Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 14:11, 01 sty 2020

anna_t napisał(a)
Aż się musiałam zalogować cudne podsumowanie Ewa! Chyba największe w historii forum
Jak byś miała wybrać byline która cieszy już od maja to co byś zarekomendowala? Może być kilka Twoich ulubienic

Hej Aniu, cieszę się, że zaglądasz Naprawdę największe? O maj gat, a mam taki mały ogródek

Trudne pytanie. U mnie od maja kwitną jedynie róże z przerwami. Z bylin... te kwitnące w maju przeważnie w lipcu już nie kwitną. Od maja cieszą na pewno rozchodniki, mimo, że jeszcze nie maja kwiatów. Gaura bardzo długo kwitnie, od czerwca do mrozów. Szałwie kwitną długo, ale nie nieprzerwanie, bo trzeba je przyciąć. Uwielbiam chyba wszystkie cebulowe, zwłaszcza te dzikie, bo się same mnożą
Z jednorocznych ulubienic to na pewno Orlaya grandiflora. Jest cudowna i mało wymagająca.

A, jeszcze rośliny do cienia. Wg mnie wszystkie cieszą od wiosny do jesieni, bo wiosną kwitną, a latem i jesienią zdobią liśćmi. Np. miodunki, Hepatica, Polygonatum lub Gillenia. Ciemierniki to wiadomo
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:23, 01 sty 2020

ryska napisał(a)
Dzięki za kwieciste fotki słońcem ozdobione. W każdym promyku trochę się ogrzałam.
Super podsumowanie roku, oby przyszły sezon był jeszcze lepszy.

Dziękuję serdecznie Tobie również życzę jak najlepszego sezonu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
galgAsia 15:29, 01 sty 2020

Ewa, samych dobrych dni w ogrodzie i poza nim w Nowym Roku I dobrych ludzi
Helen 15:32, 01 sty 2020

Ewa, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
Anda 15:39, 01 sty 2020

Dziewczyny kochane, dziękuję serdecznie

Wam również i całemu Ogrodowisku życzę najlepszego roku
inka74 17:10, 01 sty 2020

Ewuś, wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Realizacji marzeń i planów ogrodowych.

Do podsumowania wracam raz za razem. Masz obłędne róże w donicach i nie tylko
Monia81 17:24, 01 sty 2020

Ewuś, ależ trafiłam pięknie na podsumowanie, cudnie pokazujesz rośliny, wiesz, że bardzo lubię do Ciebie zaglądać no i wypatrzyłam piękne maki, znów zachcianka kolejna się pojawiła... Ewuś wszystkiego co najlepsze w tym Nowym roczku, buziaczki i pozdrawiam
Gosialuk 20:51, 01 sty 2020

Ewo ja również zaglądam z życzeniami.
Teraz mam trochę czasu na buszowanie po forum, więc trochę poczytałam i pooglądałam. Podsumowanie bardzo bogate. Nieważne jaki kto ma areał, ale jakie zdjęcia. Też mam wrażenie, że taki majowo-czerwcowy ogród jest najbogatszy i najbardziej kolorowy. Ale pracuję nad tym aby o każdej porze coś kwitło i cieszyło oczy jak my wszyscy tutaj.
Powiem nawet, że w tym roku chodziły za mną róże. Nie te wielkokwiatowe, ale okrywowe i parkowe pachnące. Jeszcze nic nie wybrałam, ale przeglądam. A może stacjonarnie coś wiosną wypatrzę?
mirkaka 07:32, 02 sty 2020

Ewa, czytam podsumowanie, co to za roślinka te szczypiorki wyrastające z łodygi? Zimują czy wykopujesz?

Masz bodziszka Rozanne, co robisz z nim na wiosnę? Tniesz całość do karpy? On u mnie pierwszy rok i ma długie pokładające się pędy, zastanawiam się co robić z nim na wiosnę?

Wszystkiego dobrego Ewo w Nowym Roku,
Anda 09:15, 02 sty 2020

inka74 napisał(a)
Ewuś, wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Realizacji marzeń i planów ogrodowych.

Do podsumowania wracam raz za razem. Masz obłędne róże w donicach i nie tylko

Dzięki serdeczne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies