u mnie też tak się skończy... Tzn kupię gotowy plastikowy....
W Lidlu teraz jakieś są po 79 zł ?Czy 73 zł ?
mam takie dwa właśnie tylko że kupowane jak jeszcze nei były w promocji. Nawet nie myslałam że takei pojemne są póki co jeszcze nawet jednego nie zagraciłam, dokladam trawkę z koszenia od poczatku sezonu plus jakieś drobne listeczki poza chwastami...
Czekam na chętnego co mi kompostowniki zrobi .... chcę cztery !!! skończy się na tym , że sama dechy pozbijam
tak kombinowałam aż M przyszedł z pomocą i w godzinę zrobił dwukomorowy z desek , które zostały z budowy. zaimpregnował olejem od mechanika ( takim z wymiany w samochodzie ) to najlepsze do impregnacji , no i kolor lepszy. starczy ci taki . podejrzyj w wątku ; kompostownik 'sama nie zrobisz , bo to trzeba dociąć deski , ktoś musi potrzymać , to męska praca .....najwyżej pomóc możesz
a o drugiej stronie - to miałam na myśli przesypanie z kupki na kupkę w celu szybszego kompostowania
Alinko na tym wysypisku to masa kamieni , gruzu , prętów pobudowlanych wykopana podczas nasadzeń . Niestety gdybym miała wówczas to samo pojęcie ogrodowe co teraz , natewno wyglądało by to inaczej . Kompostownik będę robić z desek z ogrodzenia tarasowego oraz desek balkonowych ....wykorzystam to drewno bo i zainpregnowane i pokolorowane ... Jedynie zostało pociąć i połączyć .... Na plastikowe się nie decyduję, zdecydowanie wolę drewniane .....
A my kompostownik, mamy dwukomorowy zrobiony z używanych starych, zaimpregnowanych palet i stoi już kilka lat. Sprawuje się całkiem nieźle, tylko przy moich psiakach musi mieć wrota i być przykryty z góry. Wrota w kompostowniku to całkiem wygodna rzecz, otwierasz i wjeżdżasz taczką. Pokażę w moim wątku, żeby Twojego nie zaśmiecać, pozdrawiam
Alinko na tym wysypisku to masa kamieni , gruzu , prętów pobudowlanych wykopana podczas nasadzeń . Niestety gdybym miała wówczas to samo pojęcie ogrodowe co teraz , natewno wyglądało by to inaczej . Kompostownik będę robić z desek z ogrodzenia tarasowego oraz desek balkonowych ....wykorzystam to drewno bo i zainpregnowane i pokolorowane ... Jedynie zostało pociąć i połączyć .... Na plastikowe się nie decyduję, zdecydowanie wolę drewniane .....
przy cisach posadziłam trawę gracillimus
Sylwia , podczas oglądania zdjęc Twojego ogrodu , to ja odpoczywam, pozdrawiam