Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 21:47, 15 kwi 2015

Do góry
Kasiu, mam pytanie co do rozplenicy perłowej. Ładnie już urosła i teraz zaczynam się zastanawiać nad jej umiejscowieniem. Lepiej w donicy, czy na rabacie? Z czym ją połączyć? Jakiego jest koloru? Kiedy można ją dać do ogrodu z parapetu? Bo teraz jest zielona, ale dostaje bordowe kreseczki na długości na brzegach. Korzonki ładnie wypełniają doniczkę.
makkasia napisał(a)
Iwonko jaki weekend szoook i ile roślin !!!
w sprawie trawki to ja ją miałam w donicy z daliami i na rabacie, i wszędzie sobie dobrze radziła na słońcu Danusia w Bukszpanowym miała na rabacie u siebie w lecie.
Ona nie jest taka kępiasta raczej kępka wąska i z niej kłosy wyrastają
Posadziłabym ja po zimnych ogrodnikach

Ogródek Iwony 21:45, 15 kwi 2015

Do góry
Margo napisał(a)
Zmiany super, ale będzie pięknie

Gosiu, efektów od razu nie będzie, ale już sobie wyobrażam, jak wszystko się rozrośnie
Dziś e-Muś pojechał po dwa worki ziemi do róż, przyjechał do domu z 10 workami, bo trafił na promocję: 6,50 za 50kg pomógł mi na szybko nawieźć rabatę: dwie taczki obornika, dwie taczki kompostu, wszystko przekopane z rodzimą ziemią i tą z worka. Potem posadziliśmy róże i lawendę. Tego dziś nie planowałam, ale praca nabrała tempa, jak e-M się pojawił.
Ogródek Iwony 21:37, 15 kwi 2015

Do góry
inag napisał(a)
Wpadłam zobaczyć ogródek i odwiedzić właścicielkę i.... tak zostałam a zaraz 1 w nocy!!! Wciągnęło mnie Jutro jeszcze przylezę dalej czytać, bo widzę że się dzieje Zmiany super! Fachowców zazdroszczę (my nie mieliśmy tyle szczęścia). Linie rabat bardzo fajne (gdybym teraz zaczynała od początku też byłoby na prosto ale za późno niestety) Ciekawa jestem co będzie dalej?
Do jutra! (A właściwie do dzisiaj)

Witaj Ilonko, miło Cię gościć. Dziś podziałałam w ogrodzie, kończyłam nasadzenia na rabatach, ale nie dałam rady wszystkiego posadzić. Chciałam zrobić fotki i słoneczko na koniec dnia w oczy świeciło. Pod słońce kiepsko by było. Fotki jutro więc będą.
Ogródek Iwony 21:30, 15 kwi 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
nadrabiam, prezenty świetne ale tego chyba nie trzeba mowić! pozdrawiam

Prezenty już kilka dni sadzę na rabaty. Czy słońce, czy deszcz - sadzę.
Makowo na Kociewiu 21:07, 15 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, mam pytanie co do rozplenicy perłowej. Ładnie już urosła i teraz zaczynam się zastanawiać nad jej umiejscowieniem. Lepiej w donicy, czy na rabacie? Z czym ją połączyć? Jakiego jest koloru? Kiedy można ją dać do ogrodu z parapetu? Bo teraz jest zielona, ale dostaje bordowe kreseczki na długości na brzegach. Korzonki ładnie wypełniają doniczkę.

Odpowiedziałam u Ciebie
Kosolkowa Pasja 18:33, 15 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dziewczyny, kiedy sadzić młode rozplenice, te z siewek? Dopiero w maju, czy można wcześniej?

Ja się nie wypowiadam bo nie wiem
Na Łowieckiej 12:51, 15 kwi 2015

Do góry
Gratki na pierwszą setkę. Udanych realizacji.
Moja codzienność - ogród Oli 09:49, 15 kwi 2015

Do góry
Kasiu , nawigarotka, Olu, Sebku, Juziu, Poli, Ewo, anna_p_k, ren122 DZIĘKUJĘ z takimi kibicami chce się pracować

Jagodaa napisał(a)
Tak sobie myślę, że przy oczku można docenić glinę. U mnie to wszystko zjechałoby od razu, nie ma mowy o takim precyzyjnym stopniowaniu piaskowego terenu. Wylewka super!

olbrzymi plus nic się nie zawala, nie osuwa i łatwo nadłożyć jak się za dużo wybrało

Luki napisał(a)
To teraz czekamy aż popłynie z tego cudeńka woda
Estetyka wykonania i prowadzonych prac to miód na moje oczy (chociaż nie wiem czy wylewanie miodu na oczy nie było by bolesne ) pełna profeska

wujka pszczelarza muszę zapytać bo nie mam pojęcia choć znając właściwości miodu może być to przyjemne

Iwk4 napisał(a)

ha, ha
Olu, to niech będzie miód na serce
U mnie przy przeróbkach takiego porządku nie ma. Czy przed fotkami sprzątasz? Niemożliwy ten porządek. Podziwiam za taką umiejętność utrzymania ładu.
Fajna ściana, glina równe półki trzyma, ciekawa jestem zakładania folii.

sprzątam ? no skąd zwykle większość przedmiotów nie trafia w kadr choć przeważnie leży ich cała masa i ogarniam teren po skończonej pracy wieczorkiem

Kuba napisał(a)

Och jak pięknie :0
dech zapiera
nie wiem jak Ty to robisz, w żurnalach takich obrazków nie pokazują, ale cieszę się że można takie zobaczyć na O.

naoglądałam się przez zimę za dużo Pinterest'a

ana_art napisał(a)
http://player.pl/programy-online/odlotowy-ogrod-odcinki,1744/odcinek-4,S03E04,37620.html
a mnie zastanawia czy tej folii nie będzie widać, bo w tym odcinku zastosowali takie 'tarasy' maskuące linie a Wy jak zamierzacie tą folie zamaskować ?
edit. widzę, że Sylka już zapodała linka wcześniej

Ana na filmiku był element wodny bardzo płytki u mnie oczko ma ponad metr głębokości. Ścianki zrobili pionowe i nie maskowali niczym poza obwódką z desek. U nas ścianki podzielone półkami i wykrojone pod odpowiednim kątem Dno wysypali drobnym żwirem, u mnie taki żwirek będzie w strefie płytkiej.
Całość wykładamy nieregularnymi kamykami zaczynając od dna, szczeliny uzupełniamy drobniejszymi. To prawie jak układanie puzzli idzie dość mozolnie ale potem procentuje. Pokażę na zdjęciach

Juzia napisał(a)
Oluś a łupka czym będziecie docinać????
Bo nie wiem czy Żona przygotowywać już na jakieś zakupy sprzętowe

jeszcze nie wiem co tam eM kombinuje

katiaxx napisał(a)
ślicznie wygląda z tą wylewką jak murek wytnkowaliście - tynk na bloczki czy cienki styro + klej z siatką ?

na bloczki kątowniki, siatka i klej. Następnie farba gruntująca i farba elewacyjna raz. Jak skończymy pomalujemy jeszcze drugi raz

Borbetka napisał(a)
Kiedy poleci woda? Bosko jest.

jak pogoda dopisze jest szansa, że niedługo

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:22, 15 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja też macham. Po wczorajszym sadzeniu traw dziś siedziałam w ciepłym domku i cały dzień piłam ciepłe herbatki z cytrynką.

I ja odmachuję Iwonko uważaj abyś tylko się nie przeziębiła. Ja wiem, że dostałaś tyle tego dobra, że szkoda aby się zmarnowało. Chociaż ciepło byłaś ubrana??
Do raju daleko - u Ewy 07:06, 15 kwi 2015

Do góry
Nallar napisał(a)
Macham tylko do Ciebie i słonka życzę.

A do innych pomachać to już nie?
Na Łowieckiej 00:30, 15 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Piękną rabatkę tworzysz. Widziałam wcześniej plany. Będę dalej podglądać

Dzięki za miłe słowo zapraszam oczywiście gorąco Dobrejnocy!!!
Kosolkowa Pasja 23:47, 14 kwi 2015

Do góry
Dziewczyny, kiedy sadzić młode rozplenice, te z siewek? Dopiero w maju, czy można wcześniej?
Na Łowieckiej 23:43, 14 kwi 2015

Do góry
Piękną rabatkę tworzysz. Widziałam wcześniej plany. Będę dalej podglądać
Moja codzienność - ogród Oli 23:34, 14 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
To teraz czekamy aż popłynie z tego cudeńka woda
Estetyka wykonania i prowadzonych prac to miód na moje oczy (chociaż nie wiem czy wylewanie miodu na oczy nie było by bolesne ) pełna profeska

ha, ha
Olu, to niech będzie miód na serce
U mnie przy przeróbkach takiego porządku nie ma. Czy przed fotkami sprzątasz? Niemożliwy ten porządek. Podziwiam za taką umiejętność utrzymania ładu.
Fajna ściana, glina równe półki trzyma, ciekawa jestem zakładania folii.
Ogródek Iwony 22:58, 14 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Troszkę będzie się trzeba pomęczyć z budowa i bałaganem z tym związanym, ale raz dwa najgorsze się skończy i będzie czyściutko. Najważniejsze czytam, że fachowiec, na którego nie można narzekać, a takich to ze świecą szukać
No i tarasik bardzo ładnie wykończony.

Pocieszaj mnie jeszcze. Kiedy człowiek wyrośnie z remontów i wykończeń? Jak nie w domu, to na zewnątrz.
Właśnie byłam Łuki u ciebie
Ogródek Iwony 22:56, 14 kwi 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
...Proste rabatki górą? U mnie jednak pozostaną zaokraglone (bo takie bardziej mi pasują), musi być zróżnicowanie, by nie było nudno na Ogrodowisku

Agnieszko, ty masz tak duży ogród, że u ciebie powierzchnia narzuca zróżnicowanie. Ty masz piękny ogród. Lubie do ciebie zaglądać. Tyle nieoczywistych zakątków
W dużych ogrodach zróżnicowanie lubię.
W moim małym ogródku, gdzie rabatki są wąskie, nie umiałam tego inaczej ugryźć. Mimo wszystko nasadzenia nie będą tak ostro pod linijkę. Lubię troszkę urozmaicone rabatki, pod linijkę nie zawsze
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:50, 14 kwi 2015

Do góry
No to sobie dzielę te żurawki
Za kilka dni, jak troszkę listki młode się pokażą, poproszę cię o rozszyfrowanie, które żurawki są które u mnie. Mam pięć odmian nowych i tyle samo nazw, a rozsypanki mimo zdjęć w necie nie potrafię ułożyć. Po zimie trochę inaczej wyglądają sobie
Ładnie działasz.
Makowo na Kociewiu 22:40, 14 kwi 2015

Do góry
Ogródek Iwony 22:34, 14 kwi 2015

Do góry
Z moim panem murarzem działąmy razem. On mi wykańcza detale, ja rabatki. Razem sobie kawkę wypijemy, pogadamy. Widzi, ile pracy wkładam w te rabatki i jak mi na nich bardzo zależy. Sam ma ładny ogródek, więc na pewno rozumie. Lubię go, korzystałam z jego usług przy wielu pracach w domu. Czysto, schludnie i nie trzeba pilnować. Oby więcej takich fachowców było.
tylko z pomocnikami bywa gorzej. Ale tych można nauczyć
Tak mi wykończył taras (jeszcze w trakcie prac), podobnie jest na tyłach i z przodu domu:

Ogródek Iwony 22:24, 14 kwi 2015

Do góry
szemusia napisał(a)

I trzymam kciuki za roślinki, coby przetrwały to zamieszanie

Mój pan murarz bardzo na roślinki uważa, o to jestem spokojna. Ale wczoraj przyszedł pomocnik i podziałał. Kopał dołki pod fundament i szru na rabatkę, na moje nowe żurawki. Jak mu zwróciłam uwagę, to potem już uważał
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies