Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Martek 23:33, 12 lip 2012

Marzena2007 napisał(a)

I tak zrób! Żadna filozofia. Ja zrobiłam

u mnie też tak się skończy... Tzn kupię gotowy plastikowy....

W Lidlu teraz jakieś są po 79 zł ?Czy 73 zł ?
ana_art 23:36, 12 lip 2012

Martek napisał(a)

I tak zrób! Żadna filozofia. Ja zrobiłam

u mnie też tak się skończy... Tzn kupię gotowy plastikowy....

W Lidlu teraz jakieś są po 79 zł ?Czy 73 zł ?
mam takie dwa właśnie tylko że kupowane jak jeszcze nei były w promocji. Nawet nie myslałam że takei pojemne są póki co jeszcze nawet jednego nie zagraciłam, dokladam trawkę z koszenia od poczatku sezonu plus jakieś drobne listeczki poza chwastami...
alinak 23:44, 12 lip 2012

Syla napisał(a)
Czekam na chętnego co mi kompostowniki zrobi .... chcę cztery !!! skończy się na tym , że sama dechy pozbijam

tak kombinowałam aż M przyszedł z pomocą i w godzinę zrobił dwukomorowy z desek , które zostały z budowy. zaimpregnował olejem od mechanika ( takim z wymiany w samochodzie ) to najlepsze do impregnacji , no i kolor lepszy. starczy ci taki . podejrzyj w wątku ; kompostownik 'sama nie zrobisz , bo to trzeba dociąć deski , ktoś musi potrzymać , to męska praca .....najwyżej pomóc możesz

a o drugiej stronie - to miałam na myśli przesypanie z kupki na kupkę w celu szybszego kompostowania
Syla 11:46, 13 lip 2012

Alinko na tym wysypisku to masa kamieni , gruzu , prętów pobudowlanych wykopana podczas nasadzeń . Niestety gdybym miała wówczas to samo pojęcie ogrodowe co teraz , natewno wyglądało by to inaczej . Kompostownik będę robić z desek z ogrodzenia tarasowego oraz desek balkonowych ....wykorzystam to drewno bo i zainpregnowane i pokolorowane ... Jedynie zostało pociąć i połączyć .... Na plastikowe się nie decyduję, zdecydowanie wolę drewniane .....

przy cisach posadziłam trawę gracillimus

Syla 11:52, 13 lip 2012

kwitnące hosty ....

Syla 11:53, 13 lip 2012

miłego , słonecznego dzionka

Jabeska 12:09, 13 lip 2012

A my kompostownik, mamy dwukomorowy zrobiony z używanych starych, zaimpregnowanych palet i stoi już kilka lat. Sprawuje się całkiem nieźle, tylko przy moich psiakach musi mieć wrota i być przykryty z góry. Wrota w kompostowniku to całkiem wygodna rzecz, otwierasz i wjeżdżasz taczką. Pokażę w moim wątku, żeby Twojego nie zaśmiecać, pozdrawiam
Sonka 13:01, 13 lip 2012

Syla napisał(a)
Alinko na tym wysypisku to masa kamieni , gruzu , prętów pobudowlanych wykopana podczas nasadzeń . Niestety gdybym miała wówczas to samo pojęcie ogrodowe co teraz , natewno wyglądało by to inaczej . Kompostownik będę robić z desek z ogrodzenia tarasowego oraz desek balkonowych ....wykorzystam to drewno bo i zainpregnowane i pokolorowane ... Jedynie zostało pociąć i połączyć .... Na plastikowe się nie decyduję, zdecydowanie wolę drewniane .....

przy cisach posadziłam trawę gracillimus

Sylwia , podczas oglądania zdjęc Twojego ogrodu , to ja odpoczywam, pozdrawiam
Lena 15:49, 13 lip 2012

Sylwia jesteś mega ogrodniczka
Twój ogród i praca w niego włożona,jest wzorem nie do przebicia

Cieszę się że miałam okazje widzieć go na własne oczy - ale od tego czasu zmiany są ogromne - i wciąż nowe pomysły - jesteś kobieto rewelacyjna!!!

Ja wpadłam po uszy w "sezon ogórkowo - sokowy"...właśnie skończyłam soki z czarnej porzeczki

Pozdrawiam
agniecha973 18:40, 13 lip 2012

Zgadzam się, pracowitość Syli jest nie do przebicia. Tylko ekipa Danusi ma szansę, ale tam pracuje na raz kilka osób, a Slya jest jedna.