Asia mi też się podoba pienne właśnie wypuszczaja nowe pąki, golden celebration też wypuściła sporo nowych listków i widzę pączki, Skoleji graham thomas jeszcze niepozorna malutka a kwiaty ma iponujące
pienne
golden celebration
graham thomas
daj na luz w domu w sumie mam 5 chłopa (łolaboga!) muszę Cię niestety roczarować bo w domu ani jednej firanki i maly ogryzek pod kawowym stolikiem... ups czar prysł
rabata frontowa o ktorą pytasz nie tknięta ale mnie korci...
Andziula warzywa pierwsza klasa zazdraszczam! zaintrygowalaś mnie tym ekologicznym preparatem na grzyby. co to jest, gdzie kupujesz i na jakie rośliny stosujesz? Wiejska rabata śliczna przypomniał mi się ogród mojej babci ktora miała właśnie przed domem takie kwitnące barwne plamy
Ana mam je po raz pierwszy ... gdy dostałam w skrzynce były karpy i absolutnie to nie rokowało ... sama nie wierzę, że w tyci ziemi bylejakiej takie giganty wyrosły ... ofiarodawczyni mówiła o całym lecie ... ja się nie znam ... zobaczę ...
imputowanie kłamstwa pominę ... wspominałam ... nieśmiało ale wspominałam ... zadawałam nawet pytanka ogrodnicze ale nikt mnie tu o ogrodnictwo nie podejrzewa ))) ... ciekawe dlaczego ?
Iza czy mi się wydaje, czy przynudzałaś, że nic w ogrodzie nie masz? widzisz klamstwo ma krótkie nogi a Kany ochocho olbrzymy i jak pięknie kwitną. Mialam w ubieglym roku w donicach i w porównaniu do tych to byly drobinki. A jak z kwitnieniem? długo się utrzymują?
apeluję byś nie zmieniała tego awatara, jest cudny!
Kiedy czesaliście topiary? ja chcialam w ubieglym tygodniu ale codziennie pada... i się bałam, że im zaszkodzę tym cięciem
Sylwia ale numer wracam na forum po dwóch dniach i znowu jako pierwszy odwiedzam Twój ogród Bardzo fajne maryśki. Masz fotkę tej rabaty z innej strony? A i będziesz ją cieła czy będzie rosła 'jak chciała'?
mam takie dwa właśnie tylko że kupowane jak jeszcze nei były w promocji. Nawet nie myslałam że takei pojemne są póki co jeszcze nawet jednego nie zagraciłam, dokladam trawkę z koszenia od poczatku sezonu plus jakieś drobne listeczki poza chwastami...
dzięki rabaty/klomby mają 1 x 5m i są oddalone od budynku około metra. Podoba mi się pomysł z wiśniami w ramach z bukszpanów . Chyba 3sztuki na te pięć metrów wystarczy? Jeśli kwadraty miałyby być równe to na 5 metrow wychodzi mi 3 wisnie i pomiędzy nimi dwa kwadraty na 'coś' skorzystałam z rysunku Sebastiana
żeby nie mieszać i nie zrobic balaganu chyba lepiej wyglądały by te dwa kwadraty z jednego gatunku, może coś do strzyżenia w kulki? Czy cyprysy te aurea nana można strzyc? a może w bukszpanowych kwadratach dać jeszcze trawy... myślę że fajnie by wyglądały
nie zagineła, nie zagineła teraz czytam zaległości, wciągu dnia załatwiałam formalności szpitalne bo jutro się wybieram z moim średniakiem na zabieg...
wczoraj od 17 pradu nie miałam przez burze ktore grasowaly nademną jak glupie i teraz nadrabiam Zdjęcia ktore pokazujesz sa prześliczne, trawy niesamowite, niby takie byle co na wiosne , niepozorne a eraz gaj normalnie, pieknie komponują się z resztą. Cieszę się że bambusy odżyły bo pasuja tam idealnie, domyślam się że takie przysuszone z lekka Cię denerwowały Nie dziwie sie natomiast że lubisz wracać do domu bo mając takie widoki na podjeździe nawet kąt oka może się pojawić wbrew reklamie. A chciałam jeszcze jedno malutkie słuweczo odnośnie widoku na ścianę wodna w towarzystwie zieloności... MIODZIO!!!!
Aniu dziękuję za komplimenta
Trawa rzeczywiście moja faworytka, nawet jeśli zmarźnie zimą w garażu będę w przyszlym roku szukać znow. Ale w przyszlym roku w tym miejscu zrobię płodozmian
Ps trawa już pisałam rozplenica vertigo, w naszych centrach ogrodowych nie miała wzięcia
wczoraj od 17 pradu nie miałam przez burze ktore grasowaly nademną jak glupie i teraz nadrabiam Zdjęcia ktore pokazujesz sa prześliczne, trawy niesamowite, niby takie byle co na wiosne , niepozorne a eraz gaj normalnie, pieknie komponują się z resztą. Cieszę się że bambusy odżyły bo pasuja tam idealnie, domyślam się że takie przysuszone z lekka Cię denerwowały Nie dziwie sie natomiast że lubisz wracać do domu bo mając takie widoki na podjeździe nawet kąt oka może się pojawić wbrew reklamie. A chciałam jeszcze jedno malutkie słuweczo odnośnie widoku na ścianę wodna w towarzystwie zieloności... MIODZIO!!!!
Coby nie było tylko o cellulicie, dobrym winie i ten tego trochę fotek ogrodu po deszczu
Przed moja kulą ciągle się ślinię Aktulnie trawy wybuchły, hortensja magical mooonlight kwitnie i zaczyna szaleć perowskia. Jeszcze czekam na podrośnięcie budlei
A tak było wiosną
no moja droga teraz zaczne 100 pytan do... co to za ciemna trawa? i czy ona zimuje w gruncie?
Aniu dzięciaki masz jak aniołki , też obiecuję sobię, że zdjęcia będę wywoływać bo takie mają inną 'duszę' .
Z okazji 3 setek życzę Ci wszystkiego co najlepsze buziak