Prawie centralna rabata pod sosną
15:02, 08 maj 2012
nie wiem czy dasz sobie radę z karmnikiem- zarasta paskudnie , no i te igły. Jeśli nie, to przesadź go na płaskie miejsca, gdzie już nie sypią igły. Pięknie by mu było wokół dużych kamieni 2 lub 3 żeby wciskał się między nie i je 'oblewał' soba. Może być nawet dla niego małe wzniesienie, taki mikro brat dla tego wiekszego pagórka. . Widzę że masz cyprysiki nutkajskie ( ale te nutkajskie nana, tak?), żurawki- fajnieZ daleka nie widać dobrze,ale wydaje się że może można dodać jeszcze 1 l ub 3 tuje-kule?
Ale na pewno powinnaś je ostrzyc inaczej- od góry, a od dołu nie, tak żeby robiły się z nich takie półkóle, żeby 'usiadły' na ziemi.
Żurawki będą się rozlewać plamą aż między tuje? Byłoby ładnie.
jedyna rzecz która mi się nie podoba to jukka, ale ja mam do niej raczej mało uznania, więc może dlatego. wydaje mi się za szara do sosny. Zamieniłabym ja na kępę rozplenicy i druga kępę rozplenicy można dać za kamieniem trochę jakby z tyłu górki- tak po 3, albo 2 i 5 szt w tych 2 grupkach. Albo jak nie rozplenice to molinia arundinacea. Można w nia werbenę wmieszać.
Na górce zamiast karmnika kopytnik moim zdaniem się nie sprawdzi- żeby się udał musi mieć wilgotny cień, a na górce zwykle jest suchawo. tam jest cień, na tej górce? Raczej nie chyba. Może wsadzić tam oregano Compactum na cała górkę .Albo irgę Major, albo berberys Green Carpet.
Zakładam tam słońce. I nie widzę całej rabaty- pamietaj, tylko tę perspektywę.
Ale na pewno powinnaś je ostrzyc inaczej- od góry, a od dołu nie, tak żeby robiły się z nich takie półkóle, żeby 'usiadły' na ziemi.
Żurawki będą się rozlewać plamą aż między tuje? Byłoby ładnie.
jedyna rzecz która mi się nie podoba to jukka, ale ja mam do niej raczej mało uznania, więc może dlatego. wydaje mi się za szara do sosny. Zamieniłabym ja na kępę rozplenicy i druga kępę rozplenicy można dać za kamieniem trochę jakby z tyłu górki- tak po 3, albo 2 i 5 szt w tych 2 grupkach. Albo jak nie rozplenice to molinia arundinacea. Można w nia werbenę wmieszać.
Na górce zamiast karmnika kopytnik moim zdaniem się nie sprawdzi- żeby się udał musi mieć wilgotny cień, a na górce zwykle jest suchawo. tam jest cień, na tej górce? Raczej nie chyba. Może wsadzić tam oregano Compactum na cała górkę .Albo irgę Major, albo berberys Green Carpet.
Zakładam tam słońce. I nie widzę całej rabaty- pamietaj, tylko tę perspektywę.