Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 21:48, 01 sty 2020

Margerytka40 napisał(a)
Pozdrawiam w kolejnym roku i tak już prawie w nowym sezonie

Asia, wszystkiego dobrego w Nowym Roku Oby zdrowie i siły nam dopisywały
galgAsia 21:57, 01 sty 2020

inka74 napisał(a)
Czytnik zabieram na wyjazdy. Wtedy jest dobrą alternatywą. Jednak ulubione książki mam w wersji papierowej. Ja jeszcze nie wiem czy kupię szklarnię. Kiedyś chodziła mi po głowie ale pomysłu brakło gdzie ją postawić. I tak co jakiś czas temat powraca. A teraz nawet 2 miejsca mi się klarują gdzie ew. mogłaby być. I nawet jeżeli teraz się na nią nie zdecyduję to chcę tak zrobić wyższe nasadzenia, aby potem nie przesadzić.

Hihi, tak. Narty to czasem zagadka.

Mnie bardzo podobają się te przyścienne, zimowe ogrody - a też wcale nie wiem, czy kiedykolwiek sobie taką sprawię . Dobrze mieć takie powracające tematy
deszczowymaj 22:43, 01 sty 2020

Asiu Wszystkiego Naj w Nowym roku

Życzę szybkiego odhaczania wykonanych zadań z tej jakże ciekawej i pracochłonnej listy
Milka 05:21, 02 sty 2020

galgAsia napisał(a)
Kochani, Nowy Rok, nowe plany
Przed chwilą eM zapytał, kiedy jest początek sezonu . I wyszło nam ,że w zasadzie, przy takiej pogodzie, można by już zasuwać . Ale potem ustaliliśmy, że przydałoby się kilka godzin światła dziennego popołudniu , więc jeszcze trochę...
Plany spisane zostały. Lubię odkreślać wykonane zadania, nie grozi mi wtedy chaos ani bezładne działania.
Wygląda to mniej więcej tak:

Bardzo staranne plany, robię podobnie, tylko u mnie kartek przybywa, bo się gubią i po obchodzie ogrodu na nowo zapisuję, co do zmian mam znowu. Jednak mimo to, takie zapiski pomagają. Szczęścia w nowym roku i realizacji planów
greg66 12:30, 02 sty 2020

Asiu wszystkiego radosnego w Nowym Roku

Potrzebuje pomocy z takim planowanie bo ja wczoraj planowałem tak a dziś już mi się przeobraziło.
antracyt 12:43, 02 sty 2020

galgAsia napisał(a)
Kochani, Nowy Rok, nowe plany
Przed chwilą eM zapytał, kiedy jest początek sezonu . I wyszło nam ,że w zasadzie, przy takiej pogodzie, można by już zasuwać . Ale potem ustaliliśmy, że przydałoby się kilka godzin światła dziennego popołudniu , więc jeszcze trochę...
Plany spisane zostały. Lubię odkreślać wykonane zadania, nie grozi mi wtedy chaos ani bezładne działania.
Wygląda to mniej więcej tak:

Dopiero teraz zobaczyłam plany. Sporo tego, cały sezon zagospodarowany Ja też lubię odkreślanie wykonanych zadań
mrokasia 13:02, 02 sty 2020

No, Aśka, szacun! Taaaaaakie plany .
Dobrze jest mieć spisane zamierzenia i potem po kolei wykreślać. Ja to co najważniejsze do zrobienia wiosną mam zakodowane w głowie (same techniczne sprawy - oświetlenie, placyki, wybicie wyjścia do ogrodu z kuchni, przedłużenie trasu). Mam w telefonie ogólny spis roślin, które chciałabym posadzić. Ale muszę sobie spisać konkretne odmiany i zastanowić się gdzie co. Może podczas urlopu, leżąc na leżaczku sobie coś poskrobię .
A mój eM tak jak Twój stwierdził, że w zasadzie tymi lampami można byłoby się zająć już teraz... .
galgAsia 13:57, 02 sty 2020

deszczowymaj napisał(a)
Asiu Wszystkiego Naj w Nowym roku

Życzę szybkiego odhaczania wykonanych zadań z tej jakże ciekawej i pracochłonnej listy

Asiunia, i wzajemnie!
Lista niewątpliwie pracochłonna i letko nie będzie, ale jak na nią patrzę, to od razu czuję radochę
galgAsia 14:01, 02 sty 2020

Milka napisał(a)

Bardzo staranne plany, robię podobnie, tylko u mnie kartek przybywa, bo się gubią i po obchodzie ogrodu na nowo zapisuję, co do zmian mam znowu. Jednak mimo to, takie zapiski pomagają. Szczęścia w nowym roku i realizacji planów

Irenko, ja właśnie pozbierałam wszystkie kartki i karteluszki "do kupy" . Najczęściej do zapisków wykorzystuję koperty - baaardzo dużo miejsca na notatki. Tylko potem fruwa to po całym pokoju
Ja również życzę Tobie dużo sił, szczęścia i miłości
galgAsia 14:03, 02 sty 2020

greg66 napisał(a)
Asiu wszystkiego radosnego w Nowym Roku

Potrzebuje pomocy z takim planowanie bo ja wczoraj planowałem tak a dziś już mi się przeobraziło.

Grzesiek - trening czyni mistrza . Próbuj, próbuj! Trzymam kciuki