Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

LeŚnicZaNka 14:41, 06 lis 2019

Do góry
LeŚnicZaNka 14:38, 06 lis 2019

Do góry
The Fairy
Ogród wśród pól i wiatrów 14:37, 06 lis 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Widoki zapierają dech w piersiach. Czy wiatry Ci nie przeszkadzają? Jak się zasłoniłaś przed nimi?

Jak prowadzisz jeżyny? I jaka to odmiana hakone?

Tyle pytań na raz ale jak uczyć się to od najlepszych.

Witaj Ewa Wiesz dobrze, że Twój ogród urzeka mnie, i nie jestem tu wyjątkiem
Tym bardziej cieszą miłe słówka z Twojej strony

Wiatry owszem - przeszkadzają mi ale nie mam możliwości ich wyeliminowania. Nie są pewnie częstsze niż w okolicach, ale bardziej intensywne. Może pamiętasz, a może nie ... ale na początku roku zrobiło nam totalną sieczkę ze szklarni w parę minut(!) To jest minus naszej lokalizacji i inaczej nie będzie.

Co do jeżyn ... już Ci piszę.. Mamy wmurowane w ziemi dwa słupki, na nich rozciągnięte druty (dokładnie tak jak przy winogronach), no i do tych drutów przyczepiam pędy jeżyny.

Wrzucam wiosenne fotki, bo na nich najlepiej widać o co chodzi.

Co do hacone.. nie pamiętam nazwy. Powinnam mieć gdzieś zapisane, jak znajdę to Ci napiszę u Ciebie, żebyś nie musiała szukać.

Pozdrawiam cieplutko
Ogród bez reguł 14:27, 06 lis 2019

Do góry
galgAsia napisał(a)

Podróże kształcą. Tak mówią mądrzy ludzie . Aktualnie podróżuję po Kotlinie Kłodzkiej. Srebrna Góra, Kudowa - Zdrój, Kłodzko. Nie wkleję zdjęć twierdzy ani ruin, ale rozglądam się za roślinami. Zaglądam ludziom do ogródków, patrzę pod nogi, łażę po nieużytkach. Znajduję różne dziwne rzeczy

Ja tam nie miałabym nic przeciwko, gdyby w ogrodzie rosły takie "chwasty" . Tak naprawdę nie wiem, czy podpisy mają pokrycie w rzeczywistości, ale tak wyglądają...

Jednak nie doczytałam Twojego wątku dokładnie. Byłaś w moich stronach!
A wróciłam, żeby zobaczyć trud (owocny) odbudowywania gleby w Twoim ogrodzie.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 14:26, 06 lis 2019

Do góry
Kończę wiosennymi akcentami
Mahonia japońska - moja perełka - kwitnie

Pięknie zapąkowany oczar

i wawrzynek

Wiosna juz w marcu będzie cudowna
Ogród wśród pól i wiatrów 14:16, 06 lis 2019

Do góry
Jagara napisał(a)
Jolu, przepięknie i bardzo inspirująco u Ciebie! Będę stałym gościem w twoim ogrodzie
Pozdrawiam Cię serdecznie!

Bardzo dziękuję!!
Pozdrawiam również i zapraszam zawsze
Stylowe Nordowisko 14:08, 06 lis 2019

Do góry
choinka 2018
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 14:08, 06 lis 2019

Do góry
Jeszcze zostało trochę roboty na ten rok ale idzie nam jak krew z nosa... Trochę spowolniłam, pan od elewacji złamał rękę i nic z tego w tym roku nie będzie, miałam już omówione 4 ekipy, to chyba znak
Ale listopad ma byc ładny więc powinniśmy parę rzeczy dokończyć .
W zeszłym tygodniu wytynkowałam ściankę w salonie (po podwyższeniu jej), teraz czeka na pomalowanie.

Do tego montujemy podłogę (poprzednia nie była skręcona i brakowało krokwi).
Emuś pomalował stelaż, więc jeszcze skręcanie i malowanie podłogi zostało...

Do tego robimy z tyłu harcówkę Darii z boazerii a nie jak poprzednio ze słomy

Także jeszcze ciutke roboty i sezon zamkniemy
Ale na razie zbieramy siły - do zimy daleko

Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 13:53, 06 lis 2019

Do góry

Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 13:50, 06 lis 2019

Do góry

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:09, 06 lis 2019

Do góry
Choroby i szkodniki jodeł, jodła - Abies 13:01, 06 lis 2019

Do góry
Sharif napisał(a)
Witam i proszę o pomoc. Obie jodełki rok w ziemi przed domem i od 2 tygodni coś takiego. Serce mi krwawi.

Jodły nie lubią podmokłego terenu. Proponuje również sprawdzić szyszki czy nie siedzi tam szyszeń pospolity. Na szyszakach taki brązowy piasek
I tu moje pytanie właśnie odkryłam u siebie tego szkodnika, martwy już w środku w szyszce wiec moje pytanie czy pryskać teraz czy dopiero na wiosnę ?
Majówka na Majówce 13:00, 06 lis 2019

Do góry
Dla Ani1111
zrobiłam zbliżenie z tego co mam, gdzie jest posadzona kalina Kilimanjaro - na razie młodzież więc mało widać

Ps. mam nadzieję, że nie pomyliłam, bo wcześniej jest Watanabe - możliwe, że są posadzone odwrotnie
Tajemniczy Ogród 12:38, 06 lis 2019

Do góry
A i jeszcze jedno, we wrześniu dostałam sadzonkę Everillo od Toszki, zobaczcie, ona wygląda jakby zima nie miała nadejść. Pełen zachwyt! Wiosną będę dzielić. Iwonko, jeszcze raz - dzięki!

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:31, 06 lis 2019

Do góry
Milka napisał(a)
klon palmowy Oridono Nisiki boski, tak długo ma liście
w półcieniu dłużej cieszy niż na słońcu i chyba dlatego są dłużej liście

Zachwycam sie wszystkimi nasadzeniami ale, to zdjęcie powaliło mnie z zachwytu...Mega...
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:31, 06 lis 2019

Do góry
Tajemniczy Ogród 12:24, 06 lis 2019

Do góry
Tu cała brzozowa czekająca na ciurkadełko, no powiedzcie, proszę, widać te 80 doniczek, co wkopałam?

Dalszy ciąg brzozowej, tam gdzie w sezonie wisi hamak. Między kulką a wąskim cisem będzie przejście w rabacie do drewutni. Będzie jak M zrobi Czyli wyłoży jakieś płyty.

Standardowe dekoracje przed domem, nie mam do nich serca w tym roku

I rzut okiem na rysujące się rabaty na nowej części, widok z nowej kostki ułożonej pod wiatę:
Tajemniczy Ogród 12:18, 06 lis 2019

Do góry
Helen, Renata, czy ja coś mówiłam, że JA skończyłam sezon??? Ja oficjalnie przestałam dręczyć ogrodowo mojego M, to - On zamknął sezon Wczoraj przyszło jeszcze malutkie zamówionko z F., już wsadzone, a czekam jeszcze na przesyłkę cebulową z B., baardzo się ograniczałam, ale tak w ogóle nie zamówić? No nie dałam rady
O, takie mini zamówienie popełniłam na przytarasową:

I szybkie cyki, choć niewiele na nich widać
Tu widać jaką zmianę wywołało wywalenie czeremchy - no zupełnie łyso, chucham i dmucham na magnolie, bo muszą szybciej urosnąć niż podają Widzici te trzy patyki na okrągłej rabacie? To one A na pierwszym planie zaczątki przytarasowej z lilaczkiem na czele.

I ogólny rzut oka na poszerzaną rabatę pod brzozami, zupełnie nie widać ile ja tam roboty włożyłam To ta po prawej z okrągłym cisem.

A tu też tylko bystre oko wypatrzy lilaka na nóżce

I ciekawa jestem, któ wypatrzy dwie Amanogawy na tej focie No mówię Wam, nie ma co fotografować.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:17, 06 lis 2019

Do góry
Ogród na glinie 12:14, 06 lis 2019

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies