Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

popcorn 16:40, 30 gru 2019

Dzięki Dziewczyny. Te szafki u góry - pawlacze będą tak otwierane do góry właśnie.
Ta nad blatem też byłaby niezłym pomysłem ale chciałabym mieć uchwyty równo. A to by spowodowało przesunięcie uchwytu by ergonomicznie otwierać taką szafkę.

Czy ja już mam nerwicę natręctw? hahaha
deszczowymaj 18:37, 30 gru 2019

popcorn napisał(a)

Czy ja już mam nerwicę natręctw? hahaha

Nie to nie nerwica ..to perfekcja

Mam podobnie u mnie nic nie może stać/leżeć krzywo normalnie szlag mnie trafia gdy coś nie trzyma pionu bądź poziomu przesunięty dywan, krzywo leżąca serwetka, nie domknięta szafka ,krzywo zawieszony obraz ..takie rzeczy nie mają u mnie prawa istnienia

...a i nienawidzę okruszków okruszek jest chyba z tego wszystkiego najgorszy
BKosimkArt 19:40, 30 gru 2019

Karola idziesz jak burza... rzadko jestem na formum ale do Ciebie zaglądam i trzymam kciuki cały czas.

Wypowiem się w sprawie kuchni bo niedawno przeszłam remont, piekarnik wyzej to super wygodne rozwiązanie, polecam! Bo bez schylania a i jak trzeba umyć to nawet na olanach trzeba było wczesniej szorować
Kosze w szufladzie to też świetne rozwiązanie, zresztą po starych szafkach otwieranych gszie wiecznie się robił bałagan przerzuciłam się na szuflady, jestem bardzo zadowolona. Ja mam takie śmietniki z Ikei i są super.
popcorn 20:18, 30 gru 2019

Dziękuję Dziewczyny!

Szuflada głęboka na śmietniki koniecznie. To co pokazywała Jola u córki i Ty Basiu teraz.

Nie jestem perfekcyjna, daleko mi do tego. Niektóre rzeczy mnie wkurzają. I jeśli mogę uniknąć niektórych rzeczy które będą mnie wnerwiac to staram się to robić.

Byłam pomacać okapy. Chyba biały żeby nie rzucał się tak w oczy. Bo symetrycznie na środku ściany go nie będzie niestety buuu
nicol21 21:07, 30 gru 2019

dobrze kombinujesz Karola. 3m wysokiej zabudowy to super, kiedys tez chcę mieć dużo wysokiej zabudowy.
Piekarnik moze byc pod płytą, przy sporadycznym pieczeniu to estetyka wygrywa z wygodą. Rozplanowuję pomału dom i rozrysowuję też kuchnię i piekarnik będzie pod płytą.
Ciąg - trójkąt etc. pewnie czytałaś. Daj sobie logicznie, nawet jeśli jest to trójkąt - czyli lodówka [w wysokiej zabudowie] potem zlew i potem płyta. Stół pewnie będzie bliżej okien więc trochę też przysłonisz piekarnik.
Nawet w białym, to nie wiem czy szyba jest biała czy też czarnawa.
Inną opcją na piekarnik którą widziałam gdzieś w realizacjach i nie wyglądało to źle to był piekarnik w pierwszej szafce wysokiej nad blatem roboczym/czyli na scianie z poziomym oknem.

mikrofala zawsze może stać w schowku, jeśli jest w sporadycznym użyciu tylko. Ja mam w garażu i nie jest zle. Wynika to z błędu gościa od mebli który nie popatrzył na wymiary tego modelu tylko stwierdził że będzie standardowy wymiar... no i tak mam w garażu mimo specjalnej szafki z gniazdkiem, wentylacją z tyłu etc...

co do szafki na wino przy piekarniku już ktoś ostrzegał więc pisać nie będę ponownie.
Ogólnie taka szafka może i zachowa dystansy, ale ja nie lubię otwartych przestrzeni i by mnie wkurzała. Ale to Twoja kuchnia .

szafka na bolesławiec.... dość wysoko więc talerze będzie bardziej od spodu niż od góry czy boku widac. Pytanie czy masz może 1.9m
jak się upierasz to bym robiła po całości, albo wcale.
tzn ja bym nie robiła wcale.

rolety do szafki nad blatem - kiedyś chciałam mieć, ale na innym forum mi odradzono. Dobrze zrobiono! raz, że to kolor i struktura inny, dwa zabiera miejsca od góry i tyłu bo przeceiż gdzieś ją trzeba schowac jak jest podciągnięta...

mam nadzieje ze w wiadomosci moge przeslac ci pare moich inspirek z netu gdzie sa rozwiazania takiego rogu. z ciekawych rzeczy to zapisuje tez inspirki niektorych rozwiazan ktore mi sie nie podobaja [estetyka] zeby w przyszlosci moc zobaczyc i upewnic sie ze pewne rozwiazania mi sie nie podobaja Glupie to, wiem....
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
BKosimkArt 21:21, 30 gru 2019

A i płytę polecam białą... mam i świetnie się sprawdza bo nie widać az tak rys itp... piekarnik mam inox bo był sprawny wiec nie chciałam zmieniać, a okap czarny i nie jest jakiś bardzo rzucajacy się w oczy, jest szklany więc ta nowoczesność jakoś nie wali po oczach.
Sonka 21:35, 30 gru 2019

Magiczny narożnik, bardzo dobre rozwiązanie by wykorzystać w wygodny sposób szafkę łączącą pod blatem z zabudową wnęki. Mam i to jest bardzo dobre rozwiązanie, mam nadzieję,że projektant Ci to zaproponuje.

https://www.infoarchitekta.pl/window/artykuly/ARTYKULY/NOWOSCI/magic_corn_peka/Magic-Corner_Comfort_1.jpg/co/artykuly.poz:3-spotkania:1129-magic-corn-peka.html
popcorn 21:42, 30 gru 2019

Dziękuję Babki. Bardzo pomagacie

Szukałam sobie dzisiaj lamp. Jutro rano odrobię się z pracą i na pół dnia wpadnę gruntować ściany i sprzątać dookoła domu. Bo sajgon jest znowu. Kupiłam dziś worki.

Czekam na wycenę, mam nadzieję że nie spadnę z krzesła. Buziaki!
syli_a 11:20, 31 gru 2019

Jestem, cały czas opieram się na Twoim typie, ale zaproponowałam witrynę w ramce aluminiowej ( może być niewidoczna)półki szklane podświetlone ledem kolorowym na te Twoje szkliwo, a przynajmniej kurzyć się nie będzie i dość reprezentacyjnie od strony salonu, od strony kuchni, symetryczny front nachodzący na bok witrynę. zaproponowałam odcięcie pawlacze kolorem blatu beton występuje i w blatach i w płytach wiec nie będzie różnicy w Krono. czy szuflad wewnętrzne czy zewnętrzne to już zależy od Ciebie, uchwytów mogło by w ogóle nie być ale potrzebny jest do zmywarki bo Tip on nie da sam rady. po lewej stronie masz szafkę ślepą np. na kosze lemansa, już któraś dziewczyna pokazywała, z tym że do tanich to rozwiązanie nie należy. zresztą blat cięty z 1200 też najtańszy nie będzie w ogóle ta kuchnia jest bardzo łakomym kąskiem dla stolarzy
Sonka 12:36, 31 gru 2019

Fajnie, ale tam witryny być nie może , bo to jest wnęka, szkoda, może być na boku spiżarki?.