Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

abiko 10:47, 07 maj 2012

asc napisał(a)
Mój Mieszko też zakwitł
A mój Eskimo zamiast biały mam fioletowy
abiko 10:50, 07 maj 2012

Wieloszka napisał(a)
Łoooo, Abiko, ależ się napracowałaś!!! I jak bukszpany pięknie posadzone! Tylko czytałam u Sebka, że Danusia radzi, żeby je przyciąć dopiero w czerwcu, więc choć wiem, że pewnie Cię denerwują takie poczochrańce, to lepiej zaczekać troszkę

Nie, no bukszpany super, musiałam je sadzić w ten upał, ale im tyle nalałam, że żyją. Bałam się, że nie dadzą rady z odkrytym korzeniem.

Daleko mi do waszych ogrodów, Twój to w ogóle cudo, taki ułożony i w ogóle pięknym, ale mój jest jak ja..
Ze strzyżeniem czekam do czerwca..przeżyję to poczochrańce Powoli coś tam u mnie się pojawia.

anna_studio 23:36, 07 maj 2012

Zawijasek...super!!! taki tłuściutki...moje takie chudzielce
Dobrze, że czekasz ze strzyżeniem..
A kulki w przedogródku, z góry pięknie się prezentują...
abiko 09:00, 08 maj 2012

anna_studio napisał(a)
Zawijasek...super!!! taki tłuściutki...moje takie chudzielce
Dobrze, że czekasz ze strzyżeniem..
A kulki w przedogródku, z góry pięknie się prezentują...
no tłuściutki dzięki bukszpanom to fakt... aż nie wiem czy nie za tłuściutki. Dobrze, że mi parę zostało, bo moje Ikeowe kulki chyba zmarzły
Wieloszka 09:31, 08 maj 2012

Abiko, moje ikeowe kulki wyglądają dokładnie tak samo Dostały wczoraj florovit dolistnie i siekierkę pod pieniek i zobaczymy, czy się przestraszą, hahaha
abiko 09:35, 08 maj 2012

Heheh, dobra siekierę pożyczę od sąsiada, może moje też się przestraszą Konie z kupowaniem w takim sklepie..zła jestem na siebie.

Macie pomysł czym rozjaśnić miejsce pod hakuro..może jakimś Carexem Variegata, jakoś tylko trawa mi tam pasuje..
abiko 10:55, 08 maj 2012

Ja znowu z prośbą..chyba mi to nie przejdzie..
Oprócz rozjaśnienia zakątka pod hakuro, nie podoba mi się część z rh, serbem i choinami kanadyjskimi. Za zielono..wrzosu teraz też są zielone.. czegoś mi tam brakuje. Dać miskanta gdzieś z tyłu? koloru mi brakuje a ja tak lubię kolorki.. Myślałam o berberysie może jakimś wysokim np. Maria, ale wg mnie nie wejdzie..i tak coś mi się wydaje, że za ciasno to wszystko posadziłam, ale naprawdę miejsca mi brakuje Przeglądam realizację Danusi i nic...zero pomysłu.
noemi 11:06, 08 maj 2012

abiko napisał(a)
Weekend miałam wolne od komputera.. a jak już mogłam usiąść to i tak padałam ze zmęczenia, niestety. Upały były u nas mocne i za dużo nie dało się jednak robić.
Co zrobiłam...

Pozbyłam się wreszcie zwały gliny i zaczęła powstawać rabata z miłorzębem. Z tym, że zamiast miłorzębu dałam wiśnię Umbraculiferę jednak. Powstał zawijasek z bukszpanów, które przywiózł mój kochany M. Cięcie będzie w czerwcu, na razie jest rozczochrany

Było tak...

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/8/81715/original.JPG

Jest tak:

Jestem w szoku !!! Pięknie wyszło jaki gęsty ślicznie ... a tak się bałaś ,że nie wiesz jak
magnolia 13:41, 08 maj 2012

abiko napisał(a)
Oprócz rozjaśnienia zakątka pod hakuro, nie podoba mi się część z rh, serbem i choinami kanadyjskimi. Za zielono..wrzosu teraz też są zielone.. czegoś mi tam brakuje. Dać miskanta gdzieś z tyłu? koloru mi brakuje a ja tak lubię kolorki.. Myślałam o berberysie może jakimś wysokim np. Maria, ale wg mnie nie wejdzie..i tak coś mi się wydaje, że za ciasno to wszystko posadziłam, ale naprawdę miejsca mi brakuje Przeglądam realizację Danusi i nic...zero pomysłu.

ja jak zwykle nieprzytomna- gdzie to jest?
Nie w rogu między skarpa a warzywnikiem?
abiko 14:04, 08 maj 2012

magnolia napisał(a)

ja jak zwykle nieprzytomna- gdzie to jest?
Nie w rogu między skarpa a warzywnikiem?

między skarpą a warzywniakiem tak

tutaj masz zdjęcie, jeszcze nie posprzątane, ale u mnie leje i zimno

jak sie dopatrzysz od prawej serba potem choiny kanadyjskie szt 3 i rh. Przed nimi są rh, azalie 2 i wrzosy..jednym słowem zielono,..jakoś nijako. Wiem, że małe..ale jednak. A tutaj gdzie ten worek czarny ma być śliwa wiśniowa Pissardi i cos jasnego musze dać, może dereń biały jakiś?