Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowo zakręcona. 10:28, 02 sty 2020

Do góry
Tak z tyłu:

Trochę przybrakło obornika, ale kompost i mączka wszędzie wkopane i przeryte dokładnie
Ogrodowo zakręcona. 10:23, 02 sty 2020

Do góry
Stan przodu pozostał taki:

I tu, aż mnie korci, żeby na ścieżce pomiędzy dać jednak jakieś kamyki, bo trawnik chyba ciężko będzie utrzymać na takim wąskim pasku?

Przywrotnik na wiosnę chyba trzeba przyciąć?

A tu jeszcze nie wiem jak, ale chyba będę musiała wsadzić nową wiśnię, jak nie ruszy na wiosnę

Ogrodowo zakręcona. 10:18, 02 sty 2020

Do góry
Hej Dziewczyny!

Było trochę zawirowań, ale ogarniam się i mam nadzieję, że do wiosny coś zaplanuje z Waszą pomocą.
To najnowsza rabatka:

czy stan tych carexów jest ok?

Doświadczalnia bylinowo-różana 09:41, 02 sty 2020

Do góry
mirkaka napisał(a)

Ewa, czytam podsumowanie, co to za roślinka te szczypiorki wyrastające z łodygi? Zimują czy wykopujesz?

Masz bodziszka Rozanne, co robisz z nim na wiosnę? Tniesz całość do karpy? On u mnie pierwszy rok i ma długie pokładające się pędy, zastanawiam się co robić z nim na wiosnę?

Wszystkiego dobrego Ewo w Nowym Roku,

Te szczypiorku to Nerine. To taki eksperyment. U mnie jedna jedyna z tych palemek zaczęła kwitnąć w październiku dopiero. Nie wykopałam ich i nie wiem, czy przeżyją. Z większym powodzeniem i zaangażowaniem uprawia je Renia Kokesz. Jesli masz na nie chętkę to zapytaj Renię

Bodziszka tnę wiosną nisko, tak jak piszesz. U mnie ma za sucho, czego nie lubi. Też się pokłada lub wspina na hibiskusy, pod którymi rośnie. Kwitnie całe lato, ale mimo to przez te długie pędy nie należy do moich ulubionych roślin.

Dziękuje i Tobie rownież najlepszego Nowego Roku
Przedziwny Ogród 08:49, 02 sty 2020

Do góry
gosika67 napisał(a)
Piękny krzew i ozdoby, pozdrawiam.

Dziękuję bardzo Gosiu i również pozdrawiam

Kalina nie ma zamiaru przekwitać, cały czas na kępki biało - różowych kwiatuszków. Również żagwin pokazał pojedyncze fioletowe kwiaty.
Pozdrawiam w Nowym Roku

Doświadczalnia bylinowo-różana 07:32, 02 sty 2020

Do góry

Ewa, czytam podsumowanie, co to za roślinka te szczypiorki wyrastające z łodygi? Zimują czy wykopujesz?

Masz bodziszka Rozanne, co robisz z nim na wiosnę? Tniesz całość do karpy? On u mnie pierwszy rok i ma długie pokładające się pędy, zastanawiam się co robić z nim na wiosnę?

Wszystkiego dobrego Ewo w Nowym Roku,
Ogród z koniczynką 05:28, 02 sty 2020

Do góry
Rumianka napisał(a)
Bukszpany w koniczynce z daleka wyglądają na zdrowe...ale z bliska już tak nie jest...

Ta koniczynka, cudo.
Buksy jednak nie ćma zaatakowała, całe szczęście. Zrobisz oprysk i odżyją, miałam też taki problem, odżyły, ale potem ćma i znowu brzydkie, ale nadal ratuję, bo są oznaki życia, powodzenia w nowym roku. Też już wiosny chcę i ciepełka
Ogród bez reguł 05:21, 02 sty 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Kochani, Nowy Rok, nowe plany
Przed chwilą eM zapytał, kiedy jest początek sezonu . I wyszło nam ,że w zasadzie, przy takiej pogodzie, można by już zasuwać . Ale potem ustaliliśmy, że przydałoby się kilka godzin światła dziennego popołudniu , więc jeszcze trochę...
Plany spisane zostały. Lubię odkreślać wykonane zadania, nie grozi mi wtedy chaos ani bezładne działania.
Wygląda to mniej więcej tak:

Bardzo staranne plany, robię podobnie, tylko u mnie kartek przybywa, bo się gubią i po obchodzie ogrodu na nowo zapisuję, co do zmian mam znowu. Jednak mimo to, takie zapiski pomagają. Szczęścia w nowym roku i realizacji planów
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 05:17, 02 sty 2020

Do góry
Basilikum napisał(a)
Kasiu wiele wzorow nie jest widocznych dla zwyklych klientow, nie wiem ile oni ich maja kiedys liczylam te z mojego katalogu i chyba ze 180 jest a do tego jeszcze cale mnostwo takich, ktorych w katalogu nie ma. W sklepie firmowym maja ze 20. Ja wasnie rozakowuje moje skarby i ciagle och i ach choc niby juz znam asortment.

Dzis rano taki widok przez kuchenne okno mielismy

Świetne widoczki
A ja czytam ,,Bieguni" Olgi Tokarczuk, ale tylko rankiem, wtedy mam chwile dla siebie. Powodzenia w nowym roku, planów u ciebie mnóstwo, niech się spełni
Miłkowo - sezon 2016-2022 05:09, 02 sty 2020

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Ja tak dużo Irence nie życzę. Tysiąc lat to i mamuty nie wytrzymują!
Ale długiego, słodkiego życia i soku fuul do wypicia! By się układało w miarę znośnie, a w ogrodzie niech samo rośnie. A jak już będziesz miała na niego nerw, wołaj o pomoc! Jest nas sporo, zwołamy się i pomożemy.
Zdrowia, uśmiechu i cierpliwości dla Ciebie, mamy i Zygmusia! Kocham Was!

Ha ha
Jak to psikusy się wkradają.
Hanuś wielkie dzięki i też życzę, co najlepsze.
Róża śliczna i podobna do mojej NN. Buziaki
Dwa ogrody 23:45, 01 sty 2020

Do góry
W Nowym Roku życzę Wam spełniania marzeń o pięknych i zdrowych ogrodach, a nade wszystko czasu i zdrowia na ich podziwianie i ogarnianie
Niech nam wszystkim zielone rośnie, pachnie, bzyczy i szumi, a i słodyczy na codzień nie zabraknie

Ogródek Ewy 22:56, 01 sty 2020

Do góry

Jeżówkowe-Love 22:35, 01 sty 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Zachwyciło mnie to zdjęcie

jak i obraz narysowany przez córę
Czym rysowała?
Kwiaty cudo, ale ten ptaszek wśród nich nadaje życia i ekspresji

Sylwuś dziękuję
Córa rysowała kredkami, akwarelowe i woskowe
Jeżówkowe-Love 22:10, 01 sty 2020

Do góry
Zachwyciło mnie to zdjęcie

jak i obraz narysowany przez córę
Czym rysowała?
Kwiaty cudo, ale ten ptaszek wśród nich nadaje życia i ekspresji
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:05, 01 sty 2020

Do góry

codziennie napełniany i wyjedzony mimo, że mrozów jeszcze nie ma
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:02, 01 sty 2020

Do góry
pałka zawiązała ....pałkę....

ciemierniki cuchnące , których siewki dostałam wiosna podrosły w ładną kepkę , rozsadzę wiosną pod stodołę...

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:58, 01 sty 2020

Do góry

rodki po powodzi mocno odchorowują, może się uda jeszcze odratować wiosną...

bo pąków masa na jednym

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:55, 01 sty 2020

Do góry

w tym miejscu czeka nas w tym sezonie okrutnie dużo pracy....
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:49, 01 sty 2020

Do góry

tu nie wiem jak się dostać do środka by naprawić i od nowa zamontować wachlarz pod różę, który połamała powódź, chyba będę zmuszona róże ściąć do samej ziemi

tu jeszcze trzeba resztę bali wygrzebać spod mułu i wyrwać trawsko, które na tym mule wyrosło

a przy okazji znalazłam miejsce na jeszcze jednego klonika w samym środeczku pomiędzy już rosnącymi klonami
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:36, 01 sty 2020

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies