Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W Dolinie Muminków 19:58, 22 gru 2019

Do góry
U Nas w domku już świąteczny klimacik aż miło posiedzieć sami zobaczcie
Ogród Tosi 19:49, 22 gru 2019

Do góry
atena35 napisał(a)[/img

Tosiu, na tym zdjęciu w oddali obok leżaczka i tych czerwonych drzewek jest jeszcze jeden miłorząb? Ładny pokrój ma to drzewko
pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 19:35, 22 gru 2019

Do góry
Popadało trochę i moja glina to grzęzawisko...

Chłopaki od płytek i ekipa od ocieplenia dobrze sobie radzi. Chcą żebym na piątek po świętach zamawiała karton gipsy. 75 sztuk 2metrowych. Więc domek taki mini nie jest

Osuszacz powietrza sobie chodzi non stop, wypożyczyłam na dwa tygodnie.
Po świętach odpalamy ogrzewanie. Wygląda na to że plan przeprowadzki się uda.

Pozdrawiam wesołych!

Przedziwny Ogród 19:03, 22 gru 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)

zgadzam się z Anpi.
Gdybyś nie była "zdolniacha" to Twój ogród nie byłby zachwycający. A jest.

Oj tam, oj tam Czasami coś mi się uda.... Ale dziękuję bardzo za tyle miłych słów

Znowu na wsi 18:21, 22 gru 2019

Do góry

Najserdeczniejsze życzenia Świąteczne i Noworoczne wszystkim odwiedzającym mój wątek.
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 17:49, 22 gru 2019

Do góry
Takie mam przedświąteczne atrakcje: siwy dym..

I trzymetrowy słup ognia tuż za płotem, kilka metrów od lasu

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/196/1969805/original.jpeg[/img

Ogród wśród pól i wiatrów 17:43, 22 gru 2019

Do góry
Ananasek napisał(a)
Witaj Jolu!!! (...)

Beatka, dziękuję za ciepłe słówka U nas obecnie niedobory malin uzupełnione nowymi sadzonkami, ale jak znów padną to nie wiem jak eMa przekonam, żeby po raz kolejny dawać im szansę. Nawet się boję ich przycinać, stają więc nie ruszane - będzie co ma być.

Co do aronii - u nas są zwykłe w formie krzewu. Owszem - zagęszczają się wypuszczając wiele gałązek od dołu, ale je wycinamy mocno późną jesienią albo wiosną, zostawiając kilka najmocniejszych pędów. Nie ma z tym jakiegoś większego problemu. Aronii co roku mamy pełno. W tym roku wyjątkowo - musieliśmy się podzielić ze szpakami Nie wiem co im odbiło, bo wcześniej się w ogóle aronią nie interesowały.

A moje pszczoły trochę śpią, trochę nie śpią.. Przy tej ciepłej pogodzie na 100% zrobiły sobie oblot, wynosząc przed ul, padłe starsze pokolenie. Nie ukrywam, że dosyć stresujące to jest ... patrzeć jak się trup przed ulem ściele Mam nadzieję, że jakoś przetrwają zimę..

Ale póki co pozdrawiam przedświątecznie

Ogród z widokiem na jezioro 16:59, 22 gru 2019

Do góry
Wszystkim gościom mojego wirtualnego oraz realnego ogrodu życzę zdrowych i wesołych świąt, wymarzonych prezentów pod choinką i oby Wam się darzyło w nadchodzącym Nowym Roku

LeŚnicZaNka 16:56, 22 gru 2019

Do góry
Blaski i cienie nowego życia 15:42, 22 gru 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ula, odpisuje u Ciebie, ostatnio brak czasu i jak pomysle to moze z koncem lutego bedzie go więcej Drzewa przesadzaj juz wiosną zanim nie będa za mocno ukorzenione. Brzoze masz za blisko muru i chyba jeszcze cos tam masz posadzone. Moja ma duzo miejsca a tez ją przycinam bo zarosła mi przejście. Też mam dużo zle posadzone ale kiedyś nie miałam tej wiedzy co teraz, którą zdobyłam dzięki "O" Pozdrawiam i zdrowych, spokojnych świąt

Podczytywałam w krótkich wolnych chwilach O. Natomiast u mnie od wakacji wszystko leżało odłogiem. Pochłonęła mnie praca i obowiązki szkolne Łuk. Było ciężko.
Wczoraj pierwszy raz od wakacji może z 15 min poświęciłam na małe wycinki po jednorocznych. Wycinam turzyce palmowe i rozchodniki bo najgorzej wyglądają. Tu jeszcze nie ruszyłam.

A brzoza może kiedyś będzie usunięta. Narazie mi pasuje. Tylko buka muszę koniecznie przesadzić( tu go nie ma)- to przemyślenia po wizycie na wzgórzach chaosu

A tu pod murem mam miłorzęba. Bardzo blisko domu lecz z zamiarem bardzo mocnego cięcia, one to tolerują. Najbardziej dokucza tu roślinom susza, wczoraj je podlewałam, szczęściem deszcz mamy i trochę nawodnienia naturalnego.
Dużo zmian i przemyśleń wymagają tworzone rabaty w trudnych miejscach, które muszą co nieco zasłaniać. Za to od strony ogrodu niewiele

się już wysilam i jakoś jest. To efekt wieloletnich wcześniejszych zmagań

Małymi krokami-Ogród Wioli 14:30, 22 gru 2019

Do góry
I choinka

Wszystkim zaglądającym życzę Zdrowych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia oraz udanego Nowego Roku także ogrodowo
Małymi krokami-Ogród Wioli 14:23, 22 gru 2019

Do góry

Małymi krokami-Ogród Wioli 14:17, 22 gru 2019

Do góry

Małymi krokami-Ogród Wioli 14:14, 22 gru 2019

Do góry

W domu też dodatek czerwieni....po przemalowaniu fioletowej ściany mogłam w końcu sobie pozwolić

To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:12, 22 gru 2019

Do góry
Wkrótce pościnam rozchodniki. Co prawda wciąż trzymają pion, ale przy tych temperaturach lada moment zaczną pojawiać się młode kapustki.

Bardzo lubię kosodrzewinę karłową Pumilio. O tej porze roku sprawdza się znakomicie. trzeba tylko pamiętać, aby wyłamywać o 1/2 młode przyrosty. Zachowa wtedy ładny pokrój.

Klonik ussuryjski.

Małymi krokami-Ogród Wioli 14:10, 22 gru 2019

Do góry
Kilka fotek w wystroju świątecznym szkoda tylko,że pogoda nie zimowa,byłoby piękniej

To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:05, 22 gru 2019

Do góry
I takie tamy z ogrodowego wnętrza.
Te karmniki ładnie wyglądają tylko w pierwszym sezonie. Wykonane są z dykty, która pod wpływem wilgoci puchnie. Całość się rozłazi. Nie polecam. Lepiej kupić/ zrobić najzwyklejszy drewniany karmnik.

Listki kuklika wciąż zdobią.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:58, 22 gru 2019

Do góry
Opadów było niewiele, więc trawy wyglądają w miarę przyzwoicie.
Ku pamięci
Front w drugiej połowie grudnia

na pierwszym planie owsica wieczniezielona, za nią miskant ML

Ładnie zieleni się tatarak trawiasty Ogon.

i w drugą stronę (zimowe mgliste poranki nie grzeszą nadmiarem światła)

To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:48, 22 gru 2019

Do góry
Za świąteczne drzewko robi rosnąca naprzeciw tarasowego okna daglezja. Bardzo elegancko wygląda wieczorową porą, bo jako tło ma klimatyczne oświetlenie sąsiada. Sąsiadów z prawidłowo rozwiniętym zmysłem estetycznym też mam.

Mimo początków zimy jakieś kolory są.

Bukowy żywopłot o tej porze roku porządkuje przestrzeń. Warzywnik śpi. Zaglądam tam czasem po pory i natkę.

Wiąz wreszcie zgubił listki.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:36, 22 gru 2019

Do góry
Pierwszy dzień zimy zaczął się klimatycznie.

Białego puchu nie było.

Umieszczone tu i tam okolicznościowe dekoracje wyglądały nieco surrealistycznie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies