Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Elfik 23:55, 24 lip 2012

Ech, co za życie... Człowiek niewiele wie, a jak już coś wie, to nie zdąży zabłysnąć ........ A chciałam się wiedzą popisać: złocień trójbarwny... Wiem, bo miałam kiedyś... Śliczny jest... A z tymi fotkami, to nie strasz... Wiesz, na lotnisku przeżyłam chwilę grozy, bo przez moment myślałam, że torebkę zgubiłam (a ona spokojnie pod opieką Witka została). Moja pierwsza myśl: rany boskie, wszystkie zdjęcia straciłam! . Dopiero potem: dowód... telefon...
Milka 23:56, 24 lip 2012

barbara_krajewska napisał(a)

i mam takie sielskie klimaty może wy dziewczyny wiecie, co to za kwiatki, takie wesołe są

To są złocienie trójbarwne ( Chrysanthemum carinatum) - kwiaty jednoroczne

Basiu, dzięki wielkie! jednak te torebki z nasion muszę zostawiać, ale jakiś bałaganiarski typ ze mnie w tej kwestii tego chyba nie zmienię!
Milka 23:59, 24 lip 2012

Elfik napisał(a)
Ech, co za życie... Człowiek niewiele wie, a jak już coś wie, to nie zdąży zabłysnąć ........ A chciałam się wiedzą popisać: złocień trójbarwny... Wiem, bo miałam kiedyś... Śliczny jest... A z tymi fotkami, to nie strasz... Wiesz, na lotnisku przeżyłam chwilę grozy, bo przez moment myślałam, że torebkę zgubiłam (a ona spokojnie pod opieką Witka została). Moja pierwsza myśl: rany boskie, wszystkie zdjęcia straciłam! . Dopiero potem: dowód... telefon...

Elu, no to wyobrażam sobie, jak się wystrachałaś!!!
wiesz są tam zdjęcia, ale i moja książka, taka praca niedokończona, a ona ma olbrzymie znaczenie, jak tego nie odzyskam, to będę musiała z czegoś zrezygnować, życie za mnie zdecydowało, może i lepiej
a wiedzę twoją też podziwiam Cleome i osmiał pięknie rosną w kąciku medytacji, nawet już ławeczka tam stoi
całusy
Milka 00:01, 25 lip 2012

asc napisał(a)
Limonkowa rabata boska.. dziś zajeżdżam do sklepu ( z powodu KOndzia) i wadomo do jakiego sklepu.... a tam promocja .... limki po 12 zł,,,,,, aż sięche ukraść jeszcze trochę trawnika dla M...... ale życie mi miłe...... kupiłma 2 na prezenty dla moich pózniejszych gości... zadołowane pod nawadnianiem stoją... mam nadzieję, że nie zapomne dac tych prezentów....

Ależ kusisz, mogłam jechac autem, wróciłabym tak zapchana, jak po wizycie u św. Mikołaja
bierz limonki też dla siebie, ja na swoje nie mogę się napatrzeć
i patrz, jak gadałyśmy przez telefon, miałam ci powiedzieć jaki miałam głupi sen i się sprawdził, cholera!
Milka 00:02, 25 lip 2012

ana_art napisał(a)

Limonkowa rabata boska.. dziś zajeżdżam do sklepu ( z powodu KOndzia) i wadomo do jakiego sklepu.... a tam promocja .... limki po 12 zł,,,,,, aż sięche ukraść jeszcze trochę trawnika dla M...... ale życie mi miłe...... kupiłma 2 na prezenty dla moich pózniejszych gości... zadołowane pod nawadnianiem stoją... mam nadzieję, że nie zapomne dac tych prezentów....

Aniu normalnie grzech nie wziąść... grzech nie zadolować... i grzech oddać ...

to samo mówię
Aniu, superaśny avatarek!!
alinak 00:03, 25 lip 2012

teraz Irenka będziesz już mądrzejsza i napiszesz książkę ręcznie , moja latorośl pisze prace licencjacką i wszystko co dzień wysyła sobie na pocztę , to też pewien pomysł żeby w razie kradzieży czy awarii nie przepadło
Milka 00:03, 25 lip 2012

kaisog1 napisał(a)
Irenka no ta rabata z Lime cudna!

Gosiu, też tak myslę, więc tym bardziej miło, że i ty też
rzęs jeszcze nie dokleiłam, chyba na urodzinki strzelę sobie taka ekstrawagancję
Milka 00:07, 25 lip 2012

alinak napisał(a)
teraz Irenka będziesz już mądrzejsza i napiszesz książkę ręcznie , moja latorośl pisze prace licencjacką i wszystko co dzień wysyła sobie na pocztę , to też pewien pomysł żeby w razie kradzieży czy awarii nie przepadło

z lenistwa chyba nie zrobiłam, albo braku czasu; mam tylko część; poczekam, co dalej, syn się zajmie laptopem, potem razem zapiszemy wszystko i chyba muszę miec jednak dysk zewnętrzny;
a córcia dobrze myśli
ręcznie!!!! kiedyś jak na maszynie się pisało, to był horror, nie po prostu zmienię plan
dajana 00:15, 25 lip 2012

Przykro Irenko czytać twoje słowa ,szkoda zdjęć ale najbardziej chyba książki Na przyszłość drukuj każdą zapisaną stronę. Ja tak robię i w pracy i prywatnie .Przydał mi się ten sposób już dwukrotnie .Wiem ze po stracie to rada na nic ,ale tak na przyszłość.Pozdrawiam serdecznie .Miłego poranka ci zyczę
Milka 00:20, 25 lip 2012

Tobie też Dajano chyba się wybiłam ze snu i nawet jak się położę, to nie usnę, bo będę rozmyślać; może jeszcze informatyk mi odzyska wszystko, ale tez koszty wyskoczyły, a ja zaraz przeliczam ile roślin by było, jestem juz skrzywiona!
Życzę ci piękne wschodu słońca i śpiewu ptaków
moje tak od 4 już szaleją