Sierpień

Zawsze wtedy ogarnia mnie panika, że za chwilę koniec sezonu.. A ja przecież nie zdążyłam jeszcze nacieszyć się ogrodem ani też nie zdążyłam zrealizować planowanych prac
Sierpień był nadal słoneczny i upalny. Rośliny umęczone dwumiesięcznymi upałami musiały sobie jakoś nadal radzić. Na ile byłam w stanie to wieczorami to co najpilniej potrzebowało pomocy podlewałam konewkami czy wężem ogrodniczym. Tak sobie postanowiłam, że mus przemysleć założenie podlewania kropelkowego. Choć nie wiem jak by to zdało egzamin w moim ogrodzie, który leży przecież na zboczu i róznica poziomów poszczególnych rabat jest znaczna. Trochę też mnie zastanawia fakt utrymania drożności lini kroplującej, bo niestety u nas woda twarda...
Początkiem sierpnia udało mi się zobaczyć urokliwe zakątki północnej Dalmacji. I przy okazji spędzić jeden dzień w Parku Narodowym Jezior Plitwickich. Raj na ziemi
Po powrocie obawiałam się tego, co zastanę w ogrodzie. Ale tragedii nie było
Najlepszy efekt dwały jeżówki i hortensje
Jeżówki w bielach