Był tam zbiornik wodny i zaczynała się pora deszczowa, ale i tak uprawy ryżu mnie zadziwiały. Ja myślałam,że w tym gorącu wyparuję i zostanie ze mnie tylko mokra plama
Zaczęło się nowe dwudziestolecie 28 grudnia była pierwsza rocznica mojego pobytu na Ogrodowisku, a ja nie znalazłam czasu na podsumowania tak byłam zaabsorbowana rodzinnie..
Chciałam złożyć Wszystkim Odwiedzającym spóźnione, ale serdeczne życzenia Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku ! Zdrowia, Szczęścia, Pomyślności i wiele radości z "Ogrodowania"
Jeszcze 53 dni do wiosny...Na początku tego 2020 roku wiele zmian. Okazało się na przykład, że dostałam natchnienia i nabyłam miejsce odpowiednie dla Królowej..
Teraz trwają poszukiwania Królowej mam nadzieję, że mi pomożecie Chciałabym osiągnąć taki efekt:
(zdjęcie z Internetu)
Mam takie dwa Clementisy, które chciałbym dosadzić z różami
Myślałam o Super Excelsie ? na zasadzie przeciwwagi, drobniejsze kwiaty z większymi powojnika?
Oooo, witam się Kasieńko w Nowym Roku. To od razu życzę nabycie piękne królowej.
Ja Ci w tym wyborze niestety nie pomogę, na powojnikach też się nie znam, nie pałam do nich jakąś specjalną miłością.
Ale ogród zimową porą prezentuje się dostojnie i widzę, że udało Ci się również śniegu trochę mieć
Nie mogę przyzwyczaić się do tego, że za siatką nie mam już lasu. Nie przychodzą sarenki, nie przylatują bażanty...
Wiklinę obsadzę bluszczem, po siatce nie chciał się piąć...