Ogólne -WAW!!
no pięknie w każdym calu.
I widoczki ogrodowe i te roślinki, trawki masz przepiękne .Do tego pięknie pokazane.Brawo!!
Hortensje pięknie się prezentują. Wszystko u ciebie mi się podoba.
Pozdrawiam
Tak już z samych liści ten słoneczniczek jest bardzo dekoracyjny.
Ale ma jeszcze inną zaletę , jest niski i kępiasty.
Ale lato pędzi nam strasznie, Dopiero zaczynałyśmy sezon a już miesiąc lata tylko zostało i...jesień..
Tak teraz hortensje królują, Z daleka są widoczne. Piękne.
Trochę młodych posadziłam pod siatkami. Ale nie są tak jeszcze widoczne .
Jedna siatka będzie na jesieni zdjęta. Bo areał powiększony. I wówczas będzie roślinkom lepiej, luźniej . A i rabatę poszerzę i wykończę na wiosnę.
Hortensja Magical Fire - przesadzana na wiosnę
Polar Bear sadzona na wiosnę
Na wiosnę też muszę trochę przemeblowania z roślinkami niektórymi zrobić.
Na razie 2 chryzantemki kwitną. Czekam na kwitnienie 3nowych.A jeszcze 3 stare też są w pąkach. Ale chryzantemy to już z jesienią mi się kojarzą.
Mazan, wiesz może co to za śliczne robalki żerują na liściach przy kwiatostanach? Te, na których były zerwałam i zniszczyłam. Tylko na jednym krzaku. Tak z ciekawości pytam
Czy jak Baronessa ma takie kwiaty, które do końca nie będą podobne do normalnych jej kwotowo to co zrobić z tym wyyysokim pędem co puściła i na którego zakończenie są te pąki??
Czuć w powietrzu i tu i ówdzie na rabach , czy też niektórych roślinkach jesień. Ale póki co cieszmy się jeszcze istniejącym latem
Szkoda, że deszcz mnie ominął .Nic a nic nie spadło. Cóż znowu trzeba będzie podlewać.
Ekomisy kwitną .I jeżówki też.
Hot Papaya
Słoneczniczek szorstki Loraine Sunshine
Gosia to nowinka w moim ogrodzie, przyjechała kwitnąca teraz rozwinęły się nowe pąki
Ela kajak rower i grzyby bardzo słuszna koncepcja
te ciemne to jedna z sześciu odmian które zostawiłem
Agata zdecydowanie cyprysiki nutkajskie a która z siedmiu odmian ciężko się zdecydować, czekam na podrośnięcie kilku innych gatunków bo też ciekawie sie zapowiadają
elegancją będzie chyba za kilkanaście lat zachwycał świerk Glauca Pendula(ten po lewej)
Ten po lewej to Red Riding Hood z serii Fantasy - jest ciemny. Po prawej - Pretty Lady Susan. Z Pretty Lady mam jeszcze Emily i Julię, ale nie mam zdjęć , a pewno już pięknie kwitną...
Zdjęcie prześwietlone porannym słońcem, jeszcze nie opanowałam światła w moim ogródeczku...
Przechodzimy przez przejście w żywopłocie. Po prawej stronie również jest niewielka rabata - Solar Garden, na której posadzone lwie paszcze, ale w tym roku różnokolorowe.
Można przysiąść na chwilkę przed posiadłością. Lub poobserwować, pracujące z dużym zaangażowaniem osoby w ogrodzie.