Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe wariacje 10:13, 01 cze 2025

Do góry
Czosnki już u mnie przekwitają, muszę jesienią dosadzic giganty tutaj, bo miskanty tak szybko przybrały na masie, że już je zaczynają zasłaniać

Różanka czeka na róże

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 10:02, 01 cze 2025

Do góry
Róże i piwonie.

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 10:01, 01 cze 2025

Do góry
Sobotni szkółking

Dorosłe buki i grab dla zobrazowania szerokości.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 09:35, 01 cze 2025

Do góry
Pszczoly a potem na działkę. Chwasty do wyrwania i łubiny do posadzenia

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 09:26, 01 cze 2025

Do góry
Kasya napisał(a)
Czy ktos wie jaka to choroba ?

Nie wiem co to, ale chyba na cos podbnego padł mi w ub roku zielony judaszowiec. a rósł parę lat w tej samej miejscówce. Gdzieś latem myslałam że to z braku wody, że z zadużj ilosći wody. Te liście tak od środka krzaka zaczeły tak usychać

Sezon 2017 u Hanusi 09:12, 01 cze 2025

Do góry
Dziękuję wszystkim za zaglądanie do mnie. Niewiele się dzieje, bo ja już jestem nie mocno działająca, nawet w ogrodzie. Ale w tygodniu jeden dzień musi być ogrodowy, a czasem nawet dwa... Wszystko zależy od pogody i mojej werwy.

Powojnik górski kwitnie na gruszy i to mnie zawsze wzruszy.
Orliki samosiejki, nie biorę ich w karby, rosną tam gdzie znajdą dla siebie miejsce, to jest piękne.
Łubiny kiedyś zasiałam, wyrosły pstre jakieś, chociaż takich nie chciałam.
Piwonia majowa już się osypała, krótko kwitnie, w bukiecie ją miałam.
Piwonie drzewiaste... cóż po jednym kwiatku zaledwie, ale to wina wiosny i mego zapomnienia, że trzeba jej na wiosnę trochę "zadaszenia".
Szparagi już swoje miałam, może jeszcze jeden rzut będzie, wszak mam tylko 2 sadzonki na grzędzie.

Pigwa, borówki, brzoskwinie. kwitły, może coś z tych kwiatków urośnie. No i moje flagowe - pomidorki malinowe. Jutro będę w ogrodzie, zobaczę co w nim jest w aktualnej modzie.

W Kruklandii 08:26, 01 cze 2025

Do góry
Z lepszych wieści... warzywnik się w końcu zapełnia

Pomidorów nie udało mi się posadzić na leżąco. Za grube, za sztywne. Wkopałam najgłębiej jak się dało i dałam sporo granulek kupowych, bo takie zabiedzone były w tych doniczkach już, że nie mogłam na nie patrzeć

Mam 7 krzaków nn i jakieś srylion siewek koktajlowych
I 11 papryk. Moje pierwsze w życiu

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 07:39, 01 cze 2025

Do góry
Kasya napisał(a)
I dzien dziecka

Ale to nie jest przewijak
eM mnie namowil
Baaardzo szybko mu poszlo

Bardzo chciałabym taki stolik, ładniutki
Piszesz o dereniach, jak dużo miejsca one potrzebują?
Glina i zielsko 07:20, 01 cze 2025

Do góry
Bosz…. Jak to mozliwe ze przegapilam taka rabate ?
Doslownie jak mij caly ogrod !

Bardzo bardzo

LIDKA napisał(a)
No to troche kortowej.
Popadało, kortowa mokra i soczysta

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 00:27, 01 cze 2025

Do góry
Dzisiejsze nabytki.
W sumie to fajne zestawienie będzie.
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 00:26, 01 cze 2025

Do góry
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 00:25, 01 cze 2025

Do góry
Nowe nabytki zachwycają.

U Polon 23:25, 31 maj 2025

Do góry
Polon napisał(a)
Próba nr 1
Jak coś źle zrobiłam, to dajcie znać. Na razie tylko 4 gałązki, jak zjem kolejne listki, to nastawię następne

Nie jestem w stanie powiedzieć czy zrobiłaś dobrze czy źle

Ja dziś wstawiłam kolejną partię do ukorzeniania, czytałam w telefonie o Twoich dylematach, to zrobiłam nawet fotkę poglądową:

Jutro usunę

Nie pamiętam czemu tnę na takie krótkie kawałki, ale się sprawdza, te dolne 3 cm się korzonkami pokrywają A ta górka później ładnie się rozkrzacza
Tak teraz sobie myślę, że jak ta część, którą masz zanurzoną w wodzie, wypuści korzonki, to może trochę za bardzo wybiegnięte te sadzonki będziesz miała?
Nowe migawki z ogrodu 22:49, 31 maj 2025

Do góry
Kawałek kolejnej rabatu zaczyna wygladac przyzwoicie. Poszły tu dzid azalie, driakiew,
przetaczniki i bodziszki. Prawie wszystko w bladych różach. I brunnery błękitne. I chyba taką kolorystykę będę chciała tam utrzymać.

A tu widać, z czym musze najpierw powalczyć, zanim zacznę sadzić. Morze rumianków. I perz. Tu poszły dziś ostrzejsze różowe azalie (generalnie wszystkie azalie to wina Izy i Anuli ). Tak jakoś do tego fioletu irysow syberyjskich mi podpasowały. Do tego granatowe ostróżki, szałwia fioletowa, bodziszek żałobny. A są tam już fuksjowe floksy, malinowe ostrogowce. Krwiściągi też.
Nowe migawki z ogrodu 22:39, 31 maj 2025

Do góry

Baptysję mam jakimś cudem w najmodniejszym korze sezonu piwonie coraz bardziej, ale ciągle każą czekać.
W kamiennym kręgu od początku 22:34, 31 maj 2025

Do góry
GorAna napisał(a)
I dzisiejsze fotki

Aniu
U CB jak zawsze przepieknie...
Te zdjęcia to jakby japońskie klimaty - śliczne
W rozwód z tulipanami nie uwierzę, przecież Ty jesteś królową tulipanów na tym forum)
Masz cudne orliki- bardzo je lubię, no i ta kalina- nigdy takiej nie widziałam
pozdrawiam serdecznie
Ś.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 22:31, 31 maj 2025

Do góry
Kasya napisał(a)

Też obstawiam przymrozki.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 22:28, 31 maj 2025

Do góry
Kasya napisał(a)

mroz?
Glina i zielsko 21:46, 31 maj 2025

Do góry
LIDKA napisał(a)
Dziś byłam w robocie.
Wróciłam późno.

Lubie ogród o szarej godzinie.
Podlałam donice i rodki, ciut popielilam i dumam.

Nad tym miejscem na foto.

Cienia nigdzie indziej nie mam a tuje cisną hosty choc te sie nie poddają.

Ciekawe co wydumam
Ja najpierw pomyślałem o poszerzeniu do równej linii z rabatą za domkiem Gdyby okazało się, że tu jest tu nawodnienie trawnika, to nie opłacało by się tak wąskiego pasa trawy zostawiać. A coś czuję, że tu nie ma zraszaczy. Niezależnie od tego pomysł jest inny...

...A mianowicie ścieżka z płyt obsypanych kamieniem z wylewającymi się na nią roślinami

Np. hortensje Annabelle, do tego hosty i hakone, tawułki i tiarelle, a uzupełnić można paprociami

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 21:11, 31 maj 2025

Do góry
I dzien dziecka

Ale to nie jest przewijak
eM mnie namowil
Baaardzo szybko mu poszlo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies