Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Anusia 21:32, 15 kwi 2015

Iwonko przy takiej ilości nie masz wyjścia Jak Limki wypuszczają już coś?
Iwk4 21:37, 15 kwi 2015

inag napisał(a)
Wpadłam zobaczyć ogródek i odwiedzić właścicielkę i.... tak zostałam a zaraz 1 w nocy!!! Wciągnęło mnie Jutro jeszcze przylezę dalej czytać, bo widzę że się dzieje Zmiany super! Fachowców zazdroszczę (my nie mieliśmy tyle szczęścia). Linie rabat bardzo fajne (gdybym teraz zaczynała od początku też byłoby na prosto ale za późno niestety) Ciekawa jestem co będzie dalej?
Do jutra! (A właściwie do dzisiaj)

Witaj Ilonko, miło Cię gościć. Dziś podziałałam w ogrodzie, kończyłam nasadzenia na rabatach, ale nie dałam rady wszystkiego posadzić. Chciałam zrobić fotki i słoneczko na koniec dnia w oczy świeciło. Pod słońce kiepsko by było. Fotki jutro więc będą.
Kacha123 21:41, 15 kwi 2015

Nie mogę się doczekać fotek
Iwk4 21:45, 15 kwi 2015

Margo napisał(a)
Zmiany super, ale będzie pięknie

Gosiu, efektów od razu nie będzie, ale już sobie wyobrażam, jak wszystko się rozrośnie
Dziś e-Muś pojechał po dwa worki ziemi do róż, przyjechał do domu z 10 workami, bo trafił na promocję: 6,50 za 50kg pomógł mi na szybko nawieźć rabatę: dwie taczki obornika, dwie taczki kompostu, wszystko przekopane z rodzimą ziemią i tą z worka. Potem posadziliśmy róże i lawendę. Tego dziś nie planowałam, ale praca nabrała tempa, jak e-M się pojawił.
Iwk4 21:47, 15 kwi 2015

Kasiu, mam pytanie co do rozplenicy perłowej. Ładnie już urosła i teraz zaczynam się zastanawiać nad jej umiejscowieniem. Lepiej w donicy, czy na rabacie? Z czym ją połączyć? Jakiego jest koloru? Kiedy można ją dać do ogrodu z parapetu? Bo teraz jest zielona, ale dostaje bordowe kreseczki na długości na brzegach. Korzonki ładnie wypełniają doniczkę.
makkasia napisał(a)
Iwonko jaki weekend szoook i ile roślin !!!
w sprawie trawki to ja ją miałam w donicy z daliami i na rabacie, i wszędzie sobie dobrze radziła na słońcu Danusia w Bukszpanowym miała na rabacie u siebie w lecie.
Ona nie jest taka kępiasta raczej kępka wąska i z niej kłosy wyrastają
Posadziłabym ja po zimnych ogrodnikach

Iwk4 21:48, 15 kwi 2015

bacowa napisał(a)
Ciekawa jestem strasznie jak to rozplanowałaś.

Ewa, jutro wszystko opiszę i pokażę na fotkach. Pozdrawiam
Iwk4 21:50, 15 kwi 2015

Anusia napisał(a)
Iwonko przy takiej ilości nie masz wyjścia Jak Limki wypuszczają już coś?

Anusia, limki jutro sprawdzę.
Ryje od kilku dni z nosem przy ziemi i dziś dopiero zobaczyłam, że moja śliwowiśnia Pisardii ma rozpuszczone pączki. Jutro już chyba ładne kwiatki będą.
Iwk4 21:57, 15 kwi 2015

Kacha123 napisał(a)
Nie mogę się doczekać fotek

Ja też

Kochani wybaczcie, ale dziś jestem padnięta i już na kominki nie polecę. Miłego wieczoru życzę zaglądającym.

bacowa 22:01, 15 kwi 2015

Wsadziłam do ziemi 42 szt.patyków hortensji, dzisiaj zaglądam, 41 szt. ma liście.
Wsadziłam też 40 szt.patyków perovskiej, zobaczę jak się ukorzeni.
gusiarz 22:11, 15 kwi 2015

Ale zmiany!!! Linie proste bardzo lubię ... i również mam obrzeża rabat z krawężników. To bardzo dobre rozwiązanie, bo nie zawsze jest czas na kancikowanie
Podoba mi się Iwonko twoja przechowalnia roślinek ... sporo tego. Ja disiaj robiąc porządki w szklarni sadzonkowałam siewki trawek... i też mam ich całkiem sporo. Z własnej produkcji 40 szt frosted curls i 30 szt stipy. Jestem z siebie dumna