Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

malgorzata_s 17:44, 14 kwi 2015

polinka napisał(a)

Jola już bym miała bujny ogód ale zachciało się rewolucji...i znów będę czekać aż rośliny wydorośleją

U mnie też rewolucja płot jest malowany, działeczka rozkopana bo wykopuję rośliny, i tylko sąsiedzi pytają co wyprawiam, czemu płot maluję na inny kolor? itd.

A z pieskiem mam o tyle wygodnie, że mam suczkę i tylko trawnik czasem cierpi ale rośliny bezpieczne, to duża wygoda.
leon60 20:32, 14 kwi 2015

Macham zmarznięta pijąc ciepłą herbatkę
Iwk4 20:50, 14 kwi 2015

Ja też macham. Po wczorajszym sadzeniu traw dziś siedziałam w ciepłym domku i cały dzień piłam ciepłe herbatki z cytrynką.
siakowa 22:56, 14 kwi 2015

polinka napisał(a)

Może z wiekiem zmądrzeją te nasze psiaki

np przestaną sikac
siakowa 22:57, 14 kwi 2015

zapomnialam zostawic buziole
zostawiam
polinka 07:17, 15 kwi 2015

Jagodaa napisał(a)
Jednak drzewka w takich bukszpanowych kostkach wyglądają bardzo elegancko . Może kiedyś coś u siebie wykombinuję, bo już coraz bardziej mnie ciągnie w kierunku zmian .

Rabaty niestety mam pogrodzone prowizorycznymi, okropnymi płotkami. Doszłam do wniosku, że moje powątpiewanie w trafność zeszłorocznych pomysłów własnie wynika z tego zeszpecenia rabat sznurkami i listwami. Jak chwailłam psa, teraz coraz trudniej go opanować. Prawda też jest taka, że coraz więcej miejsca na wybieg mu zabieram .

Jagoo, kostki fajnie będą wyglądać ale chyba najwcześniej dopiero za rok. Do środka posadziłam 4 kule i muszę poczekać aż się rozrosną i zarosną całą kostkę

U mnie jakieś sznurki, patyki robią za zaporę przeciw psową ale wygląda to koszmarnie. Nie mam problemu z psiakiem jak jestem w ogrodzie, bestia z niego wychodzi jak jest sam...a mnie nerwica bierze jak co sezon muszę wymieniać kilka thujek czy kulki...

Dobry pomysł miałaś z tymi donicami, tam już nie wejdzie Trzeba cały ogród zrobić na podwyższeniu
polinka 07:19, 15 kwi 2015

malgorzata_s napisał(a)

U mnie też rewolucja płot jest malowany, działeczka rozkopana bo wykopuję rośliny, i tylko sąsiedzi pytają co wyprawiam, czemu płot maluję na inny kolor? itd.

A z pieskiem mam o tyle wygodnie, że mam suczkę i tylko trawnik czasem cierpi ale rośliny bezpieczne, to duża wygoda.

Gosiu w tych naszych małych ogródkach to rewolucję mogłybysmy przeprowadać co rok Tylko człowiek nie nacieszy się roślinami bo zaraz będą wykopywane, dzielone itd.
polinka 07:20, 15 kwi 2015

leon60 napisał(a)
Macham zmarznięta pijąc ciepłą herbatkę

Macham, macham Dzisiaj już powinno być cieplej U nas o 6 rano +13
polinka 07:22, 15 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)
Ja też macham. Po wczorajszym sadzeniu traw dziś siedziałam w ciepłym domku i cały dzień piłam ciepłe herbatki z cytrynką.

I ja odmachuję Iwonko uważaj abyś tylko się nie przeziębiła. Ja wiem, że dostałaś tyle tego dobra, że szkoda aby się zmarnowało. Chociaż ciepło byłaś ubrana??
polinka 07:23, 15 kwi 2015

siakowa napisał(a)

np przestaną sikac

Mój mógłby jeszcze choć pół dnia poleżeć a nie biegać i szczekać