ciebie Danusiu jest coś ekstra

Muszę popracować nad swoją ogrodową garderobą.

U mnie mokro, liście leżą, ale w weekend planuję grabić
Gardenarium 09:56, 17 lis 2016

Borbetka napisał(a)
No ja właśnie nadgarstek leczę po jesiennych akcjach z liśćmi. Mocno przesadziłam i wysiadł, zbuntował się, zgrzyta i chrzęści.
Zdjęcia energetyczne, napatrzyłam się. Teraz będę czekać na cebule w naczyniach.

W tym roku mam cebule w gruncie Nie mam w naczyniach.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 09:57, 17 lis 2016

Zielona napisał(a)

Rękawiczki, szalik i cała reszta sprawiają, że na zdjęcia przyjemnie się patrzy. Zdaję sobie sprawę z tego, że do prawdziwej, ciężkiej pracy nie zakładasz kolorystycznie dopasowanych elementów garderoby, ale do sesji nadały się idealnie

Jeśli chodzi o dyskusję. Doskonale rozumiem, że nie tylko chcesz, ale i powinnaś pokazywać i promować to, co zgodne ze sztuką. W przeciwnym razie - czy byłabyś wiarygodna? Pamiętasz, jak Monty sadził w agro? Przecież to był taki zgrzyt, że aż bolały zęby

No...pamiętam, aż się zraziłam mocno.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:00, 17 lis 2016

Sylvana napisał(a)

Rok temu zasypałam kompostownik i taka ładna czarniutka ziemia się zrobiła, że nasadziłam tam roślin, a teraz chwilowo jestem bez kompostownika.
Liście pakuję w worku foliowe i mam nadzieję, że do wiosny...no może późnej wiosny, znów mi się zamienią w dobroci.....i tak na razie nie mam co z nimi zrobić. Nazbierałam już około 40-50 worów i jeszcze daleko do końca.
Też już czuję to grabienie i noszenie....mój znajomy zgrywus ma takie powiedzonko "plecy bolo, nogi rwo"....do mnie pasuje

Powiedzenie świetne.

Worki otwieraj, polej liście wodą, potem zawiąż i podziuraw nożyczkami, żeby powietrze dopływało. Ułóż w zakątku gdzieś i będzie dobrze.

Ja mam tak bukowe zmagazynowane.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:00, 17 lis 2016

pawel_snopek napisał(a)
Właśniedzięki nim przetrwamy w zdrowiu do wiosny

Teraz co innego będzie bolało od siedzenia przed monitorem

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies