Violka rozumiem te dylematy. Ja tez co chwila mam myśli, co na nowej rabacie posadzić. Rabata będzie duża bo to ćwiartka o promieniu 5 m, nasłoneczniona. I raz wydaje mi się, że fajne miejsce dla róż, a za chwile myślę, ze może tam coś bardziej bezobsługowego posadzić. Na chwile obecna mam małe doświadczenie z różami, więc nie wiem, czy mi się ich nie odechce, jak zaczną chorować
Co tam u Twojej przebarwionej choiny słychac. U" mnie niestety jedna pada, druga tez jakaś niewyraźna, trzecia kolor blady. Pozostałe trzy jak na razie ok, ale chyba dostaną eksmisje z przedniej częsci ogrodu, bo juz trace do nich cierpliwość.
Suzan kupiłam w formie takiego drzewka. Nie tne jej bo bardzo powoli i regularnie przyrasta jej korona. Innym magnoliom od czasu do czasu jakiś niesforny pęd przytnę.
xRok temu juz Suzan kwitła a w tym roku jeszcze porządnie nawet nie wystartowała gwiażdzista. Mamy dwa tygodnie opóźnienia wiosennego..
MOje magnolie dzisiaj
Gwiażdzista czyli stellata. Po 5 lub więcej latach wciąż malutka
I nie przywyczajajcie sie do tego tła wkrótce znów tu planuję zmianę
Marzenko dziękuję za informacje o magnoliach. Czy tę magnolię Susan już kupiłaś taka w formie drzewka, czy sama ja tak wyprowadziłaś? Bo one chyba nie lubia cięcia?
Zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych,
pełnych wiary, nadziei i miłości.
Radosnego, wiosennego nastroju,
serdecznych spotkań w gronie rodziny
i wśród przyjaciół.
Zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych,
pełnych wiary, nadziei i miłości.
Radosnego, wiosennego nastroju,
serdecznych spotkań w gronie rodziny
i wśród przyjaciół.