Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przerwa na kawę... 07:01, 09 lis 2019

Do góry
Zachwycają mnie wilczomlecze. Nadal ładne

I oczary w pąkach. Bardzo jestem ciekawa jak będzie się rozwijał ten mój oczar na pniu. Szkoda, że nie znam odmiany.

Przerwa na kawę... 06:55, 09 lis 2019

Do góry
Mahonia ma pączki. Całkiem ładny i niewymagający krzaczek się zrobił gdy pilnuje się jego cięcia.

Wrzosiec cały w pąkach. Bałam się czy się przyjmie bo wymieniałam różową wersję na białą. Magnolia cała w pąkach.

Przerwa na kawę... 06:39, 09 lis 2019

Do góry
W końcu mogę dokończyć to co zaczęłam - widok zieleńca z boku
W ogródku emerytki 01:43, 09 lis 2019

Do góry
Wieczorna sjesta Nutki i Czarnuszka

Kitka i Duduś [jakimś cudem nie spadł] na suszarce

A tak wyglądają u nas wieczory
Mój eM z 3 kotami: od lewej Gucio, Nutka i Czarnuszek na łydkach, na fotelu obok Kitka, a na suszarce Duduś [Pysia gdzieś sobie poszła]
A to czarne przed kaloryferem to kastra z jeżykiem.

A żeby nie było, że tylko zdjęcia zwierzaków
Tak ciekawie przekwitł zawilec
W ogródku emerytki 01:27, 09 lis 2019

Do góry
Na dobranoc trochę moich domowych " kwiatuszków "
Jeżyk sierota waży 520 gram [ważył 112 gram] i dzisiaj zakończył dwuetapową kurację eliminującą nicienie.
Mamy nadzieję, że skuteczną, choć jeszcze kaszle.
Przy podawaniu leku do pyszczka owijamy go w gustowną szmatkę, bo niemiłosiernie kłuje.
Jest cudny, nie zwija się przy braniu na ręce i lubi głaskanie po długim ryjku

A to kwiatuszek Czarnuszek plażujący się na łóżku

I Nutka prezentująca swoje wdzięki

Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 23:40, 08 lis 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Mówiła Dicky Schipper, z Mirą dyskutowałyśmy o Twojej dalii, że to nie wirus. Że to może być grzyb i/albo niedobór składnika jakiegoś.

Karpy zawirusowane nie przyrastają w ogóle a 2 roczne słabo kwitną.

Mam plan być w jakiś termin ogrodu otwartego. Znasz w Richmond takie miejsce Petersham Nurseries?

to właśnie zdjęcie zrobiłam z myślą o Tobie i Dicky powiedziała że to nie wirus
zresztą sporo dalii miało choć jakie plamy na liściach

podziwiam ogrom Twoich prac - w dość trudnych warunkach pogodowych
Sezon 2017 u Hanusi 23:19, 08 lis 2019

Do góry
Elu, piękna azalia. Dziękuję. Za życzenia i obecność.
Dobrej nocy.
Między brzozami 23:16, 08 lis 2019

Do góry
I jeszcze kilka ujęć z dzisiejszego dnia Na poczatek mglisty poranek

Tiarella jeszcze kwitnie

Ożanka też walczy

A na koniec graby na nowej miejscówce (jeszcze do końca nie ogarnięte po sadzeniu). Dziękuję Dorii za rady Buziaki dla Ciebie przesyłam
Miłkowo - sezon 2016-2022 23:10, 08 lis 2019

Do góry
Milka napisał(a)
ja lukam i on
miłego wieczoru

Psów się boję a to cudo,przy takim torobic się nie chce tylko posiedzieć i po uszku gmyrać.

Czytam ,że robisz do lutego a to tak jak i ja - postanowiłam w tym sezonie nie kończyć więc się nie spieszę kiedy mogę zwolna to działam

musze zobaczyć co nakupiłaś
Między brzozami 23:07, 08 lis 2019

Do góry
A takie oto towarzystwo miałam za płotem w czasie sadzenia

Między brzozami 23:04, 08 lis 2019

Do góry
A z dzisiejszego sadzenia to coś wyszło ale nie tyle ile bym chciała obsadziłam 8m a zostało jeszcze 13, ale zawsze coś do przodu

Najpierw sznurek i rowek :

Potem pierwsze przymiarki:

i pierwsze 4 metry jakoś poszły

Potem przerwa żeby odebrać dzieci i kolejne 4 metry, jak kończyłam było już ciemno
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 23:01, 08 lis 2019

Do góry
kasiek napisał(a)

Pewnie ostatnie, sporo jeszcze cebul posadziłam i to w takim towarzystwie

No tak to można sadzić robota idzie.

Piękne kadry ogrodu - szukam czegoś krzaka pod świerk na suche dość miejsce i podglądam u Ciebie.
Między brzozami 22:59, 08 lis 2019

Do góry
Widziałam taki gesty żywopłot w ogrodzie u Kasi Bellingham, tylko grabowy i bardzo gęsty po prostu bajka

Myślę że nie zacieni za bardzo, latem słonce szybko jest wysoko a zimą raczej i tak nic nie będzie rosło
Dwa ogrody 22:58, 08 lis 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Chyba nie ma dużo do nadrabiania
Dzisiaj sie

O rany ale się tu dzieje. Donica na placyku baja czym była obsadzona.Ilośc cebul mnie powala choć i tak jak na mnie rekordowe ilości posadziłam/sadzę.
Wykopałam masę tulipanów kielkujących ukorzenionych ale malutkie cebulki chyba nic z tego by nie było.

Cudną masz ławeczkę, no i fotka sadzeniowa ekstra.Dlaczego już ścinasz hortensje. Czytam o drzewach krzakach - szukam co posadzić pod świerki bo mi brakuje piętra - tam sucho - bukietowe wytrzymają?
Ogrodowy Kalejdoskop 22:25, 08 lis 2019

Do góry
Ogród z większej perspektywy, jutro postaram się zrobić kolejne.
Sezon 2017 u Hanusi 22:25, 08 lis 2019

Do góry
Haniu wszystkiego dobrego - zdrowia, pogody ducha no i urodzajów działkowych.

Ja wiosennie

Sezon 2017 u Hanusi 22:21, 08 lis 2019

Do góry
Jolu, Mariolu, Zdrowie niech Was nie opuszcza, dla Wam też życzę samych pogodnych dni w tym roku i w następnym sezonie.

Ogród z wilkiem zamkn. 22:15, 08 lis 2019

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Świetnie ta skarpa wyszła Ile pracy to pewnie wymagało, ale jaki efekt będzie

Aurelia dziękuję za komplementy cieszę się z nich jak dziecko

Ogród z wilkiem zamkn. 21:56, 08 lis 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Eee tam, jaki bałaganik, standard ogrodowy. Też mam taki kawałek, co prawda z mniejszą ilością palet i już powoli rozsypujących się w rękach.
U mnie eM zamówił 2 brakujące lampy i łączenia kabli, trochę trzeba poczekać bo długą drogę mają a potem do wiosny mus poczekać bo przecież jak zimno jest to się średnio kable łączy, jakby nie można było tego w domu zrobić. A jęczenia przy tym ile jest, że znowu coś wymyśliłam... Więc pewnie z 5-6 miesięcy temat zajmie. Chyba się już powoli przyzwyczaiłam. Profilaktycznie od sierpnia wspominam co jakiś czas o nowej zabudowie na huśtawkę. Nie liczę na wiosenne ziszczenie planów, bardziej jesień tylko którego roku...

Fajny pomysł z tym wgłębnikiem na basen. Przyjemność kąpieli będzie a basenu nie będzie widać.

Zazdroszczę zamknięcia sezonu, ja jeszcze z cebulkami i sprzątaniem w czarnej d...e jestem. Stos książek leży przy łóżku i czeka na długie zimowe wieczory.

Iwonka czyli możemy sobie ręce podać z emami …..
jak w kawale nie trzeba co pół roku przypominać ,że mieli coś zrobić ….
ja już przywykłam ….wolę sama większość rzeczy robić ,niż wiecznie czekać ….no chyba ,że nie umiem zrobić ,to już nie mam wyjścia

….za prąd się nie biorę i za układanie płyt też nie -brak mi do tego cierpliwości i siły

co do zamknięcia sezonu......niby już prawie zamykam …..ale jeszcze walka z ziemią trochę mi zajmie i jeśli będzie ciepło ,to chciałaby domek pomalować
….
cebulek miałam mało ,więc poszło szybko
przydałoby się jeszcze dosadzić ,ale nie wiem czy mi się chce

dziś powalczyłam ze skarpą....i prawdę mówiąc od 10 rano- skończyłam o 14 -bo miałam dość
a od 14 luz -pierogi gotowce na obiad ,a ja seriale i leżing
teraz nadrabiam forum ….jutro chciałabym spróbować kolory na domku ….

na razie te palety i stara blacha utrzymuje ziemię ,więc ….do przyszłego sezonu tak będzie
dobrze ,że ta strona domu ogarnięta i mnie zadowala nie pamiętam kiedy cokolwiek tu robiłam

buziaki i miłego weekendu
Ogród z wilkiem zamkn. 21:41, 08 lis 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Ładnie działasz. Te tarasy na skarpie fajne. Ja już sianie trawy odpuściłam w tym roku. Uznałam, że już za zimno a i perz mi wychodzi w różnych miejscach.

Kasiu ja mam nasionka ,to wysieję -co będzie ,to będzie ….perz też mi wychodzi ….trudno ….podobno jak się go króciutko kosi ,to sam zanika ….oby …

te tarasy chciałabym ,żeby były inne niż skalniak

bo ile można mieć kamienia w ogrodzie hihi

na razie nie mam pomysłu jak je obsadzić …ale po kolei ….najpierw bele i po zimie na pewno coś mi wpadnie do głowy -albo własne nadwyżki będę powtarzać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies