Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:08, 26 lip 2012

Do góry
kto mi podpowie kiedy powinno się przystrzygać thuje? te od strony sąsaidów wkońcu się bujneły i nie wiem czy przyciąć je delikatnie teraz, jesienia czy na wiosnę?
Spotkanie u Szmitów 18 sierpnia 2012 00:05, 26 lip 2012

Do góry
Danusiu ale ja się nie gniewam, przecież napisałam że z każdym terminem tak będzie że jednym pasuje a innym nie 18 zamierzam się dobrze bawić na weselu siostry a potem się pakuje i zmykam na dwa tygodnie i też zamierzam dobrze się bawić
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:54, 25 lip 2012

Do góry
Danusiu wcale Ci sie nie dziwie że gapisz sie jak sroka w gnat bo jest na co bardzo ładna jest ta kamienna ściana i mam zagwostkę co w przyszłym roku wybrać stal czy kamień
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:41, 25 lip 2012

Do góry
Irenko rozumiem Twój ból z gazonami bo sama posiadam... i patrzeć na nie nie mogę ale cóż siła wyższa bo to było najprostrze i najtańsze rozwiązanie jako mór oporowy. Tez mam z nimi problem czym obsadzić. Najłatwiej jednorocznymi ale przez wiekszą część roku i tak będą straszyć. U Ciebie działka duża to może 'zginą w tłumie' u mnie jak na widelcu w projekcie miałam z jednej strony hortensje z drugiej bukszpany kulki . Stwierdziłam że kulki będą tylko przyciągaly wzrok i wsadziłam cisy będę je strzygla na ekran, na góre za radą magnoli (była dyskusja u mnie) zasadzilam w tym tygodniu macierzankę. Bałam się że cokolwiek innego w tych gazonach wymarznie... moje są długie, proste i wąskie prostokąty.
Mój mały raj na ziemi :) 19:35, 25 lip 2012

Do góry
Danuś , dziękuję baaardzo za podlanie tarasu martwiłam się głównie o różę....
co do trawniczka, może da radę do mojego przyjazdu ? przecież gdybyś skosiła to byłaby już przesada!

Asieńko , dziękuję ! my już też niebawem wracamy...buuu
co do sąsiadki to sama wiesz, że skarb lepszej nie mogłam sobie wyśnić !!!

Aniu (Ana_art) no chyba już się wyleczyłam z anabelek.... na wiosnę pomyślę co (i czy w ogóle) coś tam dać..... wąsko i jak zimą odśnieżają, to śnieg może zniszczyć rośliny....

Ana - już wiesz do zobaczenia zatem !
Początki w Kruklandii 14:15, 25 lip 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
hahaha ale się uśmiałam z tego podziału geograficznego Mieszkam w Łomży (do niedawna woj łomżyńskie) teraz podlaskie mówi się że jestem z podlasia chociaż tak naprawdę mieszkam na pograniczu mazowsza-kurpi Jak 'warszawa' ciągnie w weekend wszyscy mówią że Warszawa ciągnie na mazury (Giżycko, Pisz, Ełk, Augustów) i wcale się nie dziwie bo jak wpiszesz 'pojezierze mazurskie' to wyskoczy Ci mapka która rozciąga się od Elbląga poprzez Działdowo, Pisz, Szczyno, Olecko poprzez Ełk, aż po Gołdap. Sama jak jadę do Mikołajek to mówię że jadę na mazury...

Ooooo...a ja nie wiedziałam, że mam tak blisko sąsiadkę na Ogrodowisku!!!!
Witam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:14, 25 lip 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
po strzyżeniu w porannym słońcu

piękne te połączenie kolorów jest boskie
stożki wiadomo że są śliczne, pisać nie trzeba
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 00:02, 25 lip 2012

Do góry
ana_art napisał(a)

Limonkowa rabata boska.. dziś zajeżdżam do sklepu ( z powodu KOndzia) i wadomo do jakiego sklepu.... a tam promocja .... limki po 12 zł,,,,,, aż sięche ukraść jeszcze trochę trawnika dla M...... ale życie mi miłe...... kupiłma 2 na prezenty dla moich pózniejszych gości... zadołowane pod nawadnianiem stoją... mam nadzieję, że nie zapomne dac tych prezentów....

Aniu normalnie grzech nie wziąść... grzech nie zadolować... i grzech oddać ...

to samo mówię
Aniu, superaśny avatarek!!
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:16, 24 lip 2012

Do góry
Grunt to dobre podejście i 'zrobienie jak Cackoska Cackoskiego' (ulubione powiedzenie mojej babci, Cackoska to znajoma babci potrafiła tak zakręcić Cackowskim że zawsze było na jej choć on uważał inaczej )
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:12, 24 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)
Limonkowa rabata boska.. dziś zajeżdżam do sklepu ( z powodu KOndzia) i wadomo do jakiego sklepu.... a tam promocja .... limki po 12 zł,,,,,, aż sięche ukraść jeszcze trochę trawnika dla M...... ale życie mi miłe...... kupiłma 2 na prezenty dla moich pózniejszych gości... zadołowane pod nawadnianiem stoją... mam nadzieję, że nie zapomne dac tych prezentów....

Aniu normalnie grzech nie wziąść... grzech nie zadolować... i grzech oddać ...
Boćkowe perypetie ogrodkowe 23:10, 24 lip 2012

Do góry
łomatko, mam kompleks... pokazywałam dzisiaj u siebie trawki i myśle sobie nie brzydkie są, ale co? guzik.. widzę że moje to traweczki u Ciebie są trawy!
Ogród z lustrem 22:59, 24 lip 2012

Do góry
Wiecie co? w pierwszej chwili gdy zobaczyłam te figury pomyślałam sobie 'bez rewelacji' ale potem jak staneły - fiu fiu - wyglądają uroczo... fajnie wyglądałyby wlasnie podobne, utrzymane w tej samej konwencji właśnie wśród traw . Jedne przeglądałyby się 'pysznie' w lustrze, inne spacerowały po 'bezdrożach'
Mój mały raj na ziemi :) 22:55, 24 lip 2012

Do góry
pooglądałam jeszcze fotki przed urlopowe i powiem Ci bajka a jak pięknie rozrosły Ci się trawki przy bukszpankach...wypoczywaj pogoda się zbliża
Mój mały raj na ziemi :) 22:37, 24 lip 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
Anulka a może zerknij jeszcze na hortensje wiechowate Dart's Little Dot- tez kwitną dośc wcześnie i sa niewysokie a nie będa się pokładać.
http://www.kurowski.pl/pl/katalog.php?action=lisciaste&roslina=581&zdjecieID=3&nazwy=2

No i sa jeszcze Increditball, podobno maja większe wiechy i sa sztywne, ale to dośc nowa odmiana, nie widziałam jej na żywo. Marzena 2007 ją ma.
http://www.futuregardens.pl/hortensja-drzewiasta-incrediball-nowosc.html

Proponuję Ci to,bo jak będzie dużo Anabelek i się położą to będzie Ci przykro ( tak ma moja sąsiadka- co roku jej smutno bo Anabelki się kładą)
he no właśnie... codziennie przejeżdżam obok ogrody gdzie rosna anabelki, przez 1,5 tygodnia się zachwycałam ich widokiem, juz byłam gotowa pędzić do ogrodniczego,ale po tym co teraz obserwuję to jestem na NIE dla anabelek. Wyglądają żałośnie takie ochlapnięte, nieładne...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:35, 24 lip 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
a niebieska 'donica' przy drzwiach rewelacja

No nie...? Tak do drzwi muśnięta błękitem ...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:32, 24 lip 2012

Do góry
a niebieska 'donica' przy drzwiach rewelacja
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:28, 24 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
No to proszę Na początek wyjazdu był Park Narodowy Krka - niesamowite miejsce oraz te wieeeelkie i liczne wodospady, pod którymi można było się kąpać - woda cieplejsza niż w Bałtyku

Sebek po takim zarekomendowaniu bym się nie odważyła... w ubiegłym roku w pełni lata woda w bałtyku miała około 14-15st , z tego powodu była wywieszona czarna flaga
Początki w Kruklandii 22:22, 24 lip 2012

Do góry
hahaha ale się uśmiałam z tego podziału geograficznego Mieszkam w Łomży (do niedawna woj łomżyńskie) teraz podlaskie mówi się że jestem z podlasia chociaż tak naprawdę mieszkam na pograniczu mazowsza-kurpi Jak 'warszawa' ciągnie w weekend wszyscy mówią że Warszawa ciągnie na mazury (Giżycko, Pisz, Ełk, Augustów) i wcale się nie dziwie bo jak wpiszesz 'pojezierze mazurskie' to wyskoczy Ci mapka która rozciąga się od Elbląga poprzez Działdowo, Pisz, Szczyno, Olecko poprzez Ełk, aż po Gołdap. Sama jak jadę do Mikołajek to mówię że jadę na mazury...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:08, 24 lip 2012

Do góry
witaj Moniko bukszpany mają słońce tak do 14 potem trochę cienia, z drugiej strony domu mam kule te skoleji mają słońce od 10 do wieczora
U Oci ... 21:51, 24 lip 2012

Do góry
Asia tarasik piękny też się zastanawialiśmy nad takim rozwiązaniem, a masz fotki na których widać by było i zadaszenie i domek?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies