Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród wśród pól i wiatrów 13:39, 31 gru 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Cudne widoczki. O każdej porze roku u ciebie jest przepięknie.

Basiu.. dziękuję za miłe słówka
Zostawiam hacone schowaną pod schodami ... wraz z pozdrowieniami

Bardzo lubię tę trawę, chętnie posadzę jej więcej, choć jeszcze nie mam pojęcia gdzie
Ogród wśród pól i wiatrów 13:31, 31 gru 2019

Do góry
I trochę zieloności grudniową porą

A to niech będzie zapowiedzią przyszłych dni
Ogród wśród pól i wiatrów 13:10, 31 gru 2019

Do góry
Dzisiejsze hortensjowe łany przywołują wspomnienie pełni lata

Ogród wśród pól i wiatrów 13:00, 31 gru 2019

Do góry
A w części brzozowo - grabowej trawy pozostały wolne.. Powiewają sobie na wietrze i chronią bażanty, które się u nas ostatnio osiedliły Czas szybko leci .. jeszcze chwila i będziemy wycinać
Oczywiście trawy ... nie bażanty

Ogród wśród pól i wiatrów 12:45, 31 gru 2019

Do góry
A u nas odrobinka śniegu jeszcze leży, ale pewnie do jutra nic nie zostanie bo temperatury na plusie Rano był lekki mrozik i piękne słońce, więc poleciałam troszkę fotek pstrykną, końcoworocznych

Trawy u nas w tym roku częściowo powiązane ...
Ogród wśród pól i wiatrów 12:35, 31 gru 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jak wynoszą trupy to znak, że są silne. Nie martw się. Wszystkiego dobrego, Jolu. Niech nasze pszczoły dają nam radość.

Ewusia.. dla Ciebie również wszystkiego dobrego
Wolniejszy czas wykorzystuję na poczytanie literatury pszczelarskiej. W ulach pozgarniałam śnieg z wlotków, żeby topniejąca woda nie dostawała się do środka. No i tyle.. co ma być to będzie. Czekamy na wiosnę

A póki pozdrawiam świątecznie

Berberys Maria w odsłonie zimowej
Przerwa na kawę... 12:32, 31 gru 2019

Do góry
Okropne to ale nie mam ani jednego zdjęcia tej rabaty w całości z sezonu. Tylko jej lewą część, która niewiele się różni od obecnego wyglądu. Tylko hosty zniknęły

Zazdroszczę tym co dziś mają wolne. Ja w pracy siedzę w nudnych tabelkach
Ogród wśród pól i wiatrów 12:25, 31 gru 2019

Do góry
Ananasek napisał(a)
Jolu... ja witam Świątecznie i składam najserdeczniejsze życzenia!
Dużo zdrowia, miłości i samych radosnych dni!

Dziękuję za przepiękny widok! Macie ogromne szczęście mieszkać w tak cudownym miejscu!
Dziękuję za wszystkie Twoje porady, Gorące uściski!

Dziękuję uprzejmie za życzenia Również życzę samych radości na kolejny roczek No i Beatka, wierzę, że się w końcu zmobilizujesz i powrzucasz aktualne i zaległe fotki ogrodowe

Widoki faktycznie mamy świetne, taki "dar losu" dla nas
Wschodnie okno, wczorajszy poranek

Pozdrawiam ceiplutko
Przerwa na kawę... 12:20, 31 gru 2019

Do góry
I wraca jak bumerang rabata, od której zaczynałam zmiany będąc na O. Rabata pod wiatą. Trudna i ciemna. Bez deszczu. Daszek skutecznie zakrywa. I tuje sąsiada. Po 4 latach prób w końcu doszło do mnie co tam chcę i co tam w ogóle chce samo rosnąć. Warunki trudne. Sucho, ciemno, wąsko. Zapominam podlewać bo wąż za krótki. W trakcie tych 4 lat sprawdziły się hosty, paprocie, barwinek, bluszcz, cis i hortka Anabelle. Wegetują tawułki, bukszpany, pnąca hortensja i przywarka, żurawki rosną ale kolor mają nieciekawy. W końcu doszłam do wniosku, że che tam monotematycznie i zielono. Zostają tylko cisy, ciemierniki, barwinek, hosty, paprocie, bluszcz i hortki Anabelle. Może serduszki. I 3 bukszpany ale te z czasem wymienię na cisy. Tylko trzeba je poprzestawiać, rozsadzić. Bo teraz w jednym miejscu mam zielony busz a w innym pustynię. Dramat.

Tak jest obecnie

Tak ma być po zmianach. Trochę więcej zielonego na zimę zostanie.

A tak wygląda przedłużenie rabaty. W sumie tam jest 5 metrów na metr. Płot cały do odmalowania.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 11:59, 31 gru 2019

Do góry
Kasiu wiele wzorow nie jest widocznych dla zwyklych klientow, nie wiem ile oni ich maja kiedys liczylam te z mojego katalogu i chyba ze 180 jest a do tego jeszcze cale mnostwo takich, ktorych w katalogu nie ma. W sklepie firmowym maja ze 20. Ja wasnie rozakowuje moje skarby i ciagle och i ach choc niby juz znam asortment.

Dzis rano taki widok przez kuchenne okno mielismy
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 11:20, 31 gru 2019

Do góry
Jestem, cały czas opieram się na Twoim typie, ale zaproponowałam witrynę w ramce aluminiowej ( może być niewidoczna)półki szklane podświetlone ledem kolorowym na te Twoje szkliwo, a przynajmniej kurzyć się nie będzie i dość reprezentacyjnie od strony salonu, od strony kuchni, symetryczny front nachodzący na bok witrynę. zaproponowałam odcięcie pawlacze kolorem blatu beton występuje i w blatach i w płytach wiec nie będzie różnicy w Krono. czy szuflad wewnętrzne czy zewnętrzne to już zależy od Ciebie, uchwytów mogło by w ogóle nie być ale potrzebny jest do zmywarki bo Tip on nie da sam rady. po lewej stronie masz szafkę ślepą np. na kosze lemansa, już któraś dziewczyna pokazywała, z tym że do tanich to rozwiązanie nie należy. zresztą blat cięty z 1200 też najtańszy nie będzie w ogóle ta kuchnia jest bardzo łakomym kąskiem dla stolarzy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:27, 31 gru 2019

Do góry
A w skrzynkach - ciemierniki

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:26, 31 gru 2019

Do góry
Na furtce zrobiłam taki sam wianek, tylko mniejszy i jest oświetlony

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:25, 31 gru 2019

Do góry
Nowe mam ozdoby z metalu, poszłam w metal.

Skromna choineczka i gwiazdeczka

Życzenia na Boże Narodzenie i Nowy Rok 2019 / 2020 10:15, 31 gru 2019

Do góry

Niech Wam się darzy w domu i ogrodzie!!!!!!!
Pszczelarnia 10:00, 31 gru 2019

Do góry
mira napisał(a)

Jakaś tęsknota?

cudności pokazujesz, choinka mnie ujęła lepiej dopasować się nie dało i te światełka
szklarnię zawsze chłonę ale tym razem aż mnie korci wyciąć Ci te bratki z firanki - do przebiśniegów blisko ale bratki dopiero w marcu - albo... niech ta zima trochę się zagości - odpoczywamy,snujemy plany wszelakie

zdrowia! i dobrego Nowego Roku !

To dla Ciebie ze szklarni: "zadołowałam" nieposadzone jabłonki

Pszczelarnia 09:49, 31 gru 2019

Do góry
darkowa napisał(a)
Dobry wieczór Ewo
postanowiłam się ujawnić,stwierdzając,że nie ładnie jest czytać Twoje
przygody ogrodowe z ukrycia
Achy i ochy przed monitorem kilka razy zostawiałam i dalej podziwiam Twój Tajemno-ekologiczno-cudowny ogród
gdzies przeczytałam,że poszukiwałaś przepisu na polewę ,jeżeli mogę
to polecam swoją, chociaż myślę,że już zrobiłaś,ale na przyszłość??
10 dkg masła
10 dkg cukru
2 łyżki mleka
2 łyżki kakao
1 płaska łyżka mąki ziemniacz.
powoli podgrzewać do zagotowania
najlepiej ciepłą rozprowadzać

Dzień Dobry!

Jak tam drzewa, jakie będziesz sadzić?

Przepis wykorzystam, bo jeszcze piernik będę piekła. Długie to świętowanie.

Ogrodowy remanent trzeba będzie zrobić.

Pszczelarnia 09:45, 31 gru 2019

Do góry
Margo2 napisał(a)
Czytam o zwycięskim rdeście i mam żal do niego, że u mnie za bardzo nie chce rosnąć.
Jedynie rozszalałam się rdest pokrewny.
Nie mam pojęcia dlaczego te pozostałe słabiej sobie radzą.
Wiem, że one wolą wilgotną glebę, ja mam raczej sucho, tylko dlaczego jeden sobie radzi, a inne nie?

Tak to bywa.

Wieczorową porą.

Wszystkiego po trochu 09:31, 31 gru 2019

Do góry
Czasami trochę mniej kwiatów, jak w maju są silne przymrozki.

dziś ostatni dzień 2019, wszystkim zaglądającym składam życzenia, zdrowia i sił na spełnianie marzeń

mój ogród dzisiaj, nie ma śniegu z czego jestem bardzo zadowolona, trawa ciągle powolutku rośnie, jest ciągle zielono, róża rozwija się i cieszy
ogród w takim stanie nie przygnębia mnie, oby tak do wiosny doczekać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies